En Sıcak Konular

GÜL: KONJONKTÜREL SİYASİ TARTIŞMALARA KATILMAK İSTEMİYORUM

26 Ocak 2008 17:31 tsi
GÜL: KONJONKTÜREL SİYASİ TARTIŞMALARA KATILMAK İSTEMİYORUM Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konjonktürel, siyasi tartışmalara katılmak istemediğini belirterek, ''Tartışmalar, hür, demokratik bir ülkeye yakışacak cesarette ve şeffaflıkta'' dedi.

KAYSERİ - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konjonktürel, siyasi tartışmalara katılmak istemediğini belirterek, ''Tartışmalar, hür, demokratik bir ülkeye yakışacak cesarette ve şeffaflıkta'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Erciyes Dağı'na çıkarak, bir otelde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den Kış Turizm Merkezi Master Planı'na ilişkin brifing aldı.
     Gül, brifingin ardından kayak merkezine geçti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, ''Başörtüsüne özgürlükte çözüm yolu, nasıl olmalı? Yasal düzenleme yeterli mi, anayasal düzenleme mi yapılmalı?'' sorusu üzerine şunları söyledi:
     ''Ben, konjonktürel, siyasi tartışmalara katılmak istemiyorum. Bu tartışmaları siyasetçiler gayet açık ve şeffaf şekilde tartışıyor. Hür, demokratik ülkeye yakışacak cesarette ve şeffaflıkta tartışılıyor. Farklı fikirler ortaya atılıyor. Sonunda demokrasilerde bütün tartışmalar nasıl neticeleniyorsa öyle neticelenecektir.
     Dünkü konuşmamda, genel anlamda üniversitelerin kalkınmanın, ilerlemenin, modernleşmenin lokomotifi olması gerektiğini söyledim. Ben üniversitelerin ekonomik olarak en gelişmiş demokratik olarak en ileri seviyeye geçmiş ülkelerin üniversitelerinin havasını yaşamasını arzu ettiğimi söyledim. Fikirlerin serbest tartışılıp, özgürlüklerin doyasıya teneffüs edildiği herkesin bilimsel yarış içinde olduğu düşüncelerimi ifade ettim. Tartışmaları takip ediyorum.''
     Cumhurbaşkanı Gül, ''Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde referanduma götürüp götürmeyeceğinin'' sorulması üzerine, ''daha önce, 'önemli konuları halkın önüne götürebileceği, ancak kesin karar vermediğine' ilişkin değerlendirmesinin bu gün de geçerli olduğunu'' söyledi.
     Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, ''geçtiğimiz günlerde karikatürlerini çizen karikatüristler hakkında soruşturma açıldığını'' anımsatarak, ''bunu tasvip edip etmediği'' sorusuna "Benim haberim yoktu. Konuyu, genel sekreter ve genel sekreter yardımcımıza sordum, 'Müdahalemiz söz konusu değil' dediler. Ben, şahsımla ilgili konularda bu tip şeylere mizah olarak bakarım, bazen de gülüp geçerim. Karikatürde beni korkuluğa benzetmişler. Ben, siyasi hayatımda hep kargalarla mücadele etmiş bir insanım. Niye alınacağım? Beni iyi çizmiş, kötü çizmiş; gülüp geçerim. Nasıl yorumlarsanız, öyle yorumlarsınız" yanıtını verdi.
     Gül, Çankaya Köşkü'ndeki ''Fikir Sofrası'' toplantılarında karikatürist ağılayıp ağırlamayacağının sorulması üzerine ''Ağırlarım tabii. Niye ağırlamayayım? Türkiye'de çok değerli sanatçılar var. Vakit geçtikçe düzenli olarak bu toplantıları yapmak istiyorum'' diye konuştu.
     Bir gazetecinin ''Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin 7-8 şubat günlerinde Türkiye'ye geleceği belirtildi. Türkiye'den böyle bir davet var mı?'' sorusu üzerine Gül, ''Talabani'nin Irak'ın seçilmiş cumhurbaşkanı olduğunu ve Türkiye'ye gelmesinde bir sakınca olmadığını'' kaydetti.

CUMHURBAŞKANI GÜL HATIRA ORMANINA FİDAN DİKTİ

KAYSERİ - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, kızları Kübra ve damatları Mehmet Sarımer adına oluşturulan hatıra ormanına fidan diktiler.
     Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte sabah saatlerinde Ali Dağı Ağaçlandırma alanına giderek, Kübra-Mehmet Sarımermer çiftinin evlenmesi anısına oluşturulan 10 bin fidanlık hatıra ormanını ziyaret ettiler.
     Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül hatıra ormanına kendi adlarına birer mavi ladin diktiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. Burada bulunan bir grup vatandaşın sevgi gösterisinde bulunduğu Gül çifti, özellikle çocuklarla ilgilendiler.
     Daha sonra yanındakilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri'nin yazının da kışının da güzel olduğunu söyledi. Kayseri'ye çocukluk ve gençlik yıllarında kışları çok kar yağdığını anlatan Gül, günümüzde küresel ısınmanın etkisiyle o yıllardaki gibi kış yaşanmadığını ifade etti.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs