En Sıcak Konular

İMRALI SÜRECİNE AKP İÇİNDEN AYKIRI SES

7 Ocak 2013 14:15 tsi
İMRALI SÜRECİNE AKP İÇİNDEN AYKIRI SES MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın İmralı’da bölücü başı Abdullah Öcalan ile pazarlık masasına oturması, AKP’de de yankı buldu.

Önce hesap gör, sonra defter kapat

İmralı ile müzakere iktidar partisinde de rahatsızlık yarattı. AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, sert bir çıkış yaptı: Benim binlerce askerim şehit edildi. Ana rahmindeki bebekler bile öldürüldü. Böyle bir ortamda bütün hesap görülmeden defter kapatılamaz. 
 
Üniter yapı, tek bayrak, tek dil
 
Genel af, ev hapsi gibi söylentilere de tepki gösteren Özdağ, üniter yapı vurgusu yaptı: Hak ve özgürlükler; taviz vermeden, üniter yapıya zarar getirmeden, demokratik özerklik teranesine iltifat etmeden, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek dil diye gündeme gelmeli.
 
İmralı'da teröristle pazarlık AKP'de de ahengi bozdu!
 
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın İmralı'da bölücü başı Abdullah Öcalan ile pazarlık masasına oturması, AKP'de de yankı buldu. İmralı ile müzakere iktidar partisinde de rahatsızlık yarattı. AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Binlerce askerim şehit edildi. Ana rahmindeki bebekler bile öldürüldü. Böyle bir ortamda bütün hesap görülmeden defter kapatılamaz" dedi. BDP, PKK ve KCK'nın Kürt sorunundan anladıklarının Türkiye'yi bölmek olduğunu vurgulayan Özdağ, şöyle konuştu:
 
Defter kapanmaz
 
"Taviz vermeden, üniter yapıya zarar getirmeden, demokratik özerklik teranesine iltifat etmeden, ana dilde eğitime iltifat etmeden, tek bayrak, tek millet, tek vatan, 'resmi dil Türkçe'diyerek gündeme getirirsek mesele kalmaz. Meseleye beyaz bayrak çekilmiş anlamı yüklememek lazım. Görüşmeler PKK'nın yenilgisidir. Yol yakınken geri dönmeleri gerekir. Birileri PKK'yı vesayetçiliğe soyunduruyor. Türkiye'de vesayetçiliği kaldırırken bazı sivil toplum kuruluşlarına, illegal örgütlere vesayetçi yapıyı yeniden oluşturmak adına, bunları taşeron olarak kullanıyor. Görüşmelerde hiçbir başbakan ya da genel başkan ülkesinin bölünmesine ya da kamplaşmasına müsaade etmez. Bu bir genel af değildir. Türkiye'de genel af olmamalıdır. 7 bin askerim, polisim, korucum şehit edildi. Anne rahmindeki çocuklar öldürüldü. Böyle bir ortamda bütün hesap görülmeden defter kapatılamaz. Genel af  ve ev hapsi yoktur." 
AKP Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar da, "İmralı bir parçadır ama bir bütün değildir. Her fikir mensubuyla görüşülmesi gerekir. Her fikir mensubuyla görüşülmesi gerekir. 'Türkiyeliyiz' düşüncesine sahip olabilirsek, o zaman resmin bütün parçalarını bir araya getirip resmi bir bütün olarak okuyabiliriz" dedi.
 
"Süreç sahiplenilmeli" 
 
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da, süreçten herkesin umutlanmak istediğini belirterek, "Çözüm arıyor ve bekliyoruz. Yaşananlar herkesin moralini bozuyor. En azından çözüme yönelik bir girişim olduğu zaman da herkes umutlanıyor. Bu tür işlerde yol kazaları ve provokasyonlar olur. Bunlar kimsenin moralini bozmasın. Umutluyuz, bütün toplumu bu işe katmak lazım. Bütün siyasi partiler katılmalı, bu işe sahiplenmeli. Siyasi kaygılarla yapılan işler sonuç vermez. O nedenle sürecin sahiplenilmesi gerekir" diye konuştu.
 
AKP-PKK müzakeresi Barzani'yi sevindirmiş
 
Peşmerge reisi Mesud Barzani, İmralı görüşmelerinden umutlu olduğunu söyledi. Mesut Barzani, İmralı ile yapılan görüşmelere ilişkin bir açıklama yaptı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, ardından da BDP heyetinin İmralı'da teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeleri değerlendiren Barzani'nin, "Görüşmelerin Kürt meselesinin barışçıl çözümünde etkili bir başlangıç" olmasını umduğu bildirildi. Mesud Barzani'nin sözcüsü Ümid Sabah, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Mesut Barzani, Türkiye ve Abdullah Öcalan arasında gerçekleşen görüşmelerden çok mutlu ve umutlu. Barzani görüşmeleri çok büyük bir adım olarak değerlendiriyor ve takdir ediyor. Yapılan görüşmenin, savaşın ve şiddetin sonlanması, barışın pekiştirilmesi, Kürt meselesinin barışçıl yollarla çözülmesi yolunda ciddi ve etkili bir başlangıç olmasını temenni ediyor." 
 
Zübeyir Aydar: Başkanımızın arkasındayız
 
İmralı'da BDP'li vekiller ile Öcalan arasında yapılan görüşmeyi yorumlayan terör örgütü PKK'nın Avrupa sorumlusu kapatılan DEP'in milletvekili Zübeyir Aydar, "Bu örgütte şu veya bu isimle farklı kanatlar yoktur. Örgüt bir bütündür ve önderliğinin arkasındadır. Başkanımızla görüşme, diyalog ve müzakerelerin yapılması yerinde ve isabetli bir karardır" dedi. Görüşlerini Twitter'den paylaşan Aydar, "Yıllardır 'muhatap başkan Apo'dur'diyoruz. Bu açıdan başkanımızla başlatılan diyalog, bizim talebimizdir. Buna karşı olmamız düşünülemez. Bu örgütte şu veya bu isimle farklı kanatlar yoktur. Örgüt bir bütündür ve önderliğinin arkasındadır. Örgütü tanıyanlar bunu çok iyi bilirler. Bunun dışındaki her değerlendirme psikolojik savaş merkezinin manipülasyonlarıdır" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=79047


Bu haber 2,363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,184 µs