En Sıcak Konular

KAR ALTINDA BOZKURT MARŞI

12 Ocak 2013 23:57 tsi
KAR ALTINDA BOZKURT MARŞI Kızılcahamam kampına giden MHP’lilerin araçları yolda kaldı. Bazı milletvekilleri marşlar söyleyerek otele yürüdü.

Kar altında Bozkurt marşı!

MHP'liler Kızılcahamam'a giderken yolda kaldı

Kızılcahamam kampına giden MHP'lilerin araçları yolda kaldı. Bazı milletvekilleri marşlar söyleyerek otele yürüdü. MHP'liler Genel Başkan Bahçeli ile birlikte şehit ülkücüler anıtını ziyaret etti

ANKARA - MHP'nin geleneksel Kızılcahamam kampı dün kar muhalefetiyle başladı. Milletvekilleri yolda kalan araçları itmek zorunda kalırken Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin kısa konuşmasıyla start verdiği kampın ilk gününde ekonomi ve dış politika masaya yatırıldı.

MHP'liler geleneksel istişare toplantısında Kızılcahamam'da yoğun kar yağışı ile karşılaştılar. Heyet kampa gitmeden önce Bahçeli başkanlığında Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından Bahçeli, anıttaki isimlerin önüne tek tek karanfil bıraktı. Milletvekilleri ve MYK (Merkez Yönetim Kurulu) üyeleri anıt ziyaretinin ardından toplantının yapılacağı otele doğru yola çıktılar. Ancak otel yolunda Başkanlık Divanı üyelerinin araçları, MYK üyelerini taşıyan otobüsler ve basın araçları yolda kaldı. Aralarında Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da olduğu milletvekillerinden bazıları araçları iterek kurtarmaya çalışırken, bazı milletvekilleri de kol kola girip Şehit Özmen ve Bozkurt marşları söyleyerek otele yürümeyi tercih etti. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "MHP için hiçbir zorluk, olumsuzluk yoktur" derken başındaki kalpağı soran gazetecilere, "Bizim köklerimiz bu. Bir de Iğdırlıyız" yanıtı verdi.

'Bizim vekiller çok sportif'

MHP MYK üyesi eski milli futbolcu Saffet Sancaklı'da kampın en renkli simalarından oldu. "Çok kampa katıldım ama bu benim ilk siyasi kampım" diyen Sancaklı, "Bu kamp daha rahat. Tabii o kamplarda yat saati, kalk saati belli. İstediğini yiyemezsin" dedi. Kampta vakit bulması durumunda Türk sporuyla ilgili sorunlara değineceğini belirten Sancaklı, "Şike gibi mi?" sorusunu da, "Türk sporunun şikeden daha önemli sorunları var. Şike görünen yüzü. Sistemin sıkıntıları var" diye yanıtladı. Sancaklı MHP'li milletvekillerinin oldukça sportif olduğunu belirterek, "Bizim vekiller çok sportif sabah 7'de kalkıp yürümüşler ben uyudum. 20 sene koştum, artık koşmayacağım" diyerek espri yaptı.

Kampın ilk günü Bahçeli'nin açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra milletvekillerine ve MYK üyelerine iki öğretim görevlisi güncel gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

'Arınç'a akıl sağlığı diliyoruz'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Paris'te üç PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili Çok yanlış bir olay, üzüntülerimi ifade ediyorum" açıklaması muhalefeti kızdırdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün yayınladığı mesajında şunları söyledi:

"Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'a, bölücü terör örgütü 40 bin kişinin katili, uyuşturucu kaçakçısı, PKK kurucusu ve sözde yöneticileri olan 3 kişinin ölümü üzerine duyduğu büyük üzüntü karşısında akıl sağlığı diliyorum. PKK'yı meşru bir siyasi aktör, terör örgütü mensuplarını da siyasetçi konumuna çıkaran bulanıklaşmış bu zihniyetin, pervasızlıkta rekor üstüne rekor kırması ibret verici bir sapmadır. Sayın Arınç'ın Paris'e intikal ederek, 3 PKK'lının cenaze törenine katılması, bir eliyle teröristlerin tabutunun ucundan tutması, arkasından sol yumruğunu sıkarak havaya kaldırması ve orada 'Hepimiz PKK'lıyız' nidaları atanlarla birlikte Oslo'da masaya oturdukları Kandil bakiyelerine üzüntülerini bildirme yolunu tercih etmesi de yadırganmayacaktır. Eğer PKK militanlarının öldürülmesinden büyük üzüntü duyan Arınç Paris'e gidemezse, AKP Hükümeti adına İmralı'ya ve Kandil'e bir taziye çelengi göndermesi kendisi ve zihniyeti adına son derece münasip ve müzahir bir tavır olacaktır. 'PKK'lılar için ağlamayan insan değildir' diyen Arınç, bu üzüntüsünü anlatmak, tepkisini daha iyi göstermek için bir an önce dağa çıkmalı, hem Kandil'le özlem gidermeli, hem de Paris'te öldürülen bu PKK'lılar için teröristlerle birlikte ağıtlar yakmalıdır."

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kar-altinda-bozkurt-marsi/505844/9/Siyaset


Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,571 µs