En Sıcak Konular

ŞERAFETTİN ELÇİ'Yİ BİLE KAHRAMAN YAPTILAR

31 Aralık 2012 15:49 tsi
ŞERAFETTİN ELÇİ'Yİ BİLE KAHRAMAN YAPTILAR Bugüne kadar kurduğu tüm partiler, dernekler bölücülükten dolayı kapanmış ama bizim siyasetçilerin açıklamalarına baktığınızda sanırsınız ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları arasında yer alıyor.

ŞERAFETTİN ELÇİ'Yİ BİLE KAHRAMAN YAPTILAR

Bugüne kadar kurduğu tüm partiler, dernekler bölücülükten dolayı kapanmış ama bizim siyasetçilerin açıklamalarına baktığınızda sanırsınız ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları arasında yer alıyor. Ölümünden sonra öyle ağıtlar yaktılar, öyle övgüler sıraladılar ki, şaşar kalırsınız.
 
BDP'nin/PKK'nın oluşturduğu blok sayesinde milletvekili seçilmiş, eli kanlı terör örgütünün çizgisinde propaganda yapan Şerafettin Elçi'den bahsediyoruz. Ömrü bölücülük/Kürtçülük yapmakla geçmiş ama bizim medyaya ve AKP'lilere, CHP'lilere, BDP'lilere göre barışın, demokrasinin timsali bir adam…
Diyarbakır'da kendisini 'Yaşasın başkan Apo' diye slogan atarak karşılayanlara, "Serok(başkan) Apo da aramızda olacaktır. Seçimlerde Kürtler ittifak yaptı ve bu ittifak daha da büyüyecektir" şeklinde karşılık veren Şerafettin Elçi'yi kahramanlaştıran medya ve siyasetçiler, birde utanmadan MHP'nin niçin Şerafettin Elçi'nin TBMM'nde gerçekleşen cenaze törenine katılmadığını sorguluyorlar.
Kürtçülerin koruma kalkanı Bülent Arınç'ta MHP'yi bu manada eleştirenlerin başında geliyor. Şerafettin Elçi'nin ölümü Bülent Arınç'ı derinden etkilemiş olmalı ki, cenaze sahiplerinden daha çok konuşarak MHP'nin cenaze törenine katılmayışını "Çok yanlış, bu kadar kötü bişey olabilir mi? Mutlaka gelmeliydi. Bir başsağlığı dilemek için cenazede buluşmak için bizim ne farkımız olabilir. Ben koşa koşa gittim. Keşke Cizre'ye de gidebilseydim" şeklinde eleştirmiş…
Bu zihniyet Öcalan öldüğünde de cenazeyi kaldıran, utanmadan MHP'yi de davet eden olacaktır.
Hayatı boyunca bölücülüğe, kürtçülüğe elçi olmuş birisine gösterilen bu ilgi Türkiye'nin çivisinin nasıl çıktığını göstermektedir.
Şerafettin Elçi Muş'ta yaptığı açıklamada, "Biz hiçbir zaman PKK'yı bir terörist örgüt olarak görmeyiz. 14 yıl önce Demokratik Kitle Partisi'ni kurarken, İçişleri Bakanlığı'nın önünde 'Siyasi hedefi olan, siyasi programı olan, geniş kitle desteği olan bir örgüte, terörist örgüt denmesi yanlıştır, haksızlıktır' şeklinde cevap vermiştim." (05.07.2011) diyerek bölücülük yolunda nasıl mücadele ettiğini vurgulamıştır. Şimdi böyle birisini ölümünden sonra kahraman gibi ananlara ve onun arkasından kahramanlık destanlara yazıklar olsun…
AKP'lilerin zaten Kürtçülere, bölücülere sıcak yaklaşımları ortada, fakat belli bir dönem milli konularda duruş sergilemiş olan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da Kürtçü Şerafettin Elçi'yi aklamaya çalışması yakışık almamıştır.
Deniz Baykal, Şerafettin Elçi'nin Apo'ya sahip çıkan ve PKK'yı öven bu sözlerinden bihaber şekilde "Hiçbir zaman şiddete, teröre, terör örgütlenmelerine teslim olmadı. Kendisini onlara kullandırtmadı." demiş… Deniz Baykal kimin için övgüler dizdiğini ve cenazesinden sonra taziye için Şırnak'a gittiğini bilmemektedir. Onbinlerce asker, polis, sivil vatandaşın katili olan PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenin insanlığı bile tartışılması gerekirken Bülent Arınç ve Deniz Baykal gibiler Şerafettin Elçi'yi adeta halk kahramanı yapmıştır.
Şerafettin Elçi bölücüdür, Kürtçü'dür. PKK'nın oluşturduğu listelerden milletvekili seçilmiştir. PKK'yı öven, Apo'yu kutsayan birisidir.
Bebek katili bir örgütü savunan bir kişiyi aklayan, öven herkes o bebeklerin katili olmada pay sahibidir.
Allah'a çok şükür böyle bir tane MHP'li yoktur. AKP'de ve CHP'de böylelerini bulmanız çok mümkündür. BDP ise baştan sona pay sahibidir.
Şerafettin Elçi Türk siyasetinin kara lekesi olarak öteki dünyaya göç etmiştir. Onu övenler bu lekenin parlatıcısı olmuştur.
 
YILDIRAY ÇİÇEK- Ortadoğu


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=26791 


Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,959 µs