En Sıcak Konular

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN ''ÜNİVERSİTE OLAYLARI'' HAKKINDA AÇIKLAMA

8 Aralık 2012 22:11 tsi
ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN ''ÜNİVERSİTE OLAYLARI'' HAKKINDA AÇIKLAMA Üniversitelerde meydana gelen olaylara ilişkin Ülkü Ocakları Genel Başkan Vekili Olcay Kılavuz yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Son Günlerde Meydana Gelen Olaylara İlişkin Açıklama

Üniversitelerde meydana gelen olaylara ilişkin Ülkü Ocakları Genel Başkan Vekili Olcay Kılavuz yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Açıklama şu şekilde:

Son günlerde üniversitelerde meydana gelen terör saldırıları kamuoyunca malumdur. Basın ve yayın kuruluşları nezdinde "karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası" olarak karşılık bulan menfur hadiselerin aslında terör örgütlerinin üniversitelerdeki uzantılarının hain saldırıları olduğu apaçık ortadadır. Bu bağlamda değerlendirildiğinde açılım safsatasının ardına saklanarak, ülkenin her yerinde Habur tiyatrosunu yeniden oynayabileceğini zanneden terör uzantıları kendilerinin önünde durabilecek tek milli kalenin ülkücü-milliyetçi Türk gençliği olduğunun da farkındadır. Bundan ötürü meydana gelen her saldırıda hedef olarak ülküdaşlarımızı seçmektedirler. Hiç şüphe yoktur ki dün olduğu gibi bugünde ülkenin birliği, devletin bekası ve milletin bütünlüğünün teminatı her bir ülküdaşımızın şahsında vücut bulmaktadır. Söz konusu milleti olduğunda her zaman sağına soluna bakmadan ben varım diyecek nesiller hiç şüphesiz Ülkü Ocakları'ndan yetişecektir. Ancak iki hususa özellikle dikkat edilmelidir:

Öncelikle bilimin ve bilginin kaynağı olması gereken üniversitelere her türlü suç aletini sokarak, organize suç örgütü teşekkül edenlere karşı üniversite yönetimleri, devletin kolluk kuvvetleri ile güvenlik unsurları, yargı erkini elinde bulunduranlar hangi saikla sessiz kalmakta, müdahale etmemektedir? Yaşanan bu hadiselerin terör örgütlerinin üniversitelerdeki uzantıları tarafından kontrol edildiği sorgulama ve yargılama usulleri göz önüne alındığında sabittir. Bu şahıslarla birlikte hareket eden ve hala üniversitelerde cirit atan gruplara karşı kim neden sessiz kalmaktadır?

İkinci önemli husus ise, kamuoyuna yaşanan hadiselerin basın tarafından yayınlanması esnasında neden özellikle "karşıt görüşlü öğrenciler" ifadesi kullanılarak olayların basit bir ideolojik kamplaşma şeklinde ifade edildiğidir. Vicdanı olan herkesin tereddütsüz olarak ulaşacağı sonuç eğer ortada bir terör faaliyeti var ise bunun muhatabının yalnızla ülkücü-milliyetçi Türk gençliği değil, bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin olduğudur. Dolayısıyla yaşanan hadiselerde yaralanan ve zarar gören yalnızca ülküdaşlarımız değil, milletin vicdanı, devletin bekası ve hiç şüphesiz ki adalet duygusunun ta kendisidir.

Bugün Ülkü Ocakları olarak, yaşanan hadiselerde yaralanan, zarar gören, sıkıntı çeken tüm ülküdaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Milletini seven, ülkesinin geleceğini düşünen her bireye yasalar çerçevesinde tanınan meşru müdafaa hakları baki kalmak kaydıyla, itidal çağrısında bulunuyoruz. Yine aynı sebeplerden ötürü görevinin bilincinde olması gereken, aldığı sorumluluğu ve vazifeyi yerine getirmeyi ahlaki bir değer olarak gördüğünü ümit ettiğimiz Üniversite Rektörleri, Dekanları ve öğretim üyeleri ile varlığını bu millete borçlu olan diğer her kamu görevlisini geç kalmadan üzerlerine düşeni gerçekleştirmeleri konusunda uyarıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Kaynak: ulkuocaklari.org.tr http://www.ulkuocaklari.org.tr/son-gunlerde-meydana-gelen-olaylara-iliskin-aciklama.html


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,141 µs