En Sıcak Konular

DOMUZLA BÜNYE ZEHİRLENDİ SIRADA NESİLLER VAR

10 Aralık 2012 22:22 tsi
DOMUZLA BÜNYE ZEHİRLENDİ SIRADA NESİLLER VAR Avrupa Birliği'ne uyum yasaları çerçevesinde AKP iktidarı tarafından kasaplık hayvan kapsamına alınan Domuz, önce bünyeleri zehirledi, sırada ise yeni nesiller var.

Bünye zehirlendi sırada nesiller var

Sağlık Bakanı, soru önergesine 9 ay sonra cevap verebildi... Farklı illerde Yüzlerce kişide, farkında olmadan tükettiği domuz eti sonrası parazit hastalıkları tespit edildi...

Avrupa Birliği'ne uyum yasaları çerçevesinde AKP iktidarı tarafından kasaplık hayvan kapsamına alınan Domuz, önce bünyeleri zehirledi, sırada ise yeni nesiller var. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın verdiği bilgiye göre; İzmir'de 357, Antalya'da 8, Tekirdağ'da 1 kişide çiğ köfteye karıştırılan domuz etinden kaynaklanan ve parazit hastalıklardan biri olan trişinelloz epidemisi görüldü.

YILLARDIR UYARIYORUZ...
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıkladığı bu rakamlar resmi kayıtlara yansıyanlar.  Başka bir deyişle farkında olmadan domuz eti tüketip daha sonra rahatsızlananlar. Rahatsızlandıktan sonra hastaneye başvuranlar. Domuz eti tüketip peşi sıra rahatsızlanmayan ya da hastaneye baş vurmayanlar Bakan Akdağ'ın açıkladığı resmi rakamlarda yok. Aslında Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Çıkartılan yasayla domuz üretiminin ve satışının önü açılmıştı. Milli Gazete, yıllardır söz konusu tehlikeye dikkat çekip attığı manşetlerle ve yaptığı haberlerle yetkilileri uyardı.

KREDİ DE VERİLDİ DERS DE...
Biz yetkilileri uyarırken  siyasi iktidar ise Avrupa Birliği'nin uyum yasaları çerçevesinde 2005 yılının Ağustos ayında Türk Gıda Kodeksi'ni değiştirerek, domuz, at ve tavşanı kasaplık hayvan statüsüne almasından sonra ilave olarak Domuz Dersi getirmişi. Uzman domuz üreticilerinin yetişmesi için de Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde okutulmak üzere 'domuz dersi' konmuştu. Domuz üretimini cazip hale getirmek için ise Cumhuriyet tarihinde ilk kez domuz kredi kapsamına alınarak 2 baş domuzu olana kredi vermenin önü açıldı.

"Domuz eti" çarpıcı bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Türkiye'de olmaz denilen olaylar bir bir yaşanıyor. Daha önce kasaplık et statüsünde olmayan ancak Ak Parti iktidarı döneminde AB uyum yasaları soncunda değişen kasaplık ete ilişkin listeye domuz da eklenmişti. Toplumda büyük tepkilere rağmen gerçekleşen bu olaydan sonra ise gelinen noktada haram olan domuz etinin günümüzde çok farklı yollardan soframıza girdiği Sağlık Bakanlığının açıklamalarıyla  gözler önüne serildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in verdiği yazılı soru önergesine karşılık cevabında herkesi şoke eden bilgiler yer aldı. Özkes'in 'Domuz eti ile ilgili hastalıklar yaşandı mı' şeklindeki soruya Bakan Akdağ'ın cevabı dikkat çekti. Akdağ, önergeye verdiği cevapta, İzmir ve Antalya illerinde yaban domuzu etinden yapılan çiğ köfte tüketimi sonucu parazit hastalıklardan biri olan trişinelloz epidemisi görülmüş olup, İzmir ilinde 357, Antalya ilinde 8 vaka olmak üzere toplam 365 vakanın tespit edildiğini bildirdi. 2012 yılında ise Tekirdağ'da 1 vaka tespit edildiğinin belirten Akdağ, bu konuyla ilgili de önlemlerin alındığını söyledi.

AKDAĞ ÖNERGEYE 9 AY SONRA CEVAP VERDİ
CHP Milletvekili İhsan Özkes tarafından 3 Mart 2012 günü TBMM Başkanlığı'na sunulan yazılı soru önergesine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bilgiyi toplumdan kaçırarak tam 9 ay sonra cevap verdi. 2002'den sonra domuz eti tüketimi nedeniyle sağlık sorunu yaşanıp yaşanmadığına ilişkin yazılı soru önergesine bu kadar bekletilip sonrasında cevap verilmesi ise manidar bulundu.

DOMUZ KASAPLIK ET STATÜSÜNE ALINDI
Hükümet AB uyum yasalardı çerçevesinde 2005 yılının Ağustos ayında Türk Gıda Kodeksi'ni değiştirerek, domuz, at ve tavşanı kasaplık hayvan statüsüne aldı. Kırmızı et ile ilgili hazırlanan tebliğde tanımlar bölümünde, sığır, manda ve deve 'büyükbaş', koyun ve keçi 'küçükbaş', domuz, at ve tavşan 'diğer kasaplık hayvanlar' olarak yer almıştı.

ÜNİVERSİTEDE DOMUZ DERSİ
Bununla da yetinmeyen siyasi iktidar AB'nin isteği üzerine domuzu hayvanını kasaplık et kapsamına almasından sonra ise Domuz Dersi getirmişi.

Uzman domuz üreticilerinin yetişmesi için de Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde okutulmak üzere 'domuz dersi' konmuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/bunye-zehirlendi-sirada-nesiller-var-257866.htm


Bu haber 2,551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,283 µs