En Sıcak Konular

BAŞBAKAN'IN DANIŞMANINDAN VAHİM SÖZLER

1 Ocak 2013 10:59 tsi
BAŞBAKAN'IN DANIŞMANINDAN VAHİM SÖZLER Başbakan Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı,Milletvekili Yalçın Akdoğan, İmralı ile devam eden sürece ilişkin, “Bu süreci iyi niyetle sürdüreceğiz, netice almak için samimi bir gayret içinde olacağız” dedi.

'Öcalan hala en önemli aktör!'

Yalçın Akdoğan NTV'de canlı yayına katılarak Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı

Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'dan önemli mesajlar: İmralı ile görüşmeleri sürdüreceğiz. Sonuç almak için samimi bir gayret içinde olacağız. Ancak aşırı derecede iyimserlik pompalanmalı, ihtiyatlıyız. Avukatları Kandil'e farklı, Avrupa'ya farklı mesajlar verdi... Bu süreçte CHP'nin desteği de çok önemli...

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, İmralı ile devam eden sürece ilişkin, "Bu süreci iyi niyetle sürdüreceğiz, netice almak için samimi bir gayret içinde olacağız" dedi. Akdoğan, takvim belirtmenin sürece zarar vereceğini söylerken, ana muhalefetin bu konuda destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. Akdoğan, BDP'nin süreçte önemli bir aktör olduğunu da belirtti. Dinlemeler konusunda "cemaat" yorumlarını da değerlendiren Akdoğan, "Cemaati bu konuyla ilişkilendirmek yanlış olur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın İmralı ile görüşmeler konusundaki sözleri sonrasında, siyasi başdanışmanı Akdoğan, yılın son gününde NTV'de konuya ilişkin soruları yanıtladı. Akdoğan'ın önemli mesajlar verdiği konuşması şöyle:

HEZİMET YILI: Terör örgütü bu yılı zafer yılı ilan etti, bütün güçlerini amaçlarını gerçekleştirmek üzere teksif ettiler. Devrimci halk stratejisi uygulamaya başladılar. Ama bu hedefine ulaşamadılar. 2012 onlar için hezimet yılı oldu, ağır darbeler yediler. Halkı yönlendirme kabiliyetini de kaybettiler. KCK operasyonlarının bunda etkisi oldu. Bu yıl 690 civarında terör örgütü etkisiz hale getirildi. 550 örgüt üyesi ölü, 24 yaralı, 72 yakalandı, 42 kişi de teslim oldu. 2012 yılında yurtdışındakilerle birlikte bilanço örgüte 1450 kişi. Bu örgüt açısından büyük hezimet.

SİLAHLA OLMUYOR: Siz sadece silahlı mücadele ile terör örgütünü ortadan kaldıramıyorsunuz. Tek bir yöntem, silahlı mücadele ile netice alamıyorsunuz. Dağda 5 bin kişi varsa, bunun kaç katı ortadan kaldırılmış, ama örgüt kendini devam ettiriyor. Bu nedenle devreye başka konular giriyor. Bunun içinde elbette diyalog da yer tutuyor. Oslo sürecinde bir yere gelmişti, ama sabote edildi, sonuç alınamadı. Başbakan bu enstrümanın gerektiğinde kullanılabileceğini söyledi, anlaşılan kullanılıyor. Silahların bırakılmasına dönük, netice alınacak her türlü çalışma bizim için önemli. Bunu iç siyaset malzemesi yapmamak, kısır çekişmelere kurban etmemek gerekiyor. Silahı bıraktıracak çalışmalarda herkesin destek olması, sabır ve sağduyu ile yaklaşması gerekiyor.

TAKVİM HABERLERİ: Bu tür konulara ihtiyatlı iyimserlikle yaklaşmak lazım. Aşırı olumlu hava pompalamak, büyük hayal kırıklıklarına neden olur. İyi niyetle devam ettireceğiz ama burada afaki beklentiler meydana getirmemek lazım. Ciddi bir çalışma yürütülüyor ama şu kadar zamanda netice alınır gibi söylemleri doğru bulmuyorum.

KANDİL'İN TAVRI: Bu süreçte Kandil, Öcalan ne diyecek bunu bilmiyoruz. Neticede amaç silahların bırakılmasıdır. Burada Kandil'in tavrını görmek lazım, gelişmeler nasıl bir noktaya götürecek. 

ÖCALAN ÖNEMLİ AKTÖR: Öcalan hala en önemli aktör. Zaman zaman örgütün Öcalan'ı boşa çıkardığı, ismini kullandığı, nemalandığını biliyoruz. Fiili olarak örgütü yönetmesi sözkonusu değil, ama duygusal vücuduna bakarsak örgütün, hala önemli bir organı. Ama Öcalan diye altını oymaya çalışanların olduğunu gördük. 

KİM GÖRÜŞÜYOR?: İmralı ile istihbarat birimleri görüşüyor... 

AVUKATLAR DEVREDIŞI: (Öcalan'ın "avukatlarım söylediklerimi yanlış aksettiriyorlar" sözleri) Avukatların örgüt içinde farklı birimlere farklı mesajlar ilettikleri biliniyor. Mesajların dönüştürülerek aktarıldığını geçmiş dönemlerde gördük. Kandil'in avukatlar üzerinden Öcalan'ı etki altına alıp, yönlentirmek istediğini gördük. Avukatların bu süreçte olmaması bu açıdan da önemli. 

KCK FARKLI: KCK denen yapı, Öcalan'ın PKK'sı olmaktan çıktı. Amaç ve hedef açısından daha farklı, dallanmış budaklanmış bir örgüt sözkonusu. Neticede o dönemdeki aktörler, Karayılan örneğin hala örgütün başında. Ama bu süreçte Suriye kanadının biraz daha etkili olabildiğini görüyoruz. Bu bölgesel denklemde farklı ülkelerle anlaşma içine giren kanatların, bu süreçte farklı havalar estirebildiklerini görüyoruz. Ama Öcalan adını kullanıyorlar. Angajman ve ilişkilerin dışında kalabilmiş bir kişi Öcalan cezaevinde olduğu için. Sadece devletin ilgili birimleri ile görüşebiliyor.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/son-dakika-ocalan-hala-en-onemli-aktor/503189/1/G%25C3%25BCndem


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,878 µs