En Sıcak Konular

ŞİVAN PERVER ARINÇ'LA YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ AÇIKLADI

31 Aralık 2012 22:22 tsi
ŞİVAN PERVER ARINÇ'LA YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ AÇIKLADI Şivan Perver,geçtiğimiz yılın başında Arınç’la yaptığı görüşmeyle ilgili detayları anlattı. Arınç’ın da aslının Kürt olduğunu söyleyen Perver, Arınç’ın kendisine “Gel, Mevlanamız ol” dediğini söyledi

Şivan Perver: Kazıyın Bülent Arınç: Hayhay

Kürt şarkıcı, geçen yıl Başbakan Yardımcısı'nı ziyaretinde, "Ne mutlu Türküm diyene" yazısının silinmesini istediğini açıkladı...
 
AKP'nin, dağlardaki yazıları silmeye varan  "Türk" alerjisi, Kürt şarkıcı Şivan Perver'e de ilham vermiş! Perver, geçen yıl Arınç'la yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı: Adamcağız beni 15 dakikalığına görmek istemişti. Ben de kabul ettim. Ne de olsa devletin hizmetinde biri. Hükümette... Görüşüp kendisine görüş ve önerilerimi söyledim.
 
Referandumda evet dedim
 
ŞİMDİYE kadar niyetlerine destek verdiğimi, referandumda 'evet'dediğimi, doğru bulduğum politikalarını övdüğümü, ancak artık savaşın bitirilmesi gerektiğini söyledim. Kürdistan dağlarına yazılan "Ne Mutlu Türküm Diyene" nin bir an önce kaldırılmasını söyledim. O da, "Doğrudur. O sözler, eski döneme ait sözler... Aşılacak" dedi.
 
Perver'in "Türk adını silin"  teklifini, Arınç ikiletmedi!
 
İktidar partisi AKP'nin, "Türk" adını kışla, okul, sokak ve dağlardan silme alerjisine bir itiraf da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Kürt şarkıcı Şivan Perver, Radikal'e geçtiğimiz yılın başında Arınç'la yaptığı görüşmeyle ilgili detayları anlattı. Arınç'ın da aslının Kürt olduğunu söyleyen Perver, Arınç'ın kendisine "Gel, Mevlanamız ol" dediğini söyledi. Bülent Arınç'la görüştüğünde kendisine ağır suçlamalarda bulunulduğunu ifade eden Perver, şöyle konuştu:

 "Merak etme aşılacak" 

 "Adamcağız beni 15 dakikalığına görmek istemişti. Ben de kabul ettim. Görmeye gittim. Ne de olsa devletin hizmetinde biri. Devlet adamı. Hükümette. Görüşüp kendisine görüş ve önerilerimi söyledim. Şimdiye kadar niyetlerine destek verdiğimi, referandumda 'evet' dediğimi, doğru bulduğum politikalarını övdüğümü, ancak artık savaşın bitirilmesi gerektiğini söyledim. Kürtlere karşı savaşın bitirilmesi gerektiğini söyledim. Diğer taraftan Kürdistan dağlarına yazılan 'Ne Mutlu Türküm Diyene'nin bir an önce kaldırılmasını söyledim. Kürtlerin onurlu bir halk olduklarını, 20-25 milyonluk bir halkın bu çağda kabulünün imkânsız olduğunu söyledim. O da, 'Doğrudur. O sözler eski döneme ait sözler. Aşılacak' dedi. Kürt halkı üzerinde baskının olduğunu söyledim. Bu zulmün sonu gelmeli dedim. Sohbet iki saat sürdü. Dedim ki sen de Siirt'ten gelmişsin, aslın Kürt'tür ve adının anlamı da 'Bilind-Yüksek'tir dedim. Hoşnutsuz bir şey söylemedi. 'Olabilir, ben oradan geliyorum. Sistem olarak herkesi kucaklamak istiyoruz' dedi." 
Bilindiği gibi, bir sürö önce Mardin-Kızıltepe'deki Türkmen Dağı yamaçlarına Türk askerinin taşlarla yazdığı "Ne mutlu Türk'üm diyene" lafı kazınıp, yerine Türk Bayrağı'nın ay-yıldız figürü çizilmişti. Mardin Valisi Turan Ayvaz, Türkmen Dağı yamaçlarına 1980 askeri darbesi sonrası taşlarla yazılan "Ne mutlu Türk'üm diyene" yazısının kaldırıldığını, yerine Türk Bayrağı'nın ay-yıldız figürü çizildiğini açıklamıştı. Yazıyı, ihtilale ait her şeyi silmek istedikleri için ortadan kaldırdıklarını ifade eden Vali Ayvaz, "Ay yıldızın daha güzel olduğunu düşündüğümüz için bunu uygun gördük. Bu yazıların 1980'li yıllara ait olduğunu biliyoruz ve ihtilale ait her şeyi silmek istiyoruz. Herkesin ortak değeri olan ay-yıldız yaptık. Çok da güzel oldu" demişti. "Ne mutlu Türküm diyene" yazısının silinmesine Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık da, "Askeri olarak bu şekilde bir politikanın ve tavrın belirlenmiş olması ülkemiz açısından son derece memnuniyet verici. Şimdiki askeri çalışmalarla geçmişte yapılan askeri çalışmalar arasında farklılıklar var. Bu farklılık onun göstergesidir" sözleriyle destek vermişti.
 
Gül de desteklemişti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 2008 yılında "Düşünüyorum ama söyleyemiyorum" dediklerini, 15 yıl önce,19 Aralık 1993 tarihinde, "Türkiye Gönüllü Kültür Teşekkülleri 3'üncü İstişare Toplantısı" nda dillendirmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Doğu'ya gittikçe 'Önce Vatan' yazısını batıya gittikçe göremezsiniz. Bu, tek parti devrinden kalan bir dünya sistemini halka zorla kabul ettirmektir" demişti.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=78411


Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,765 µs