En Sıcak Konular

''TÜRKMENLER'İN KATLİAMA UĞRAMALARI AN MESELESİ''

22 Aralık 2012 17:35 tsi
''TÜRKMENLER'İN KATLİAMA UĞRAMALARI AN MESELESİ'' 'Barzani Irak'ın kuzeyinde ateşle oynuyor, Türkmenler'in katliama uğraması an meselesi..."

Bu çığlığı duyun
 
'Barzani Irak'ın kuzeyinde ateşle oynuyor, Türkmenler'in katliama uğraması an meselesi..."
 
AKP hükümeti, Barzani ile pazarlıklar yapıp, peşmergelerin Kerkük'e yerleşmesini görmezlikten geliyor. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Tütüncü ise Kerkük bölgesinde kuzeyden Barzani peşmergeleri, Bağdat'tan ise Irak merkezi hükümetine bağlı Dicle kuvvetlerinin sürekli olarak askeri sevkiyat yaptıklarını belirterek, "Daha önceki yıllarda yaşandığı gibi bu kaos ortamında Türkmenler'in bir katliama uğrama ihtimali an meselesidir" dedi.
  
AKP hükümeti, Barzani ile pazarlıklar yapıp, peşmergelerin Kerkük'e yerleşmesini görmezlikten gelirken, "Türkmenler'in katliama uğraması an meselesi" açıklaması yapıldı. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Tütüncü, son günlerde Kerkük'te özellikle Türkmen semtlerinde yaşanan ona yakın patlama ve iki eğitimcinin kaçırılarak öldürülmesi, Tikrit Üniversitesindeki Türkmen öğretim görevlisine yönelik suikast, Tuzhurmatu ve Tazehurmatu'daki patlamalar ve saldırılar, Altunköprü'ye yapılan füzeli saldırı olaylarının Türkmenler için artık geri dönülemez bir noktaya gelindiğinin sinyallerini verdiğini bildirdi.
  
IRAK'IN KUZEYİNDE TÜRKMENLER'İN KATLİAMA UĞRAMALARI AN MESELESİ
Tütüncü yazılı açıklamasında Kerkük bölgesinde kuzeyden Barzani peşmergeleri, Bağdat'tan ise Irak merkezi hükümetine bağlı Dicle kuvvetlerinin sürekli olarak askeri sevkiyat yaptıklarını belirterek, "Daha önceki yıllarda yaşandığı gibi bu kaos ortamında Türkmenler'in bir katliama uğrama ihtimali an meselesidir.
Barzani'nin Kerkük'ü Kürt federe bölgesine bağlamaya yönelik girişimlerine karşı bir süredir bölgeye kuvvetlerini sevk eden Merkezi Hükümete bağlı Irak ordusunun bekleyişi sürmekte ve Bağdat tarafından kuzeydeki yönetime uyarılar verilmektedir. Ancak 2003 ABD işgalinden bu yana Anayasaya aykırı olarak Kerkük'te bulunan Kürt gruplara bağlı Peşmerge milisleri ve asayiş güçleri Bağdat'tan gelen tüm uyarılara rağmen şehri terk etmemiş, Türkmen bölgelerinde başta güvenlik birimleri olmak üzere resmi dairelerin tamamına yakınını defakto bir durum yaratarak kontrol altına almışlardır. Şehirde patlamalar, adam kaçırma ve her türlü insanlık dışı muamele sürekli bir hal almıştır" dedi.
 
"TÜRKMEN GÜVENLİK GÜCÜNÜN OLUŞTURULMASI ARTIK KAÇINILMAZ OLACAKTIR"
ANKA'nın haberine göre özgür ve demokratik bir Irak'ta yaşamayı ilke edinen uygar ve kentleşmiş Türkmenlerin ülkede etnik, dini ve mezhebi her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu belirten Tütüncü, "Bu sebeple Kerkük'te çıkarılmak istenen kardeş kavgasına engel olmak için her türlü çabayı göstermiş ve göstermeye devam edeceklerdir. Ancak Barzani yönetiminin Kerkük ve Tuzhurmatu gibi ihtilaflı bölgeleri Kürt bölgesiymiş gibi lanse etmesi ve Kerkük'e kuzeyden getirilen Kürt yerleşimcilere silahlar dağıtması barış girişimlerini baltalamakta ve olası bir çatışmaya davetiye çıkarmaktadır" dedi. Mehmet Tütüncü şöyle devam etti:
"Silahsız ve savunmasız olan Türkmenlerin böyle bir çatışmada bir katliam ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. Bu gibi durumların yaşanmaması için Peşmerge güçleri tarafından Kürt yerleşimcilere dağıtılan silahlara Devlet tarafından derhal el konulması gerekmektedir.
Ayrıca anayasaya aykırı olarak şehirde bulunan tüm silahlı grupların şehri terk etmesi ve bölgelerine çekilmesi sağlanmalıdır. Güvenliğin sağlanması açısından, bölge halkından oluşan ve içinde bütün etnik grupları eşit şekilde barındıran bir güvenlik gücü kurulmalıdır. Bunun acilen sağlanamaması durumunda Türkmenlerin can güvenliklerini korumaları için merkezi yönetime bağlı bir Türkmen güvenlik gücünün oluşturulması artık kaçınılmaz olacaktır.
Yönetim açısından, yakın vadeli çözüm olarak ilk aşamada Kerkük'ün özel bir statü ile merkezi hükžmete bağlanması ve şehirdeki üç ana etnik grup arasında eşit dağılımlı ortak bir idare ile yönetilmesi sağlanmalıdır."
KERKÜK TARİHİ VE KÜLTÜREL DOKUSUYLA TÜRKMEN KARAKTERLİ BİR IRAK ŞEHRİDİR
Mehmet Tütüncü açıklamasının sonunda "Sonuç olarak bilinmelidir ki Kerkük, tarihi ve kültürel dokusuyla Türkmen karakterli bir Irak şehri olup belirli bir bölgeye veya gruba peşkeş çekilmesi mümkün değildir. Türkmenler Irak Anayasasından aldıkları güç ve Irak'ın temel unsurlarından biri olduklarının bilinci ile başka bir etnik oluşumun parçası olmayı reddeder; aynı zamanda Irak Hükžmetini filli duruma el koymaya ve etnik bir kıyımla karşılaşma ihtimali yüksek olan Türkmenleri korumak için gerekli tedbirleri almaya davet eder" dedi.  


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=26676&haber=bu-cigligi-duyun


Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,720 µs