En Sıcak Konular

ÖZEL HESAPLAR HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇTİ

22 Aralık 2012 17:09 tsi
ÖZEL HESAPLAR HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇTİ Göktürk-2 uydusunun fırlatma töreni için davetiye gönderilmemesi Gül ve Erdoğan arasındaki gerginliği daha da büyüttü.

ÖZEL HESAPLAR HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇTİ
 
Göktürk-2 uydusunun fırlatma töreni için davetiye gönderilmemesi Gül ve Erdoğan arasındaki gerginliği daha da büyüttü.  
Cumhurbaşkanlığı seçimine 1,5 yıla yakın zaman olmasına rağmen, devletin zirvesinde başlayan restleşme her gün yeni bir boyut kazanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin bitiminde bir kenara çekilmeyi düşünmediğini açıklaması, buna karşılık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olma planları, herşeyin bir kenara bırakılıp özel hesapların öne çıkarılması sonucunu doğurdu.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimine 1,5 yıla yakın zaman olmasına rağmen, devletin zirvesinde başlayan restleşme her gün yeni bir boyut kazanıyor. Göktürk-2 uydusunun fırlatma töreni için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e davetiye gönderilmemesi zirvedeki krizi daha da büyüttü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin bitiminde bir kenara çekilmeyi düşünmediğini açıklaması, buna karşılık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olma planları, herşeyin bir kenara bırakılıp özel hesapların öne çıkarılması sonucunu doğurdu. Cumhurbaşkanı Gül her ne kadar, Göktürk-2 uydusunun fırlatma töreniyle ilgili "davet edilmeme konusunda kasıt aramamak lazım" dese de, rahatsızlığını gizlemedi. Gül daha önce de görev süresiyle ilgili tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş ve özellikle AKP yöneticilerine kırgınlığını açıkça ortaya koymuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Cumhuriyet Bayramı törenleriyle ilgili yasağın kaldırılmasıyla ilgili tartışmalarda, iki başlılığa izin vermeyeceğini belirterek doğrudan Cumhurbaşkanını hedef almıştı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "başkomutanı" sıfatını taşıyan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin istihbarat ihtiyacını karşılaması için tasarlanan keşif uydusu Göktürk-2'yi uzaya fırlatma törenine davet edilmediği ortaya çıktı. Gül, "Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Projesi" kapsamında üretilen eğitim uçağı Hürkuş'un hangardan çıkarılma törenine de katılmamıştı. Her iki törende de son sözleri Başbakan Tayyip Erdoğan söyledi.
Göktürkuydusunun fırlatma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün katılmıştı. Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok'un haberine göre, Başbakan Erdoğan, Çin'den fırlatılan uydunun geri sayımına "Hadi ya Allah, bismillah" diye başlamış, ardından da uydunun önemine değinen bir konuşma yapmıştı.Ancak devletin tepesini bir araya getiren, TSK'nin istihbarat ihtiyacının karşılanması için tasarlanan Göktürk 2'nin fırlatma törenine, TSK'nin başkomutanı Cumhurbaşkanı Gül'ün davet edilmediği ortaya çıktı. Gül'e davetiye gitseydi, törende Tayyip Erdoğan değil, Abdullah Gül konuşacaktı. Köşk kaynakları TÜBİTAK'tan kendilerine bir davetiye gelmediğini doğruladı.
Programı organize eden TÜBİTAK'ın Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ise konuyla ilgili açıklama yapmamayı tercih etti. TÜBİTAK iletişim birimi yetkilileri, Altunbaşak'ın "yoğun programı" nedeniyle "gazetecilere çok fazla zaman ayıramadığını" belirtirken bu yılki TÜBİTAK Bilim Ödülleri'nin Cumhurbaşkanı tarafından verileceğini söylemekle yetindi.
Uydu fırlatma töreninde yaşanan görüntünün bir benzeri geçen haziranda "Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Projesi" kapsamında üretilen yerli eğitim uçağı Hürkuş'un hangardan çıkarılması töreninde yaşanmıştı. Askeri ilgilendiren bir konuda yine Cumhurbaşkanı yerine Başbakan, uçağın pilot koltuğuna ilk oturan isim olmuştu.


Kaynak: ORTADOĞUGAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=ozel-hesaplar-her-seyin-onune-gecti&id=26658


Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,644 µs