En Sıcak Konular

‘HASTA ADAM’ DEĞİL, KALKINMA ORTAĞIMIZ

9 Ocak 2013 23:24 tsi
‘HASTA ADAM’ DEĞİL, KALKINMA ORTAĞIMIZ AFRİKA’nın denize kıyısı olmayan ülkesi Çad’ın iş adamları, Fransızların kendilerine yıllardır ‘hasta adam’ diye anlattığı Türkiye’ye, OMEG Girişimcilik Merkezi’nin davetlisi olarak eğitim için geldiler.

'HASTA ADAM' DEĞİL, KALKINMA ORTAĞIMIZ
 
TİKA ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın desteği ile OMEG Girişimcilik Merkezi tarafından eğitim için davet edilen Çadlı işadamları, Fransızların bugüne kadar kendilerine 'hasta adam' olarak anlattığı Türkiye'yi görünce gözlerine inanamadılar.
 
AFRİKA'nın denize kıyısı olmayan ülkesi Çad'ın iş adamları, Fransızların kendilerine yıllardır 'hasta adam' diye anlattığı Türkiye'ye, OMEG Girişimcilik Merkezi'nin davetlisi olarak eğitim için geldiler.

OMEG'in "Girişimcilik Eğitimi Programı"na katılan Çad'lı iş adamları, İstanbul'da İkitelli ve Dudullu Organize Sanayi Bölgeleri ile Isparta'nın Yalvaç İlçesinde tarım ürünleri işleme tesisleri ve tarım makineleri üretim atölyelerini incelediler. Yerinde pratik eğitim öncesinde, konuk işadamlarına teorik bilgileri içeren eğitimler de verildi.

Çad'lı heyette yer alan Çad Merkez Bankası eski Başkanı İdris Osman Cami, Türkiye'nin içinde bulunduğu hızlı gelişim ve pek çok alanda ulaştığı ileri seviye karşısında duyduğu hayranlığı dile getirdi. Osman Cami, şunları söyledi:

Bizlere Cesaret ve Umut Verdiniz

 "Bize şu ana kadar hep 'Ne varsa Fransa'da var, Türkiye  ise işte bildiğiniz o hasta adam' propagandası yapıldı. Türkiye'de gördüklerimiz sadece bu propagandayı çökertmedi, gördüklerimiz bizi hem sevindirdi, hem de bizim de aynı şeyleri başarabileceğimiz konusunda bize cesaret ve umut verdi. İslamın asırlarca bayraktarlığını yapmış Osmanlı'nın evlatlarının yeniden ayağa kalktığını, her alanda ilerlediğini, geliştiğini ve daha önce birlikte olduğu kardeşlerini hatırlayıp onlarla ilgilendiğini görmek her müslümanı sevindiren bir olay."

İslam ile Pozitif Bilim Yan Yana

OMEG Girişimcilik Merkezi'nin TİKA ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü programa katılan heyetin başkanı iş adamı Ahmed Mbodou Muhammed ise "Türkiye'de gördüklerimiz arasında en çok küçük iş adamlarının kooperatifleşerek kendi imkanlarıyla  kurdukları   'Sanayi siteleri' ile  Türk halkının kendisinin  kurduğu, pozitif bilimlerle İslami bilimlerin yan yana okutulduğu 'İmam Hatip Liseleri' dikkatimizi çekti" dedi.

İlk İş Pat Pat Kamyoneti Üretmek

OMEG Başkanı Ömer KAYIR ise , "Afrika ülkeleri bizim sadece ticari ortağımız değil, daha iyi bir dünya kurmak için karşılıklı yardımlaşabileceğimiz kalkınma ortağımız" dedi.

Heyet Türkiye'den ayrılmadan kendi aralarında kooperatif kurarak küçük sanayi alanında "pat pat kamyonetleri, sondaj makineleri ve tekstil ürünleri üretimine" başlama kararı aldı. Heyetin Türkiye'den talebi ise eğitim ve tecrübe aktarımı.

Afrika İçin Türkçe Öğrenme Zamanı

Heyetin Türkiye'ye gelmesini organize eden Muhammed Abdoulaye Abdurrahman da, "Afrikalılar için şimdi zaman Türkçe öğrenme zamanı. Türkiye ile Afrika ilişkileri daha çok gelişecek. Türkiye de buna hazır olmalı. Bizler karşılıklı olarak eksiklerimizi birbirimizle tamamlayabiliriz.  TİKA'nın basit katkılarla Çad'a büyük yardımı olabilir. Bunun için destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Kaynak:  OMEG BASIN MÜŞAVİRLİĞİ 



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,638 µs