En Sıcak Konular

İLERİ DEMOKRAT(!) ERDOĞAN KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİNE KARŞI

17 Aralık 2012 23:11 tsi
İLERİ DEMOKRAT(!) ERDOĞAN KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİNE KARŞI Bürokratik oligarşinin hükümetin icraatlarına engel olmaya devam ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan’dan ilginç çıkış...

Başbakan'dan çok tartışılacak açıklama!

''Kuvvetler ayrılığı önümüzde engel olarak dikiliyor'' dedi.

Bürokratik oligarşinin hükümetin icraatlarına engel olmaya devam ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan'dan ilginç çıkış: 'Yav işte 326 milletvekiliniz var hala mı bahane?' diyorlar. Ama işte bu kuvvetler ayrılığı denen var ya... O önünüze gelip engel olarak dikiliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Konya Ekonomi Ödülleri 2012' töreninde yaptığı konuşmada hükümetinin ekonomi alanındaki icraatlarından örnekler verdi ve "İşte bizim farkımız burada. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele derken bu işi bitire bitire buralara geldik. Şu anda bile bazı sıkıntıları hala yaşıyoruz. Kendi iktidarımızda bile yaşıyoruz" dedi.

Başbakan şöyle devam etti:

BÜROKRATİK OLİGARŞİ: Ama burada bile maalesef yaşadığımız sıkıntıların ardında sistemin içindeki ne yazık ki yanlışlıklar. Sistem düzenli kurulmamış. Düzgün kurulmadığı içindir ki umulmadık yerde, umulmadık şekilde bakıyorsunuz bürokrasi karşımıza dikiliyor. Bürokratik oligarşi karşınıza çıkıyor. Umulmadık yerde yargı ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

ENGELLEME: Yasama, yürütme, yargı bu ülkede öncelikle milletin menfaatini düşünmesi lazım. Ardından bu devletin menfaatini düşünmesi lazım. Eğer biz güçlü hale geleceksek böyle güçlü hale geleceğiz. Eğer benim yapacağım yatırımı bir kelimeden dolayı kalkar da 3 ay, 6 ay erteletirsen, bu 1 sene 2 seneye giderse, o zaman bu ülkenin kaybının bedelini, asla ne tarihe hesabını verebilirsiniz ne de bu toprağın altında yatanlara hesabını verebilirsiniz."

OLİGARŞİ VE YARGI: Şehir hastaneleri projesini 6 yıldır bürokratik oligarşi nedeniyle hala hayata geçiremedik. Artık biz sedye üzerinde bir hastanenin kampüsünde dışarıda hastaların taşındığını görmek istemiyoruz. Ama hala bunu aşamadık. En başarılı alanlardan bir tanesi olmasına rağmen hala sağlıkta bunu aşamadık. Niye? Bürokratik oligarşi ve yargı.

SAHAMIZ BELLİ: Ama dışarıdan bakanlar da zannediyor ki 'Yav işte 326 milletvekiliniz var, 326 milletvekiliyle hala mı bahene?' Ama işte bu kuvvetler ayrılığı denen var ya... O önünüze gelip engel olarak dikiliyor. Senin de bir oynama sahan var. Şimdi ana muhalefet partisi genel başkanının tek sığındığı bu zaten. 'Yapın. Yaptınız da biz mi engel olduk?' diye. Zaten yasama noktasında engel olabileceğin kadar engel oluyorsun. Bağırıyorlar, çağırıyorlar, 1 saatte bitecekse 2 saatte bitiyor. 1 günde bitecekse, 2 günde bitiyor. Onların zaman kaybının hesabını vermek gibi bir derdi yok. Çünkü onların sırtında küfe yok. Küfe bizim sırtımızda. Sorumluluk bizde, mesuliyet bizde. Onlarda öyle bir dert de yok, onların aşkı da yok. Biz ise dertliyiz ve bu millete de aşığız. Bizim böyle bir farkımız var."

'27 Nisan'da dik durduk'

Bir ülkede ekonomi, demokrasi, dış ve iç politikanın birbirine paralel olarak ilerlemesiyle o ülkenin güçlü olacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, 27 Nisan bildirisinin faiz yoluyla yıllık Türkiye'ye maliyetinin 2 milyar dolar olduğunu söyledi.

Hükümet olarak bu bildiri karşısında dik durup, faturanın daha da artmasını engellediklerini belirten Erdoğan, "Türkiye 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta 12 Eylül'de ve 28 Şubat'ta anti demokratik girişimlere maruz kaldı. Bunların ağırlığını maalesef yıllar boyunca omuzlarında taşıdık" dedi.

28 Şubat sürecine değinen Erdoğan, "28 Şubat ya da o dönemin aktörleri bu Konya'dan, Konyalı sanayisinden,

tüccarından ne istediler? Hani o beşli vardı biliyorsunuz. O beşlinin içinde kimler vardı? Güya sizler adına ortada dolaşan STK'lar vardı. Onlar aslında sizlerin haklarını savunmak adına ortada dolaşmıyordu. Onlar kendilerine verilen emirleri yerine getirmek için oradaydılar" diye konuştu.

'Ya Allah Bismillah'ı suç saydılar'

28 Şubat sürecinde, "Ya Allah Bismillah, "Allah yardımcın olsun" sözlerinin suç sayıldığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Konya'nın sanayicisi sırtını devlete dayamıyordu. Siz o dönem burada üvey evlat muamelesi gördünüz. Sizler kendilerini öz evlat görenler tarafından kıskanıldınız. Sizler ucuz kredi almadınız. Ucuz kredi alıp bunu batırıp hesabını vermeyenlerden olmadınız. Sizin suçunuz her sabah 'Bismillah' deyip fabrikanızın, atölyenizin, dükkanınızın kapısını açtınız. Her akşam 'Elhamdülillah' deyip kanaat içinde o kapıları kapattınız. Hani şimdi komisyonlardan rapor geliyor ya. Şahsım için şunu söylüyor; İşte konuşmalarında 'Allah yardımcınız olsun' diyor, konuşmalarında 'Ya Allah Bismillah' dedi. Bunları benim için suç layihası yazıyorlar. Kimler? Artık anlıyorsunuz. Şimdi ben bir kez daha diyorum; Elhamdülillah. Yeter ki suç layihamız bu olsun."

Erdoğan, 28 Şubat'taki krizin ortaya çıkardığı bedelin de 100 milyar ile 250 milyar arasında olduğunu da söyledi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/basbakandan-cok-tartisilacak-aciklama/500091/9/Siyaset


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,543 µs