En Sıcak Konular

EL-CEZİRE ÇALIŞANI YALANA İSYAN ETTİ DARISI

30 Aralık 2012 20:54 tsi
EL-CEZİRE ÇALIŞANI YALANA İSYAN ETTİ DARISI “Suriye’yi ele geçirme” filminin birinci bölümü tamamlandı. Bu filmin senaristleri ve başrol oyuncuları tam bir hayal kırıklığı içinde. Çünkü istenen reytinge ve beklenilen hasılata ulaşamadılar.

El-Cezire çalışanları yalana isyan etti. Darısı…

"Suriye'yi ele geçirme" filminin birinci bölümü tamamlandı. Bu filmin senaristleri ve başrol oyuncuları tam bir hayal kırıklığı içinde. Çünkü istenen reytinge ve beklenilen hasılata ulaşamadılar. Şimdi sıra ikinci bölümde. 
Birinci bölümde başrol alan; "sabrımızı taşırma, çek, git, üç saatte Şam'a gireriz vs." söylem ve zihniyetin sahipleri Erdoğan ve Davutoğlu, dikkat ettiyseniz epeydir bu konulara değinmiyor. Arka plandalar. 
Güney illerimizde terörist isyancılar toplantılar yapıyor, yönetim kademeleri oluşturuyor, eylem planları hazırlıyorlar. Hükümetimiz ise aktif olarak perde arkasındaki bu hazırlıkları bizzat destekliyor, onay veriyor, aktif olarak bu organizasyonlarda yer alıyor. 
Perde önünde veya Suriye'yi ele geçirme filminin ikinci bölümünde ise artık Rusya ve ABD var. Medya ise para, menfaat olarak çoktan tarafını seçmişti. Haberler çıkıyor; Suriye ordusu şöyle yaptı, böyle kırdı, geçirdi, şu madde içeren gaz kullandı vs. ABD ordusunda hemen bir hareketlilik haberleri yayınlanıyor peşi sıra. 
Sonra Rusya devreye giriyor. "Ey emperyalist, kapitalist güçler! Sizin niyetinizi ben çok iyi biliyorum. İddia ve hareketleriniz tamamen kendi çıkar ve hedefleriniz içindir. Sizin çıkar ve hedefleriniz bizimle çatışıyor. Bu ülkede benim de menfaatlerim var ve ben bu ülkeyi sizin emellerinize bırakmam" diyor. Haliyle ortada bir "it dalaşı" var. 
Evet, başrol oyuncuları değişse de medya hep aynı konumda, değişmeden aynı zihniyete hizmet ediyor. Esad aleyhine bin bir katliam, vahşet haberlerini uyarlayıp, dakikalarca haber yapanlar, özel oturumlar düzenleyenler, "özgür Suriye ordusu" adlı terörist grupların vahşetinden ya bahsetmiyorlar ya da kısa haber olarak geçip gidiyorlar. 
Bu pas geçilen vahşetlerden bir kaçını hatırlayalım… En başta Suriye'den göçe zorlanan ve aldatıldıklarını anlayıp geri dönmek isteyen insanların, Ürdün kamplarında para ile satıldıklarını, fuhuş şebekelerinin eline düştüklerini İtalyan gazetelerinden öğrenmiştik. 
Suriye'li teröristler, insanları sıraya dizip, yakın mesafeden tek tek kafalarına kurşun sıktılar. Camiyi havaya uçurdular. Dershane bombalayıp öğrencileri katlettiler. İnsanları bina tepelerinden attılar. Sokak ortasında insanların kafalarını kopardılar. Ağır silahlar elde edip (nasıl elde ettiklerini, bu silahları kimlerin kullandığını biliyorsunuz) Suriye'nin resmi ordusu ile günlerce çatıştılar. Haliyle kan aktı ve daha da akacaktır. 
Bu tabloya bakarak medya; "Zalim Esad" portresi çizdi. Bin bir görüntü ve vahşet fotoğrafları yayınladılar. Haliyle birçok cahil vatandaşım "Esad'ın zalimliğine" hükmetti. Bir zaman sonra bu görüntü ve fotoğrafların başka ülke ve ortamlarda çekildiği ortaya çıktı. Ama vatandaşın beynindeki "zalim Esad" kavramı değişmedi. Neden? Çünkü Erdoğan'a göre Esad artık kardeş değil kalleş ve medya Erdoğan'ı kızdıracak, Esad'ın lehine olacak hiçbir haberi yapacak, yayınlayacak cesarette değil. 
Türk ve Arap medyası görünürde Hıristiyan bir kişinin liderliğini yaptığı isyancıların safında. Ama gerçekte emperyalizmin, paranın yani ABD'nin, AB'nin ve onların temsilcilerinin yanında. Zaten amaçları da bu… 
Bu medya gruplarından biri de El-Cezire adıyla bildiğimiz, ülkemiz insanlarının bir bölümünün özellikle "din" adına sahiplendikleri bir kanal. Bu kanal Katar merkezli. Katar denince akla ne geliyor? Suriye'ye karşı birleşen üçlü; Türkiye, S. Arabistan ve Katar. Yani zihniyet ortada. Bu kanalda isyan var. Çalışanları istifa ediyor. Bu çalışanlar, ellerinde "Neden gerçekleri söylemiyorsun?" dövizleri ile çalıştıkları kanalda eylem yapıyorlar. 
Kanalın öne çıkan isimlerinden Rula İbrahim, Facebook mesajında "Pek kimsenin bilmediği bir gerçek: Kanal çalışanları, El Cezire'nin gerçekleri söylemesi için pek çok eylem yaptı. Fakat kimse bunu bilmiyor. Daha önce bir kez bile görülmeyen bu özel fotoğraf sözlerimdeki samimiyeti anlamanızı sağlayacak" diye yazdı. 
Darısı Türk medyasında çalışan ve gerçeğe duyarlı arkadaşların başına, diyorum… Diyorum ama inanmıyorum. Şehit haberlerimize bile iktidarı kızdırmamak için gerekli itina ve yaklaşımı göstermeyen, acılı anne ve babaların hislerini milletimize aktaramayan medya grupları nasıl olurda iktidarın hasım olduğu başka bir ülke yönetiminin lehine haber yapabilir? Umarım yanılırım!   

 

Akın Aydın - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12004130/el-cezire-calisanlari-yalana-isyan-etti-darisi8230/akin-aydin



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,092 µs