En Sıcak Konular

ERTUĞRUL GÜNAY'DAN OSMANLI PADİŞAHLARINA AĞIR HAKARET

4 Ocak 2013 19:55 tsi
ERTUĞRUL GÜNAY'DAN OSMANLI PADİŞAHLARINA AĞIR HAKARET Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, kamuoyunda yeniden tartışma başlatacak çıkışlar yaptı. Ecdadımız diye çocuklara padişahları anlattığımızda mahcup olacağımızı söyledi.

Ertuğrul Günay, ecdadını inkâr etti

Ayasofyanın camiye çevrilmesi tartışmaları sürerken The Sofa Hotelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bu tartışma yıllardan bu yana yapılıyor. Türkiyeye yararlı bir tartışma değil. Dönem dönem canlandırılıyor. demişti.

Ayasofya'nın camiye çevrilmesi tartışmaları sürerken The Sofa Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu tartışma yıllardan bu yana yapılıyor. Türkiye'ye yararlı bir tartışma değil. Dönem dönem canlandırılıyor." demişti. Yapılan bu açıklama ise tartışmalara neden olmuştu. Geçtiğimiz gün TRT Türk'te yayınlanan "Görüş Farkı" programına katılan ve ecdadımız diye çocuklara padişahları anlattığımızda mahcup olacağımızı söyleyen Günay, "Kanuni iktidar hırsıyla oğlunu boğdurttu" dedi ve ecdadımızın kemiklerini sızlatacak açıklamalarda bulundu.
 
Günay, ecdadını inkâr etti

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, kamuoyunda yeniden tartışma başlatacak çıkışlar yaptı. Ecdadımız diye çocuklara padişahları anlattığımızda mahcup olacağımızı söyleyen Günay, "Kanuni iktidar hırsıyla oğlunu boğdurttu" dedi. TRT Türk'te yayınlanan "Görüş Farkı" programına katılan Günay, Türk Dizilerinden övgüyle söz etti. Günay, "Muhteşem Yüzyıl" ve "ecdat" tartışmasına farklı yaklaştı. Günay, "Biz padişahlar üzerinden ecdadımız diye gidersek çocuklarımıza çok mahcup da olabiliriz. Kanuni Sultan Süleyman iktidar hırsıyla oğlunu boğdurdu. Ecdat olarak Padişahları değil, Yunus'u, Hacı Bektaş'ı anlatalım." ifadelerini kullandı.
 
Tarihimiz mükemmel değil!

Günay, "Bizim kültürümüz haremden ibaret değil ama tarihimiz her şeyiyle çok mükemmel, herkese örnek de değil aslında" dedi. Günay, "Bizim o tarihi dizilerde, çok ünlü sadrazamın öldürülmesine daha gelmedik. Cihan padişahının iktidar hırsıyla kendi oğlunu yandaki çadırda boğdurtmasına gelmedik. Tarihi çok kurcalamayalım. Tarihin övünülecek güzel tarafları olduğu gibi, bugünkü idrakimizle bağdaşmayacak kötü tarafları da var. Daha önce de söyledim. Tarihten alacaksak bir şey Yunus Emre'yi çocuklarımıza öğretelim, anlatalım. Hacı Bayram Veli, Bektaş Veli'yi anlatalım. Biz padişahlar üzerinden ecdadımız diye gidersek çocuklarımıza çok mahcup da olabiliriz." diye konuştu.
 
Tarihimize sövmediği kaldı ama sansüre kızdı…

Günay, Yunus Emre'nin şiiri ile Fareler ve İnsanlar ve Şeker Portakalı kitaplarına dönük "sansür"e sert tepki gösterdi. Günay, "Güzel bir söz var. Cahille bal yenmez, âlimle taş taşı diye. Yunus Emre Anadolu'nun özünden gelen bir ariftir, erendir, bir felsefecidir. Bizim öz yüreğimizdir. Ben Yunus'a itikaden kendimi çok bağlı hissederim. Yunus konusu gelince beni zapt etmek biraz zordur. Kimse Yunus Emre'ye herhangi bir kısıtlama getiremez. O ne söyleyeceğini bilmiştir ve güzel söylemiştir. Onu kısıtlamaya kalkmak densizliktir. Haddini bilmezliktir. Onu da millet bir kenara koyar zaten. Fareler ve İnsanları bugün ben de duydum. Bunlarla uğraşmak bana çok doğru gelmedi." şeklinde konuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Ertugrul_Gunay_ecdadini_inkr_etti/270803#.UOczneQ2b1s


Bu haber 2,539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,308 µs