En Sıcak Konular

SP: ''YOKSUL TÜRKİYE'YE BİR DE 'YOL'SUZ TÜRKİYE EKLENDİ''

20 Aralık 2012 20:54 tsi
SP: ''YOKSUL TÜRKİYE'YE BİR DE 'YOL'SUZ TÜRKİYE EKLENDİ'' Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "Hükümet en son olarak otobanları, köprüleri ve yolları da satarak iyice yoldan çıkmıştır. Yoksul Türkiye'ye bir de Yol'suz Türkiye eklenmiştir" dedi.

Birol Aydın, yol ve köprülerin özelleştirilmesini eleştirdi...

Hükümet iyice yoldan çıktı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, özelleştirilen köprüler ve otoyollar ile ilgili sert eleştirilerde bulundu. Aydın, "Hükümet en son olarak otobanları, köprüleri ve yolları da satarak iyice yoldan çıkmıştır. Yoksul Türkiye'ye bir de Yol'suz Türkiye eklenmiştir" dedi.

"Bu yollar fakir fukaradan alınan vergisi, emeği, alın teri ile yapılmıştır. Normalde bir hükümetin yapması gereken, zenginden alıp fakire vermektir. Ama AKP hükümeti, fakirden aldığını zengine vermektedir" diyerek, özelleşen yolların ve köprülerin bunun son örneği olduğunu söyledi. Aydın,  "Şimdi büyük reklam ve şaşaalarla yapılan elektrik santralleri ve barajlarda yakın zamanda satışa çıkarılacaktır. Hiç şüphe yok ki sırada nehirlerimiz var. Bu böyle gitmez. Bu Sülün Osman ekonomisidir. Korkarız ki bu hükümet satacak bir şey kalmayınca, Sülün Osman gibi, sadece geçenden değil, bakandan da para almaya başlayacaktır" diye eleştirdi.

Satılarak elde edilen gelirler faize gidiyor
Aydın, "Keşke bu satışlardan elde edilen gelirler, yatırıma dönüşse. O zaman itirazımız olmaz. Maalesef bu satışlardan elde edilen gelirler, faize gitmektedir" diyerek elde edilen gelirin de kötü kullanıldığını kaydetti. Aydın, "İktidara geldiği tarihten itibaren IMF destekli Kemal Derviş programından zerre şaşmayan AKP iktidarı, şimdi de otoyol ve karayollarının satışını gerçekleştirdi. Toprak satışı yetmezmiş gibi şimdi de köprü ve otoyolları elden çıkaran hükümetin hangi mantıkla hizmet ettiği ortaya çıkmış oldu. IMF'ye borç verdiği için övünen, dünyanın 16. ekonomisi olduğu için hava atan hükümet adeta "para basan" köprü ve otoyolları özelleştirmesi ekonominin sanal bir istikrar içinde olduğunu da ispat etmiştir" dedi.

Gölge etme başka ihsan istemiyoruz
Açıklamasının devamında ise Aydın, "Herhangi bir ekonomik gerekçe belirtmeden yapılan özelleştirmelere bir yenisinin daha eklenmesi IMF'nin Türkiye'nin milli varlıkları üzerindeki dayatmalarının devam ettiğinin bir göstergesidir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı verilerine göre, 2002-2011 tarihleri arasında 34.8 milyar dolarlık özelleştirme yapmakla övünen hükümet, bu tutardan daha fazlasını bir senelik faiz ödemesine veriyor.

Bütçe açığını karşılamak için elde avuçta ne varsa satmaya niyetlenen hükümet, ekonomiyi hesapsız harcamalar neticesinde kötü yönetilen ve yama tutmayan bir konuma taşıdığının farkına varmalıdır. Hükümete sesleniyoruz: eğer yapacağın hizmetleri sonunda satarak milletin sırtına yükleyeceksen hizmet etmeyi de bırak. Aksi taktirde yapacağın hizmetin bu millete hiçbir hayrı olmaz. Nitekim bugüne kadar da olmadı. Halkımızın tabiri ile gölge etme başka ihsan istemiyoruz"


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/hukumet-iyice-yoldan-cikti-258685.htm



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,230 µs