En Sıcak Konular

İŞÇİ PARTİSİ: ''CEMAAT 'ŞEFFAFLIK' ADI ALTINDA GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR''

4 Ocak 2013 17:41 tsi
İŞÇİ PARTİSİ: ''CEMAAT 'ŞEFFAFLIK' ADI ALTINDA GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR'' Hizmetesorulanlar.org sitesindeki soruya cemaat adına verilen yanıtta Doğu Perinçek hakkında birtakım iddialar ortaya atılıyordu.İşçi Partisi'nden bu iddialara cevap geldi.

'Gülen' haberine açıklama

İşçi Partisi: ''Cemaatin sitesi 'şeffaflık' adı altında gerçekleri çarpıtıyor..''

Fethullah Gülen Cemaati'nin kendini tanıtmak maksadıyla yeni açtığı www.hizmetesorulanlar.org sitesine gelen soru ve yanıtlar Vatan Gazetesi'nin internet sitesinde haberleştirilmişti.

"Fethullah Gülen hareketi ABD'nin TSK'yı etkisizleştirme operasyonun bir parçasıdır tezi doğru mudur?" şeklindeki soruya cemaat adına verilen yanıtta Doğu Perinçek hakkında birtakım iddialar ortaya atılıyordu.

İşçi Partisi'nden bu iddialara yanıt geldi.

İşte o açıklama:

"ŞEFFAFLIK" ADI ALTINDA GERÇEKLER ÇARPITILIYOR! 

"Cemaatten 'iletişim' devrimi " başlıklı ve Fethullah Gülen cemaatinin şeffaf olmak adına bir web sitesi kurup gelen sorulara yanıt vermeye başladı spot haberinde, Genel Başkanımız Doğu Perinçek'e saldıran ifadelere yer verilmiştir. 

Web sitesi adına sorulara cevap veren kişiye aşağıdaki soru sorulmuştur.

"Fethullah Gülen hareketi ABD'nin TSK'yı etkisizleştirme operasyonun bir parçasıdır tezi doğru mudur?"
Bu sorunun mimarının Ergenekon davasında yargılanan Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve arkadaşlarımız olduğu iddia edilerek, Doğu Perinçek'in Silahlı Kuvvetlere sızmaya çalıştığı ve bu nedenle 1970'li yıllarda "Kara Kuvvetleri Devrimci Subaylar Örgütü" sanıklarından olduğu cevabı verilmiştir.

Yine, Perinçek ve başında bulunduğu İşçi Partisi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Karargah Evleri örgütlenmesinin mimarı olduğu, 27 Mayıs 1960 benzeri ve emir komuta zinciri dışında bir darbe ile ülke yönetimini ele geçirme amacında olduğu iddia edilmiştir. 

Verilen cevaplar ve iddialar tamamen gerçek dışıdır.

1. Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek 1970 yılında Amerikancı cuntanın yaptığı 12 Mart darbesi sırasında tutuklanmış. Kontrgerilla karargahlarında işkenceli sorgulara tabii tutulmuş ve yaklaşık 3 yıl tutuklu kalmıştır. Amerikancı 12 Mart cuntası, o dönemde 1500 civarında genç Kemalist subayı tasfiye etmiştir. Devrimcilere ve halka yapılan zulüm ve işkence yapılmış, bazı TSK mensuplarını da hedef almıştır. Kaldı ki, Sayın Perinçek, Kara Kuvvetleri Devrimci Subaylar davasından Amerikancı Cuntanın Sıkıyönetim Mahkemesinde beraat etmiştir. 


2. Karargah Evleri iddiasıyla MİT tarafından hazırlanmış bir şema konusunda Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı 2008 yılında soruşturma yapmış ve bir kısım İşçi Partisi yöneticisin de isimlerinin yer aldığı o şemanın delil niteliğinde olmadığı sadece bir duyumdan ibaret olduğu bizzat dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner ve MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş tarafından Askeri Savcı'ya teyid edilmiştir. Ayrıca Karagah Evleri şemasında yer alan İşçi Partisi Yöneticileri ile asker kişiler ve diğer sivil şahıslar arasında hiçbir irtibatın, tanışıklığın, telefon görüşmesinin bulunmadığı bilirkişi incelemesi ile saptanmış, irtibat bulunduğuna delil gösterilen telefon konuşmalarının bir sahtekarlık ürünü olduğu yine bilirkişilerce uygulamalı olarak ortaya çıkarılmıştır. Olayın İşçi Partisi ve TSK'ya karşı bir tertip ürünü olduğu soruşturmayı yürüten Askeri Savcı tarafından basına da açıklanmıştır. Buna ilişkin soruşturma dosyası Ergekenekon soruşturmasını yürüten savcılara yaklaşık bir buçuk yıl önce görevsizlik kararı verilerek gönderildiği halde bir dava da açılmamıştır. (Doğu Perinçek, Ergenekon Savunması, Kaynak Yayınları)


3. Gülen cemaati adına soruya cevabı veren kişi "Gülen hareketini Türk insanının nezdinde ABD ile işbirliği yapan bir 5. Kol faaliyeti gibi göstermek" amacında olduğumuzu ifade etmiştir. Bu, Gülen cemaatini ve ilişkilerini çok doğru olarak özetlemiş bir cümledir.
Gülen Hareketinin ABD'nin amaçları doğrultusunda faaliyet yürüten bir organizasyon olduğu iddiası her şeyden önce 17 Kasım 1996 tarihinde MİT mÜsteşarı Sönmez Köksal tarafından imzalanıp Başbakan Erbakan'a verilen MİT raporunda yer almaktadır. Oradaki ifade özetle şöyledir: Fethullah Gülen, Çiller'in kara para aklama işlerinde ortağı ve bölgedeki CİA örgütünün en önemli sivil toplum hareketidir.
Fethullah Gülen'in 1999 yılından bu yana ABD'nin Pennsylvania Eyaletinde oturması ve Green Card başvurusu nedeniyle dinlenen ABD yetkililerinin tamamına yakını eski CİA yetkilileridir. Fethullah Gülen'e kefil olan CİA yetkilileri Graham Fuller ve Geroge Fidas'tır. 

MİT Orta Asya Sorumlusu Kaşif Kozinoğlu, el yazısıyla Aydınlık Gazetesine gönderdiği ve kitap olarak yayınlanan "Sırlar" kitabında, "ABD adına istihbari faaliyet gerçekleştirdikleri ve anılan okulların ABD'li istihbaratçıların barınma yuvaları olduğu" bilgisine yer verilmektedir (Kaşif Kozinoğlu, Sırlar, SH.43.) 
Şimdiki AKP Milletvekili Mehmet Sağlam'ın Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemde 3 Mart 1997 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen Evinde yapılan toplantının konuşma metinlerini kitap olarak yayımlandı. Kitabın adı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yurtdışında Açılan Özel Öğretim Kurumları Temsilcileri 2. Toplantısı'dır. Milli Eğitim Bakanlığı Yayınlarından çıkmıştır. Bu kitapta, F. Gülen'in Özbekistan'daki okullarının sorumlusu Mehmet Mesut Ata'nın bütün okullardaki İngilizce öğretmenlerinin CİA ajanı olduğu söylediği yazılıdır. Ayrıca, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve yine eski MİT mensubu Nuri Gündeş'in Fethullah Gülen cemaatinin ve okullarının ABD istihbarat örgütü ile ilişkileri bulunduğuna ilişkin açıklamaları ve yazıları vardır. (Nusret Senem, Fethullah ve Susurluk, Kaynak Yayınları 3. Basım. SH.85-90) 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/gulen-haberine-aciklama/504072/1/G%C3%BCndem


Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,138 µs