En Sıcak Konular

SUUDİ ARABİSTAN'A ARAP BAHARI GELDİ!

13 Aralık 2012 22:01 tsi
SUUDİ ARABİSTAN'A ARAP BAHARI GELDİ! Malumunuz Suriye’deki ayaklanmayı destekleyen ülkelerin başında Suudi Arabistan geliyor.

Suudi Arabistan'a da Arap Baharı geldi!

Malumunuz Suriye'deki ayaklanmayı destekleyen ülkelerin başında Suudi Arabistan geliyor. Paraysa para, silahsa silah, insansa insan neye ihtiyaç duyuluyorsa gönderiyor Suudi yönetimi. Daha çok insan ölsün, daha çok kan dökülsün diye insanlık tarihinin bu en büyük katliamlarından birine her türlü "kanlı yardımı" yapıyorlar. 
Amaç belli: Bu ülkeye demokrasi ve insan haklarını getirmek! 
Suudi rejiminin, sokaklarda en küçük bir gösteri yapan kitleleri bile acımasızca cezalandırdığını biliyoruz. Geçtiğimiz kasım ayında Riyad'da yürüyüş yapan muhalif Araplardan 3'ünün polis tarafından işkence sonucu parmaklarının kesildiğinin fotoğraflarına acı içinde baktım. 
Suudi'nin şeriatçı yönetimi bu sokak yürüyüşleri için bir de fetva yayınladı. 
Suudi Arabistan'ın Baş Müftüsü Şeyh Abdulaziz bin Abdullah Al-i Şeyh, ülkesinde yapılan gösterilerle ilgili olarak bir açıklama yaptı ve gösteri yapmanın İslam'a aykırı ve tehlikeli olduğunu söyledi. 
El Alem televizyonunun haberine göre, Suudi Arabistan Baş Müftüsü Şeyh Abdulaziz bin Abdullah Al-i Şeyh, gösteri yapmanın kargaşaya sebep olan İslam dışı ve tehlikeli bir şey olduğunu belirterek gösteri yapmayla elde edilebilecek hiçbir şeyin olmadığını ilave etti. 
Fetva ile yürüyüş yasaklayan ve en küçük hak talebini acımazsıca bastıran Suudi yönetimi, Suriye söz konusu olunca çok farklı bir icraata daha imza attı. Suudi içişleri bakanlığı idam cezasına çarptırılmış mahkûmların Suriye'de Esad rejimine karşı savaşmak şartıyla serbest kalacağına dair bir gizli bir bildiri yayınladı. Bu şartı kabul edenlerin eline silah verilerek Suriye'ye gönderiliyor. 
Suriye devlet televizyonu sık sık yakalanan isyancıların itiraflarına yer veriyor. Geçtiğimiz gün izlediğim bir haberde ordu birliklerince yakalanan bir Suudi terörist, "Amacımız Emevi İslam'ını Suriye'de hâkim kılmak. Bu, Ebu Kutada'nın kitaplarından öğrendiğimiz bir şey" diye anlatıyordu. 
Dolayısıyla bütün dünya, "kendi ülkesinde en küçük bir yürüyüşü bile şeriat adına yasaklayan ama Suriye'ye hem şeriat hem de demokrasi getirmek için(!) cezaevlerindeki mahkûmları bile cihada gönderen; bu yolda laik, demokratik Türkiye ile ittifak eden ve tabii Amerika'nın has müttefiki olan Suudi rejiminin bu garip ve komik ittifakının" başarıya ulaşmasını diliyor. 
Suriye'ye Emevi şeriatını getirmek isteyen Suudi yönetimi, Vatikan'ın misyoner projesi için Viyana'da üs açıyor diyalog çalışmalarında papalık konseyi ile işbirliği yapıyor. 
Ben bayıldım bu Suudilerin demokratik hamlelerine! 
(Bu arada Vatikan'a bravo! Birbirlerine karşı kanlı bıçaklı olan Suudi ve İran rejimlerini dinler arası diyalog konusunda birleştirdi. Her iki ülke de Vatikan'ın diyalog misyonuna destek veriyor, katılımcı gönderiyor, bu süreci destekleyen konuşmalar yapılıyor. Bu nasıl iştir anlamadım. Suud'dan umudum yok ama belki İran'ın Ayetullahları İranlı siyasetçileri "neden kilisenin misyon faaliyetine destek veriyorsunuz?" diye uyarır diye bekliyorum. Belki de boşuna bekliyorum!)  

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003915/suudi-arabistan-a-da-arap-bahari-geldi/muharrem-bayraktar


Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,304 µs