En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN FRANSIZ CUMHURBAŞKANI'NA TEPKİ: ''TERÖRİSTLE NE GÖRÜŞTÜN''

12 Ocak 2013 23:55 tsi
ERDOĞAN'DAN FRANSIZ CUMHURBAŞKANI'NA TEPKİ: ''TERÖRİSTLE NE GÖRÜŞTÜN'' Paris’te öldürülen 3 kadın PKK’lıdan Fidan Doğan’la ‘düzenli olarak görüştüğünü’ söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a Başbakan Erdoğan’dan sert tepki geldi:

Teröristle ne görüştün?

Erdoğan Fransa liderine sert çıktı

Paris'te öldürülen 3 kadın PKK'lıdan Fidan Doğan'la 'düzenli olarak görüştüğünü' söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a Başbakan Erdoğan'dan sert tepki geldi: Fransa Devlet Başkanı, bu terör örgütü üyeleriyle neden görüştüğünü, ne görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde iletişim halinde olduğunu derhal açıklamalı

Başbakan Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 8. Olağan Genel Kurul toplantısında, İmralı süreci ve Paris'teki 3'lü infazla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a da sert çıkan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

- BİZ DE ZULÜM GÖRDÜK AMA: "Terör benim Kürt kardeşlerimize de acıdan ölümden başka hiçbir şey vermedi. Terörün hiçbir gerekçesi olamaz mazereti bahanesi olamaz. Bizim dönemimize kadar on yıllarca devam eden o zulmü, baskıyı, asimilasyonu, red ve inkarı bizler de yaşadık. Biliyorsunuz malum dönemlerde birçok işadamlarımız fişlendi. Onların ürünleri birçok yere sokulmadı. İş yerlerinin çökmesi için ne gerekiyorsa yapıldı. Ben ve yol arkadaşlarımız hep engellendik ama hiçbir zaman şiddeti bir yöntem olarak aklımızdan geçirmedik. Şiddet fikri olmayanların ya da fikrine güven olmayanların yöntemidir."

- SAKİNE'Yİ İSTEDİK VERMEDİLER: "Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen suikast bu süreci sabote etmeye yönelik bir eylem olabilir. Terör örgütünün kendi içlerinde bir iç hesaplaşma da olabilir. Biz Fransız devletinden bu olayı derhal aydınlatmasını suçluları derhal bulmasını soru işaretlerini en hızlı şekilde ortadan kaldırmasını istiyoruz. Terör örgütün kurucuları arasında yer alan Paris'te suikast sonucu öldürülen ve İnterpol tarafından da kırmızı bültenle arananlar var bunların içinde. Çok daha ilginci Fransa devlet başkanının açıklamaları.'Düzenli görüşmelerimiz oluyordu', demek şecaat arz ederken sirkatin söylemektir. AB'nin terör örgütü ilan ettiği bu örgütün mensupları kırmızı bültenle aranan insanlar sizinle nasıl düzenli görüşebilir? Bu nasıl bir siyasettir? Neticesini şöyle veya böyle alırız veya alamayız. Yasaların bize tanıdığı haklar neyse kullanıyoruz" dedi. Erdoğan, "2007' de Sakine Cansız Almanya'da gözaltına alındı. Türkiye'nin iade talebine rağmen serbest bırakıldı. Fransa İnterpol'üne mesaj gönderdik. Paris'te olduğunu bildirdik. Fransa hiçbir adım atmadı. Fransa'da bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Fransa Devlet Başkanı, bu terör örgütü üyeleri ile neden görüştüğünü, ne görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu Fransız, Türkiye ve Dünya kamuoyuna açıklamalıdır." 

- UCU BDP'YE DOKUNACAK: "Bölücü örgütün uzantısı siyasi parti hükümeti devleti suçlamaya çalışıyor. Örgüt içi hesaplaşma olabileceği ihtimalini reddettiler. Neden? Çünkü işlerine gelmiyor. Çünkü uçları onlara dokunacak. Soruyorum bu terör örgütü pirüpak bir örgüt müdür? Bugüne kadar hiç mi böyle infazlar yapmadı? Masum Korkmaz, Mazlum Doğan başta olmak üzere örgüt içinde nice genç çocuk kurşuna dizildi. Cesetleri annelerinden saklandı. Bunların hepsi bizim belgelerimizde mevcut."

- NİŞANLISI DA İNFAZ EDİLDİ: "Sakine Cansız'ın nişanlısı Mehmet Şener örgüt tarafından infaz edilmiştir. Bunlar olmayan şeyler değil. Bunların cibilliyetinin gereği bu. Bugün suçu devlete atmaya çalışan daha ilk andan itibaren devleti itham edenler geçmişte örgüt için infazları sorgulayamadı, bugün de bu cesareti gösteremez" dedi.

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/teroristle-ne-gorustun/505859/1/G%C3%BCndem


Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,044 µs