En Sıcak Konular

İLKER BAŞBUĞ'DAN TUTUKLULUĞUNUN 1. YILINDA SERT ÇIKIŞ

7 Ocak 2013 09:58 tsi
İLKER BAŞBUĞ'DAN TUTUKLULUĞUNUN 1. YILINDA SERT ÇIKIŞ İnternet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, cezaevinde geçirdiği bir senenin ardından, yaşadıklarına tepkisini internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaştı

İlker Başbuğ: Hayallerim vardı

İnternet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, cezaevinde geçirdiği bir senenin ardından, yaşadıklarına tepkisini internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaştı

İnternet andıcı soruşturması kapsamında 6 Ocak 2012'de tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tutukluluğunun 1. yılı nedeniyle yayımladığı açıklamada, tutuklanmasını demokrasi zaferi olarak görenleri "cahil" olarak nitelendirirken, hükümete karşı kara propaganda yapmakla suçlanmasının "utanmazlık" olduğunu söyledi. Tanıklığı talep edilen Başbakan Erdoğan'ın, kendisiyle uyum içinde çalıştığını söylemesine rağmen, hükümeti devirmeye çalışmakla suçlandığını kaydeden Başbuğ, kendi emriyle açılan soruşturmada el konulan bilgisayar imajlarının davada aleyhine kullanıldığını ifade etti.

Başbuğ, internet sitesinden yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Dünyanın hiçbir ülkesinde hem ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin Komutanı hem de bir silahlı terör örgütünün yöneticisi olan Genelkurmay Başkanı görülmemiştir. Ancak, bu utanç verici ayıp 6 Ocak 2012 günü Türkiye'de yaşanmıştır.
Türkiye'de yaşanan bu durumu demokrasinin bir zaferi olarak değerlendiren cahiller, aslında bu suçlamanın siyaseten devletimize de yöneltilen son derece ağır ve haksız bir itham olduğunu bile anlayamamışlardır." Başbuğ tutuklanmasına yol açan PKK'yla mücadeleyle ilgili düşüncelerine atıf yaparak '2009 yılı baharında örgüt ciddi sıkıntılar içine girmiştir. Örgüt, bu süreçte bir anket yaparak, örgüt elemanlarına silahlı mücadeleye devam edilip edilmemesini sormak zorunda bile kalmıştır' ifadesini kullandı.

'Sakık tanık, ben sanık'
Başbuğ, şöyle devam etti:
"Gerçekler böyle iken, Türkiye'de neler olmuştur? Maalesef mahkeme, Genelkurmay Başkanı'nı sanık, terör örgütünün bir liderini ise tanık sandalyesine oturtma başarısını da göstermiştir. "Terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlanmasının utanç verici ağırlığını, yargı erki daha ne kadar taşımaya devam edecektir? Yargı erkinin yetkili ve sorumlu makamları bu ciddi durumu sorgulamayacaklar mıdır?

'Yanlış zamanda doğdum'
Ayrıca bugün, sivil-asker ayrımı yapmadan ve bütün askerleri potansiyel birer suçlu olarak görmeden, gerçekleri açıkça savunabilecek Emile Zola'ların sayıca giderek artması da en büyük dileğimizdir. Aslında, 26. Genelkurmay Başkanı'nın "bir büyük suçu" vardır. İki Barış'lar yazdıkları kitapta, bu "suçu" şöyle tanımlamışlardır: "İlker Başbuğ hayalleri olan, ancak yanlış zamanda dünyaya geldiği aşikâr olan bir Genelkurmay Başkanı'dır."

'PKK'YA KARŞI STRATEJİM'

Başbuğ, tutuklanmasına şu kanıtların yol açtığını iddia etti:
* Komando tugaylarının profesyonel hale getirilmesine başlanılmış ve bu proje 2010 yılında tamamlanmıştır.
* Terör bölgesinde görev alacak bütün personelin Eğirdir'de dünya standartlarında eğitim alması sağlanmıştır.
* HERON İnsansız Hava Araçları, ilk defa 2006 yılı sonbaharında kullanılmış ve örgüt üzerinde şok etkisi yaratılmıştır.
* Ağır kış şartları altında, bütün yabancı orduların gıpta ile takip ettiği, çok başarılı bir sınır ötesi harekât icra edilmiştir.
* Genelkurmay Başkanlığı görevine başlar başlamaz terörle mücadele alanında yapılması gereken çalışmalara hız verilmiştir. Bu kapsamda; Başbakanlıkta düzenlenen ve günlerce süren toplantılara katılınmıştır. Bakanlar Kurulu'na terör brifingi verilmiştir.
* Sivil toplum örgüt yöneticileri ile, 4 Ekim 2008 günü Diyarbakır'da bir araya gelinmiştir.
* Terörle mücadelenin ana prensipleri, Türkiye'de belki de ilk defa, ilgili makamlarla ve kamuoyuyla paylaşılmıştır:
* Terörün ortadan kaldırılması sadece güvenlik alanındaki mücadele ile olmaz.
* Örgüte katımların engellenmesi için, katımları organize eden şehir örgütleri ortaya çıkarılmalı ve etkisiz hale getirilmelidir.
* Dağ kadrosunun örgütten çözülmesini sağlayacak şekilde yasal düzenlemelerde bazı değişiklikler yapılmalıdır.
* Irak'ın kuzeyindeki PKK varlığının etkisiz hale getirilmesi için, Irak Merkezi Yönetimi ve özellikle Kürt Bölgesel Yönetimi zorlanmalıdır.
* Kültürel alanda özgürlüklerin önü açılmalıdır.(MİLLİYET)


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/ilker-basbug-hayallerim-vardi/gundem/gundemdetay/07.01.2013/1652025/default.htm


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,232 µs