En Sıcak Konular

ERDOĞAN'IN KARİZMASI

7 Aralık 2012 22:52 tsi
ERDOĞAN'IN KARİZMASI Acaba Türk hükümeti, Amerika’nın ve Batının “İran’dan doğalgaz almayacaksın, yoksa sonuçlarına katlanırsın” şeklindeki son bir çıkışına maruz kalması halinde ne yapar?

Erdoğan'ın karizması

Başbakan Erdoğan, İran'a yönelik ambargonun bu ülkeden aldığımız doğal gazı da kapsaması gerektiği yönünde Batıdan gelen baskılar üzerine şu açıklamayı yapmıştı: 
"İran, doğalgaz ithal ettiğimiz bir ülke. Bu konuda 'Yaptırımlara uyacaksınız, uymanız gerekir' gibi yaklaşımlara uyamayız. Konu bizim için stratejik önemi haizdir. Bunu alırız ve takas konusunda yapmamız gereken neyse bunu da yapacağız. Kendilerine de bunu söyledik." 
Acaba Türk hükümeti, Amerika'nın ve Batının "İran'dan doğalgaz almayacaksın, yoksa sonuçlarına katlanırsın" şeklindeki son bir çıkışına maruz kalması halinde ne yapar? 
Başbakan "ben sizi dinlemiyorum, doğalgaz almaya devam edeceğim" der mi? 
Böyle bir cesaret ve devlet adamlığı sergileyebilir mi? 
Bunun cevabını İngilizlerin ünlü gazetesi Financial Times verdi. Gazetede yayınlanan bir yorumda "Başbakan Erdoğan'ın ilk etapta rest çekmesine alışıldığı" hatırlatılarak şöyle denildi: 
"Daha önce de tek taraflı yaptırımlara uymayı reddetmiş ama ABD'nin cezaları ile karşı karşıya kalınca hizaya gelmişti!" 
Yani yabancı basın, açıkça başbakanımızın daha önceki pek çok olayda olduğu gibi mutlaka hizaya geleceğini söylüyor. 
Mesele Pentagon semalarından yükselecek sert "hizaya geeel!" komutunun ne zaman verileceği. 
Bu komutlarla, anında "dost ve kardeş" belledikleri Esad'a düşman olan, Kaddafi'nin gırtlağına yapışan, Saddam'ı deviren müttefik güçler uçaklarına semalarımızı açan başbakan ve kabinesi, yarın aynı şekilde bir Amerikan resti ile karşı karşıya kaldığı anda Tahran'ı satacağından kuşkunuz olmasın. 
Yani karizmanın çizilme noktası Washington'un komutuna bağlı. 
Suriye'de savaşan yabancı çeteler 
Suriye'deki kirli savaş devam ederken ve herhalükarda Müslüman bir ülkenin evlatları birbirini keserken bu vahşete destek veren ülkelerle ilgili her geçen gün yeni bilgiler geliyor. 
Suriye'nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Dr. Bashar Jaafari, son 6 ayda öldürülen yabancı uyruklu teröristlerin kimlik bilgileri ve sayılarını açıkladı. Bununla yetinmedi Birleşmiş Milletler'e "bu ülkeler vatandaşlarını topraklarımıza göndererek iç savaşı körüklüyorlar" diye şikayetçi oldu. 
Buna göre 6 ayda öldürülen yabancı teröristler ve ülkeler şöyle: Suudi Arabistan 47, Libya 24, Mısır 9, Tunus 10, Afgan 11, Katar 6, Türkiye 6, Çeçen 3, Azerbaycan 1, Çad 1. 
Bu ülkelerin vatandaşları kah kendi inisiyatifleri ile kah kendi ülkelerinin politikası gereği ellerine silah alıp Suriye'ye gidiyor orada Müslüman avına çıkıyorlar. Oysa ortak düşmanları olan İsrail her gün Filistin'de Müslümanları katlediyor ama bu mücahitleri Suriye'ye gönderenler "Biraz da İsrail'e karşı savaşmak için Gazze'ye eleman gönderelim" demiyorlar. 
Sözde Siyonizme düşmanlar ama silahlarını Siyonizme karşı değil, Müslüman ülkelerin BOP doğrultusunda paylaşımı için kullanıyorlar. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003848/erdogan-in-karizmasi/muharrem-bayraktar



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,647 µs