En Sıcak Konular

HANİ O BİR ZAMANLAR ''BEBEK KATİLİ''YDİ

4 Ocak 2013 22:22 tsi
HANİ O BİR ZAMANLAR ''BEBEK KATİLİ''YDİ Dışişleri Bakanlığı'nın düzenlediği 5. Büyükelçiler Konferansı'nın ikinci gününde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, dikkat çeken bir sunum yaptı. Fidan, "Öcalan, terör örgütünün silah bırakması konusunda hâlâ oldukça önemli bir figür" dedi.

Bebek katilini övmek için sıraya girdiler

Dışişleri Bakanlığı'nın düzenlediği 5. Büyükelçiler Konferansı'nın ikinci gününde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, dikkat çeken bir sunum yaptı. Fidan, "Öcalan, terör örgütünün silah bırakması konusunda hâlâ oldukça önemli bir figür" dedi.
  
Bebek katilini övmek için sırayı girdiler. Başbakan, Erdoğan'ın İmralı canisiyle görüşmelerin kendi bilgisi ve isteği dahilinde sürdürüldüğünü ilan etmesinin ardından, bakanları, danışmanları terör örgütüne nasıl teslim olduklarını, terör sorununu çözmede Kandil ve İmralı canisinin insafına kaldıklarını vahim biçimde dile getirmeyi sürdürüyor.
 
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da bu açıklama kervanına katıldı. Fidan, Türkiye'nin yurtdışında görev yapan büyükelçilerine, PKK'yla mücadelede istihbarat boyutu ile Abdullah Öcalan ile İmralı cezaevinde yapılan görüşmeler konusunda bilgi verdi.
Fidan, Öcalan'ın terör örgütü mensupları üzerinde önemli etkisi olduğunu, örgüt üyeleri çoğunluğu tarafından hala "kült bir lider" olarak görüldüğünü söyledi. Örgütün silah bırakması için yapılan temaslarla ilgili değerlendirmede bulunan Fidan, "Öcalan, terör örgütünün silah bırakması konusunda hala oldukça önemli bir figür" dedi.
 
YENİ BİR SÜREÇ DEĞİL
Fidan, yapılan görüşmelerin ve müzakerelerin yeni bir süreç olmadığını, daha önce de bu yönde temasların yapılmış olduğunu ifade etti. Örgütün silah bırakmasının kısa vadede sağlanmasının zorluğu üzerinde duran Fidan, "Öcalan ile uzlaşma sağlansa bile sorunun kısa zamanda çözümü zor" dedi.
Fidan, "PKK, ilk kurulduğu dönemdeki PKK değil. Zaman içinde örgütün yapısı değişti. Yabancı ülke vatandaşlarının katılımları oldu, Suriye'den örgüte katılımlar oldu, bunların etkisi arttı" diye konuştu.
Fidan, MİT'in yeniden yapılanması çalışmaları çerçevesinde dış istihbarata ağırlık verilmeye başlandığını dile getirdi. Fidan'ın, MİT'in elektronik istihbarat yeteneğinin artırılması konusu üzerinde de durduğu ifade edildi. Fidan, büyükelçilerden kendilerine gelen bilgileri MİT ile daha fazla paylaşmalarını da istedi. Fidan, Gazze'de ateşkesin sağlanması konusunda MİT'in oynadığı rol konusunda büyükelçilere bilgi verdi. Fidan, Suriye'den Türkiye'ye sığınan komutanlardan alınan bilgiler ile bu ülkedeki kimyasal silahlarla ilgili de bilgi verdi.
 
BANA TOP ÇEVİRMEYİN
PKK'nın yapısı hakkında geniş bilgi veren Fidan, örgütün yurtdışından gördüğü desteği anlattı. İmralı ile yapılan görüşmeler konusuna genel hatlarıyla değinen Fidan, büyükelçilerin ısrarlı soruları üzerine, "Anlatabileceklerim bu kadar" dedi, büyükelçilerin ısrarı sürünce de "Bana top çevirtmeyin" karşılığını verdi.
 
MÜSTEŞAR SORDU
Alınan bilgilere göre; Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Fidan'a, İmralı'da Öcalan ile yapılan görüşmelerle ilgili soru yöneltti. Fidan'ın konuşması sırasında bu görüşmelerin içeriğiyle ilgili ayrıntılı bilgi vermediği, soru üzerine, görüşmelerin genel çerçevesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.
 
BDP'liler Öcalan ile görüştü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sürdüğünü açıklamasından sonra gündeme gelen BDP'nin İmralı ziyareti de gerçekleşti. Öcalan ile görüşmeleri yaklaşık iki saat sürdü. Adalet Bakanlığı da görüşmeyi doğruladı.
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata'nın İmralı adasında bulunan bölücü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüştükleri ve Ada'dan döndükleri belirtildi.
 
GÖRÜŞME İKİ SAAT SÜRDÜ
İmralı'daki görüşmeye Öcalan'ın milletvekilliği öncesinde avukatlığını da yapan Ayla Akat ile DTK Eşgenel Başkanı Türk'le görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü.
Abdullah Öcalan'ın avukatları en son 27 Temmuz 2011'de İmralı'da bir görüşme gerçekleştirmişti.
 
ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Öte yandan BDP heyetinin İmralı ziyaretini hükümet de doğruladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "İmralı ziyaretine izin biz verdik. İzin verilirken bu süreçten yarar beklendi" ifadesini kullandı.
BDP'yi uyaran Ergin, "istismar edilirse devamı gelmez" dedi.
 
20 YIL SONRA BULUŞTULAR
Abdullah Öcalan, 20 yıl sonra Ahmet Türk'le bu kez İmralı'da bir araya geldi. Ahmet Türk, DEP Genel Başkanı olduğu 8 Haziran 1993 tarihinde Lübnan'ın Bareliyas kasabasında Abdullah Öcalan'la buluşmuştu. PKK'nın ateşkes ilan ettiği açıklanan bu toplantıda Abdullah Öcalan, dönemin DEP Genel Başkanı Ahmet Türk, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani ve Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Kemal Burkay'la birlikte poz vermişti.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=bebek-katilini-ovmek-icin-siraya-girdiler&id=26859


Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,177 µs