En Sıcak Konular

PEŞMERGE'NİN TEÇHİZATI TÜRKİYE'DEN

17 Aralık 2012 17:00 tsi
PEŞMERGE'NİN TEÇHİZATI TÜRKİYE'DEN Türkmeneli'nin kalbi olan Kerkük için kapışan Irak merkezi hükümet ile Barzani'ye bağlı peşmerge güçlerinin üzerinde bulunan kamuflaj kıyafetleri Türkiye'den gönderildi

Peşmergenin teçhizatı Türkiye'den

Türkmeneli'nin kalbi olan Kerkük için kapışan Irak merkezi hükümet ile Barzani'ye bağlı peşmerge güçlerinin üzerinde bulunan kamuflaj kıyafetleri Türkiye'den gönderildi
 
Kerkük'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan Irak'ın kuzey bölgesinde yaşanan gelişmeleri mercek altına yatırdı. Yavuzaslan Türkmeneli'nin kalbi olan Kerkük için kapışan Arap-Kürt çatışmasında peşmerge güçlerinin üzerinde bulunan kamuflaj kıyafetleri Türkiye'den gönderildiğini belirtti. Barzani'nin depolarında Türkiye'nin sözde PKK ile mücadele için peşmergeye verdiği askeri malzemelerle dolu. Barzani Türkiye'den aldığı malzemeleri kendi adamlarına dağıttı. Peşmerge o kıyafetlerle Kerkük'e dayandı.
 
BARZANİ-MALİKİ ANLAŞMASI
Irak'ta ihtilaflı bölgelerdeki sorunların çözülmesi için Maliki ile Barzani anlaştı. Anlaşmaya göre ihtilaflı bölgelerde yaşayan üç etnikten gruplar oluşturulacak ve o bölgelerin güvenliğini sağlayacak. Kerkük ve Salahattin illerine iki taraftan gönderilen güçlerin çekilmesi ile birlikte bu grup oradaki güvenliği üstlenecek.
 
PEŞMERGEBAŞI BARZANİ GÖZÜNÜ KERKÜK'E DİKTİ !
Barzani yönetimi, Bağdat hükümetinin anayasada "sorunlu" denilen bölgeler için "karışık" ifadesini kullanmasına karşılık "Kürt bölgesi dışındaki Kürt toprağı" tanımını kullanacağını açıkladı. Bu hamle, Barzani'nin zengin Türkmen kenti Kerkük'e göz koyduğunu ilan etmesi anlamına geliyor.
  
BARZANİ, KERKÜK'Ü "KÜRT TOPRAĞI" İLAN ETTİ
Erbil ile Bağdat arasındaki gerilimi sona erdirme çabaları devam ederken, peşmergebaşı Mesud Barzani liderliğindeki Kürt yönetimi kritik bir karar aldı. Kürt yönetimi, Irak anayasasında "sorunlu" olarak adlandırılan bölgeler için bundan sonra "Kürt bölgesinin dışındaki Kürt toprakları" ismini kullanacağını duyurdu. Petrol zengini Türkmen kenti Kerkük, sorunlu bölgelerin başında geliyor ve Erbil ile Bağdat arasındaki gerginliğin önemli nedenlerinden biri.
 
Açıklamada, Irak hükümetinden üst düzey yetkililerin, anayasada "sorunlu" bölgeler olarak adlandırılan bölgeleri Anayasa'ya aykırı bir şekilde "karışık" bölge olarak tanımlamaları nedeniyle Kürt yönetiminin bu yönde bir karar aldığı ifade edildi.
 
Alınan kararın duyurulduğu günden itibaren bütün resmi yazışmalarda ve eğitim kurumlarında geçerli olacağı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Mademki Irak Hükümeti, Irak Anayasası'ndan hızla uzaklaşarak 'sorunlu bölgelere'hiçbir yasal belgede olmayan isimler takarak anayasaya aykırı hareket ediyor ve sorunları anayasa'nın 140. maddesine göre çözmek istemiyor. 2005 yılında kabul edilen Irak-Kürdistan Bölgesi Yönetimi 1 nolu maddesine göre alınan 26 nolu karara göre; bundan sonra 'sorunlu bölgeler', 'Kürt bölgesi dışındaki Kürt toprakları'olarak isimlendirilecek."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=26586&haber=pesmergenin-techizati-turkiye-39den


Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,928 µs