En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''EHLİ SÜNNET EHLİ BEYT'TİR''

10 Aralık 2012 22:38 tsi
HAYDAR BAŞ: ''EHLİ SÜNNET EHLİ BEYT'TİR'' Prof. Dr. Haydar Baş ''İslam âlemi onun için bir bilek, bir yürektir. Günümüzde 'onlar Şii diye cihad ilan edenler' ise ya vatanını satmıştır, ya namusunu."

En büyük devrim

Prof. Dr. Haydar Baş, Hacı Bektâş-ı Veli ve Abdal Musa gibi Horasan erenlerinin bu topraklarda yaşayan farklı etnik kökenden insanların Müslüman olmalarına vesile olduğunu kaydederek, "Tarih böyle bir devrime şahit olmamıştır" dedi 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Hacı Bektâş-ı Veli, Abdal Musa gibi Horasan diyarından gelen alperenlerin Anadolu'da Türklüğün temellerini attığını ifade etti. 

Prof. Dr. Baş, Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde Abdal Musa Kültür Merkezi'nde tertip edilen 6. Uluslararası Ehl-i Beyt Sempozyumu'nun kapanışında yaptığı konuşmada, Ehl-i Beyt'in Fahri Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed, İmam Ali, İmam Hasan, İmam Hüseyin ve Hz. Fatıma'dan oluştuğunu dile getirerek, Peygamber Efendimizin "Ehl-i Beyt Hazreti Nuh'un gemisi gibidir. Kim o gemiye binerse, kurtulur" hadisini hatırlattı. 

Türklüğün temellerini attılar 

Kurulan özel çadırda ve çadır dışında 4 binden fazla kişinin genelde ayakta dinlediği BTP Genel Başkanı, "Ehl-i Beyt denince akla günahsız insanlar gelir" dedi. Sözü günümüzde yaşanan çarpık gelişmelere getiren Prof. Dr. Baş, "İslam'ı getireceğiz" diye yola çıkanların kilise evleri açtıklarını hatırlatarak, "Bu nasıl İslam ki, kiliseden çıkmıyor?" diye sordu. Bu noktada konuşması sıklıkla alkışlarla kesilen BTP Genel Başkanı, değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Kilisede olsa olsa papazın mumu olur. İslam'ı getireceğiz, diyenler Türkiye'yi nereye götürdü? Bunu iyi düşünmek lazım. Bir de '12 imamdan biri olan Musa Kazım'ın torunları Anadolu'ya neler getirdi? Ahmed Yesevi Hazretleri, Hacı Bektâş-ı Veli'yi Anadolu'ya gönderdi. Anadolu'da o zamanlar 35-36 etnik grup vardı. Bunların tamamına yakını Müslüman oldu. Hacı Bektâş-ı Veli kilise açmadı, cami açtı! Yahudisi, Ermenisi, Keldanisi o zamanlar 'Biz Türk'üz' dediler. Sosyoloji uzmanları mutlaka o dönemi iyi araştırmalıdır. Tarih böyle bir devrime şahit olmamıştır. Hacı Bektâş-ı Veli, Abdal Musa... Bunlar Türklüğün temellerini atmıştır." 

Soykırım iddialarının arkasındaki hesap 

Türklerin asla soykırım yapmayacağına işaret eden Prof. Dr. Baş, sözlerine şöyle sürdürdü: "Türkler bir tek kişinin burnunu kanatmadı. Soykırım iddiaları 'Bu Türkler Yahudileri, Ermenileri, Keldanileri Müslüman - Türk yaptı' diye çıkarılmaktadır. Vatikan bunun formülünü buldu: Dinlerarası diyalog... Türkiye'den kelli felli adamlar buldular." 
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, "Türk olmak kolay değil. Türk oğlu Türk olmak hiç kolay değil" diyerek, önemli bir gerçeğin altını çizdi. Bosna-Hersek'te Müslüman Boşnakların 1992-1995 yılları arasında yaşadığı mezalime dikkatleri çeken Prof. Dr. Baş, "Onlara da önce orada kilise evleri açtırdılar. Ancak sonra büyük bir zulme uğradılar ve neticede 'nasuh tevbesi' yaptılar. Oyun budur" dedi. 

Ehl-i Beyt'in bir medeniyet ve kültür olduğunu vurgulayan BTP Lideri, sözlerine şöyle devam etti: "Ehl-i Beyt'i nasibi olan anlar. Ehl-i Beyt'i Muhammed'e sevdalı olan anlar. Efendimiz ashabına 'Benden Kur'an ayetleri dışında hiçbir şey yazmayınız' diye buyurdu. Hz. Ali'yi çağırarak, ona da 'Benden ne duyduysan yaz' dedi. Hz. Ömer, 70 meselenin içinden çıkamadı. Hz. Ali'ye müracaat etti ve Ali olmasaydı, helak olurdum."

Ehl-i Sünnet, Ehl-i Beyt'tir 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Şii - Sünni ayrılığının olmadığına işaret ederek, Sünnilerin mezhep imamlarının bambaşka olduğunu dile getirerek, tarihi önemdeki şu tespitlerde bulundu: "İmam-ı Azam, İmam-ı Cafer'den ders aldı. Ehl-i Beyt yoluyla gelen hadislerle amel ediyor. Emeviler ona bu nedenle 'sen çok ileri gittin' dediler ve onu Kufe'ye kadi tayin etmek istediler. İmam kabul etmeyince hapse atıldı. Bir rivayete göre hapishanede şehit düştü, bir başka rivayete göre hapisten çıktıktan sonra... Ehl-i Sünnet'i başlatan İmam Âzam'dır. Onun Ehl-i Sünnet dediği Ehl-i Beyt'tir. İmam-ı Şafii ise 'Ehl-i Beyt'i sevmek Rafizilik ise ben de Rafiziyim' diyor. Diğer mezhep imamları hakeza öyle. İslam âlemi onun için bir bilek, bir yürektir. Günümüzde 'onlar Şii diye cihad ilan edenler' ise ya vatanını satmıştır, ya namusunu." 
Prof. Dr. Haydar Baş, konuşmasının son kısmında Şiilikte iman ve amel esaslarını tek tek sayarak, esasların sayısı itibariyle Şiilerin Sünnilerden bir adım önde olduğunu ifade etti.(RECEP BAHAR - YENİ MESAJ)


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,659849/en-buyuk-devrim


Bu haber 3,118 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,625 µs