En Sıcak Konular

BÜYÜKATAMAN: ''SEN 9 IŞIK'TAN NE ANLARSIN BOZDAĞ''

6 Aralık 2012 22:28 tsi
BÜYÜKATAMAN: ''SEN 9 IŞIK'TAN NE ANLARSIN BOZDAĞ'' Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, başkanlık sistemi konusunda MHP ile ilgili "üslupsuzca beyanlar" yaptığını belirterek, bu beyanlara cevap verdi.

'Sen Dokuz Işık'tan ne anlarsın Bozdağ'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Yardıncısı Bekir Bozdağ'ın hangi ışıklardan beslendiği ortadayken Dokuz Işık üzerinden üslupsuzluk örneği sergilemektedir. Biz Dokuz Işık ile aydınlanırken, Bozdağ Kandil ile aydınlanmaktadır " dedi. Büyükataman, Başkanlık sistemi konusunda Genel Başkanımız ve partimizle ilgili üslupsuzca beyanlar veren Bozdağ'a tavsiyemiz Dokuz Işığın bir sayfasına değil de, asıl ruhuna odaklanması ve kendi payına düşmesini temenni ettiğimiz gecikmiş dersleri çıkarmasıdır" diye konuştu.
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Dokuz Işık'ta tarih ve töremiz bağlamında, milli ve üniter devlet çatısı altında başkanlık sisteminin savunulduğu ve tavsiye edildiği hepimizce bilinen bir husustur. AKP, bu konuda partimizi en büyük engel olarak gördüğünden, merhum Başbuğumuzu ve düşüncelerini pervasızca, kurnazca ve işgüzarca amaçlarına istismar etmekten kaçınmamaktadır" ifadelerini kullandı.
 
Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, başkanlık sistemi konusunda MHP ile ilgili "üslupsuzca beyanlar"  yaptığını belirterek, bu beyanlara cevap verdi.
 
AKP'nin her vesile ile toplumsal çatışma, kutuplaşma ve kamplaşmayı teşvik eden siyaset dili ve her yolu meşru gören, aldatma ve kandırmaya dayalı maskeli siyaset anlayışıyla gerçek yüzünü ortaya koyduğunu savunan Büyükataman,şunları kaydetti:
cbpat4fi539sb120sa120sl264 "AKP, başkanlık sistemiyle ilgili tartışmaları yine ülke gündemine taşıma gayret ve çabası içerisindedir.
 
ERDOĞAN TEK ADAM OLMAK İSTİYOR
Bu kapsamda Başbakan Erdoğan'ın gizli gündem ve hedefinin liste başında bulunan " tek adam " olma isteği yandaşlarınca adım adım ilerletilmeye çabalanmaktadır. Başkanlık sistemiyle ilgili gündeme düşen; beyanlar ve temelsiz düşünceler de buna işaret etmektedir.
Bekir Bozdağ'ın, son olarak yaptığı, partimizi hedef alan açıklamada merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in Dokuz Işık isimli eserinden, başkanlık sistemine yönelik dayanaklar ve gerekçeler bulmaya çalışması meselenin nerelere kadar vardığını açıklıkla göstermektedir.
 
SİZ DOKUZ IŞIĞI ANLAYAMAZSINIZ
Ancak fikriyatımızın pusulası niteliğinde bulunan bu eserin, " Tek Başkan-Tek Meclis Sistemi "nin izah edildiği bölüme dar, kısır, sabit ve çapsız bir zihniyetle yaklaşması Dokuz Işık'ı layıkıyla anlamadığına delil teşkil etmiştir.
Dokuz Işık'ta tarih ve töremiz bağlamında, milli ve üniter devlet çatısı altında başkanlık sisteminin savunulduğu ve tavsiye edildiği hepimizce bilinen bir husustur.
Ancak bunun şartlarının, ortamının, siyasi ve toplumsal ikliminin oluşması ve olgunlaşması için; otoriter heveslerin, dikta özlemlerinin terk edilmesi, üstelik Türk milletinin bir ve bütünlüğü konusundaki tüm kaygıların giderilmesi keyfiyetten öte bir zorunluluktur. Öte yandan " Başkanlık Sistemi ", Dokuz Işık'ın umdelerinden biri değildir.
AKP, başkanlığı şahsi egolarını tatmin, bölünmeyi sağlama, üniter yapıyı federasyonla yer değiştirme amacıyla benimsemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti'ni " Anadolu Birleşik Devletleri " haline dönüştürmeyi, Türk milletini etnik kimliklere geriletmeyi bu yolla gerçekleştireceğini hesap etmektedir.
Başkanlık sistemi AKP'nin Amerika heveslilerinin elinde ve gönlündedir. AKP'nin başkanlık sisteminin yılmaz savunucusu bir profesör vekilinin bu konuda yazdığı son kitabında nasıl küçük Amerika olmak hevesinin yattığı bariz bir şekilde görülmektedir.
 
MHP BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI
AKP, bu konuda partimizi en büyük engel olarak gördüğünden, merhum Başbuğumuzu ve düşüncelerini pervasızca, kurnazca ve işgüzarca amaçlarına istismar etmekten kaçınmamaktadır.
Başkanlık sistemi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi'nin yaklaşımları net olup, partimiz Türkiye'nin bugünkü siyasi ve sosyal ortamı içinde hayata geçirilmesini asla uygun bulmamaktadır.
Bilinmelidir ki, AKP'nin başkanlık sistemine istekli olması Türkiye Cumhuriyeti'nin feshedilmesine ve milletimizin ayrıştırılmasına dönük sinsice döşenmiş tuzaklarla doludur.
Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi başkanlık sistemine karşı duracak, karşı gelecek ve karşı çıkacaktır.
 
BOZDAĞ KANDİL İLE AYDINLANIYOR
Sayın Bozdağ'ın hangi ışıklardan beslendiği ortadayken Dokuz Işık üzerinden üslupsuzluk örneği sergilemektedir. Biz Dokuz Işık ile aydınlanırken, Bozdağ Kandil ile aydınlanmaktadır.
Sayın Bozdağ'a tavsiyemiz Dokuz Işığın bir sayfasına değil de, asıl ruhuna odaklanması ve kendi payına düşmesini temenni ettiğimiz gecikmiş dersleri çıkarmasıdır.
Ancak bu sayede kararan, kapanan vicdanı aydınlanacak; milletin, milliyetin ve milliyetçiliğin ne demek olduğunu ümit ederiz ki idrak edebilecektir.
 
MHP'NİN YÜKSELİŞİNDEN KORKUYORLAR
fi539sb120sa120sl264 AKP'nin hezeyanları sebepsiz değildir. Milliyetçi Hareket'in önlenemez yükselişi AKP'yi rahatsız etmekte, bu nedenle her fırsatta AKP Genel Başkanı ve yöneticileri MHP'yi hedef alan açıklamalarda bulunmaktadır. İktidar sahipleri, Milliyetçi Hareket'in önünü almak ve yükselişini önlemek için her yolu denemektedir.
Telaşının sebebi Milliyetçi Harekettir, Milliyetçi Hareket'in iktidarın tek alternatifi olmasıdır. Milliyetçi Hareket bütün yalan, iftira ve karartma kampanyalarından Yüce Allah'ın izniyle çıkarak tek başına iktidar olacaktır." 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=26424


Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,897 µs