En Sıcak Konular

BDP'LİLERİN DOKUNULMAZLIĞI ''İMRALI SÜRECİ'' YÜZÜNDEN ASKIYA ALINIYOR

8 Ocak 2013 22:43 tsi
BDP'LİLERİN DOKUNULMAZLIĞI ''İMRALI SÜRECİ'' YÜZÜNDEN ASKIYA ALINIYOR Başta dağdaki teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri olmak, üzere bazı BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması planı, İmralı sürecinde yaşananlar nedeniyle askıya alınıyor.

Dokunulmazlıklar da askıda

ADALET Karma Komisyonu'nun bu ay içinde toplanıp dokunulmazlıkları ele alma konusunun bekletilmesine karar verildi. Başta dağdaki teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri olmak, üzere bazı BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması planı, İmralı sürecinde yaşananlar nedeniyle askıya alınıyor. Başbakan Erdoğan "Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait" demişti.

Başta dağdaki teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri olmak, üzere bazı BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması planı, İmralı sürecinde yaşananlar nedeniyle askıya alınıyor. Gazeteport'un haberine göre Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nun bu ay içinde toplanıp dokunulmazlıkları ele alma konusunun bekletilmesine karar verildi. İmralı süreci, bundan sonra atılacak adımlar ve BDP'nin tavrı, bu konunun da geleceğini belirleyecek.
 
AKP MYK'DA ALINAN KARARLAR
AKP kurmayları daha önce MYK'da da yapılan değerlendirmeler ışığında, dokunulmazlık konusunda başlatılacak sürecin dondurulmasını benimsedi.Gazeteport7un haberine göre TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunun da, yaşanan gelişmeler, İmralı ile temaslar ve BDP'nin bu sürece katılımı nedeniyle, dokunulmazlık dosyalarını şimdilik gündeme almaması uygun bulundu.
 
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Dokunulmazlık tartışması Başbakan Erdoğan'ın 28 Kasım 2012'de, İspanya ziyareti öncesi yaptığı açıklama ile gündeme gelmiş ve Erdoğan BDP'liler için, "Özellikle teröre yönelik konularla ilgili fezlekeleri değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait" demişti.
 
Erdoğan "Silahlanma, ayaklanmaya teşvik gibi sözler Meclis çatısında olan birisine yakışmaz. Terör örgütünün uzantısı şeklinde davranışa girenler olursa parlamento gereğini yapar" açıklaması üzerine, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da "BDP'liler suç makinesi" diyerek düğmeye basılacağını söylemişti.
 
EDOĞAN'IN DANIŞMANI YİNE KONUŞTU
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kanal 7'nin sorularını yanıtladı. Akdoğan, Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Milletvekili Ayla Akat Ata'nın İmralı'ya gitmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yalçın Akdoğan, terörle mücadelenin çok boyutlu olduğuna dikkat çekerek, "Bu süreçten sonra kim samimi, kim değil göreceğiz" dedi.
 
Akdoğan, İmralı ile görüşmenin temel amacının örgütün silah bırakması olduğunu belirterek, "Karayılan'ın açıklamalarını afaki gördüm. Abdullah Öcalan'ın iradesine karşı bir tavır sergiliyor. Öcalan'a racon kesiyor. Kandil'den gelen açıklamalar ben de negatif bir etki uyandırdı" ifadesini kullandı. Ana muhalefet partisinin çözüme katkı sağlaması için net bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade eden Akdoğan, CHP kadar BDP'nin takınacağı tavrın da önemli olduğunu belirtti.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=dokunulmazliklar-da-askida&id=26903


Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,877 µs