En Sıcak Konular

İNCİRLİK'TEKİ REZALET NEDEN 9 GÜN SAKLANDI

11 Ocak 2013 21:57 tsi
İNCİRLİK'TEKİ REZALET NEDEN 9 GÜN SAKLANDI ABD askerleri, daha önce işgal ettikleri Irak ve Afganistan’da camileri postallarıyla kirletti, Kuran-ı Kerim’leri yaktı. Son eylemin icra yeri ise Adana İncirlik Üssü idi. Soru şu: Türkiye ABD işgali altında mı?

Türkiye Amerikan işgali altında mı?

ABD askerleri, daha önce işgal ettikleri Irak ve Afganistan'da camileri postallarıyla kirletti, Kuran-ı Kerim'leri yaktı. Son eylemin icra yeri ise Adana İncirlik Üssü idi. Soru şu: Türkiye ABD işgali altında mı? 

ABD yapımı Patriot füzelerinin NATO marifetiyle Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) bağlamında Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana'ya yerleştirildiği bir zaman kesitinde, Amerikan askerleri Adana'daki İncirlik Üssü'nde Kuran-ı Kerim'leri yaktı, Üs'teki camiyi kullanılamaz hale getirdi. Adana'da İncirlik Üssü'nde Amerikan askerlerinin yılbaşı gecesi, 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki camiye girerek, ahşap minber ile Kuran'ı Kerim'leri parçalamaları olayı hâlâ daha aydınlatılmayı bekliyor! Üsteki 39. Wing (Kanat) Komutanlığı'nda görevli ahlaksız ABD askerleri, yılbaşı gecesi daha önce Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nde ve Irak'ta Felluce'de yaptıkları gibi İncirlik'te de Kuran-ı Kerim parçaladı, dahası camiyi talan etti. 

Türkiye de mi işgal atında? 
Yalın gerçek şu: Benzer olaylar bugüne kadar sadece işgal edilmiş İslam ülkelerinde cereyan etti. ABD askerleri geçen yıl Afganistan'da Bagram Hava Üssü'nde çok sayıda Kuran-ı Kerim ile dini kitabı yakmıştı. Olay, ülkede infiale yol açarken, 3 bin kadar Afgan, üssün etrafında protesto gösterileri düzenlenmişti. Tepkilerin ardından Amerikan yönetiminden art arda özür açıklamaları gelmişti. Afganistan'da dönemin NATO birliklerinin Amerikalı komutanı General John Allen, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ve Beyaz Saray ayrı ayrı açıklama yaparak özür dilemişti. Beş Afgan askeri, Kur'an-ı Kerim ve diğer dinî materyallerin yakılmak üzere çöplüğe getirildiğini görünce duruma müdahale etmiş ve yakma işlemi durdurulmuştu. İncirlik'te ise bu maalesef yapılmadı, hatta olayın örtbas edilmesi yoluna gidildi. 

Felluce örneği 
ABD askerleri işgal ettikleri ve 1.5 milyon Müslümanı katlettikleri, on binlerce Müslüman kadının namusu kirlettikleri Irak'ın Felluce kentinde de bir camiye kirli postalleriyle girerek ibadethanemizi karargâh olarak kullanmışlardı. Coniler Irak'ta da her fırsatta Müslümanların kutsal değerlerine saldırmışlardı. 
Afganistan ve Irak, ABD tarafından 21. asırda işgal edilen İslam ülkeleriydi. Peki ya Türkiye? Türkiye de ABD işgali altında mı ki böyle menfur bir olay yaşandı? Yoksa ABD askerleri, işgal ettikleri Irak ve Afganistan'da buldukları cesareti Türkiye'de mi buluyorlar? 
Nitekim 1994 yılında Ege Denizi'nde bir tatbikat sırasında Muavenet gemimiz ABD askerlerinin açtıkları kasıtlı ateş sonucu vurulmuş, olayda 5 subayımız şehit düşmüştü. O zaman olayın üstü örtüldü ancak 2004 yılında eylemin ABD askerleri tarafından kasten gerçekleştirildiği ortaya çıktı. 1990'lı yıllarda ülkemizde konuşlanan Çekiç Güç'te görev yapan ABD askerleri, kaymakamı tokatladılar, yine cevapsız kaldı. Sonuçta önceki yönetimler de, AKP Yönetimi de bunların hesabını soramadı. Tıpkı 4 Temmuz 2003 yılında Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk askerinin başına çuval geçirmesinin hesabının sorulmadığı gibi.

Olayın üstü 9 gün örtüldü 
Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, sarhoş ABD askerleri yılbaşı gecesi caminin içine girerek, önce talan etti, ardından da Kuran-ı Kerim'leri parçaladı. Konu Türk askerleri tarafından Destek Grup Komutanlığı'na bildirildi fakat konuya müdahil olan Destek Grup Komutanı Hava İstihbarat Yarbay Ahmet Önal ve Hukukçu Hava Yüzbaşı Atalay Akman   tarafından yapılan incelemede üs komutanlığı yanlış yönlendirilerek konu örtbas edildi. Dahası olay yeri inceleme çağrılmadı ve parmak izi tespitleri yapılmadı. Olaydan sonra caminin tadilat gerekçesiyle ibadete kapatıldığı belirtiliyor.

İlk açıklama Vali'den 
İncirlik'teki küstahlığa ilişkin ilk resmi değerlendirme Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'tan geldi. Vali Çoş, İncirlik Üssü'nde yılbaşı gecesi ABD'li askerlerin camiye girip, ahşap minberi ve Kuran'ı Kerim'leri parçaladıkları iddialarına yönelik, "İlgili komutanla görüştük, kamuoyunun bilgilendirilmesinden yanayız. O da gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi. Bekliyoruz" dedi. Konunun adli bir olay olduğuna vurgu yapan Coş, "Konu adli bir olay olduğu için savcıların yetkisinde. Ama konuya askeri savcılar mı bakacak, yoksa Cumhuriyet Savcıları mı bakacak, olayın oluş şekli değerlendirildikten sonra boyutları araştırıldıktan sonra tahmin ediyorum bütün iddialar açıklığa kavuşacaktır. Türkiye şeffaf bir toplumdur, bu olayın da en iyi şekilde bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacağını ümit ediyoruz" diye konuştu. 
"10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki caminin imamının asker olduğu" yönündeki bir soruyu da cevaplayan Coş, şöyle devam etti: "Orada sadece Türk vatandaşları değil, ABD askerlerinin arasında Müslüman olanlar da var. Ortak bir kullanım söz konusu. Oradaki mescit şeklindedir, camiler kütüğüne kayıtlı bir cami yoktur. Mescit şeklinde hizmet eden, Diyanet İşlerine bağlı olmayan bir ibadethane var. Oradaki imamlık görevini oradaki bir kişinin yaptığı ifade ediliyor." (RECEP BAHAR / YENİ MESAJ)


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,660362/turkiye-amerikan-isgali-altinda-mi


Bu haber 2,583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,602 µs