En Sıcak Konular

VATİKAN PROJESİ İMAM HATİP MÜFREDATINA GİRDİ

6 Aralık 2012 21:21 tsi
VATİKAN PROJESİ İMAM HATİP MÜFREDATINA GİRDİ Okullardan başörtüsü yasağını kaldırmakla övünen, seçmen kitlesine bu yönde sıcak mesajlar veren AKP’nin Milli Eğitim Bakanlığı, meğer dinlerarası diyaloğu ders kitaplarına koymuş da haberimiz yokmuş.

Dinlerarası diyalog, İmam - Hatip müfredatına girdi

Dinlerarası diyalog konusunda gerek bu sütunda, gerek yayınladığımız kitaplarda ciddi bir arşiv oluşturacak kadar yazı ve belge ortaya koyduk. Diyalog denilen Vatikan projesinin örtülü misyonerlik hareketi olduğunu, bunun kararının 1962-1965 yılında yapılan 2. Vatikan Konsülünde alındığını defalarca yayınladık.   
"Müslümanları ve İslam'ı" bir "sorun" olarak gören kilise, bu sorunu ortadan kaldırmak için dinlerarası diyalog gibi gayet 'yumuşak' bir kelime ile yeni bir taktikle, İslam dünyasından devşirdiği din adamlarıyla özellikle son 10 yılda büyük aşamalar kat etti. 
Dinlerarası diyalogu savunan, bu misyonda görev alan, bu misyon için iftar sofralarına papazları çağırıp dua ettiren, bu misyon uğruna Müslüman kızları Hıristiyan ile evlendirip bunu 'devrim' olarak kutlayan 'görevli zevatın' son yıllarda işlediği faciaları bu köşede defalarca anlattık. Ama son yıllarda daha bir 'saman altından' yürütülen bu faaliyetlerin, AKP iktidarı nezdinde nasıl bir zeminde yol aldığına dair çok önemli bir bilgiye ulaştık. 
Okullardan başörtüsü yasağını kaldırmakla övünen, seçmen kitlesine bu yönde sıcak mesajlar veren AKP'nin Milli Eğitim Bakanlığı, meğer dinlerarası diyaloğu ders kitaplarına koymuş da haberimiz yokmuş. 
Hem de İmam Hatip Lisesinde okutulan Dinler Tarihi dersine. 
Önümde İmam Hatip Liselerinde okutulan Karşılaştırmalı Dinler Tarihi kitabı var. Kitabın 15 sayfasında Yahudiliğin sembolü Simon Yıldızı, Hıristiyanlığın sembolü 'Haç' ve Müslümanlığı temsil eden 'Hilal' yan yana konulmuş ve şu satırlara yer verilmiş: "Son yıllarda dinlerarası diyalogla ilgili ülkemizde çeşitli toplantılar düzenlenmektedir. Dinlerarası diyalogun ne anlama geldiğini bilmek ve bu diyalog toplantılarında etkili olmak için diğer dinler hakkında bilgi sahibi olmak gerek" gibi şirin bir ifade ile dinler arası diyalog toplantılarına "eğitimli din adamı yetiştirme" gibi bir misyona soyunuyor İmam Hatip liselerinin müfredatını hazırlayanlar. 
Sayfa 64'te ise şöyle deniliyor: "II. Vatikan Konsülü'nden sonra ise Hıristiyanların Müslümanlara bakışında biraz değişiklik meydana gelmiştir. Bu konsülün belgesinde Müslümanlarla ilgili şu ifadeler kullanılmıştır: Kilise Müslümanlara büyük bir saygıyla bakar. Müslümanlar yerin ve göğün yaratıcısı olan Tanrı'ya ibadet ederler. İbrahim'in Tanrı'nın planına teslim olması gibi Tanrı'nın gizli emirlerine boyun eğmeye çalışırlar." 
Bu kitaptaki bilgileri alan İmam Hatip öğrencileri acaba "Yahu bu Hıristiyanlar madem Müslümanlara karşı saygı besliyorlar, neden Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da, Suriye'de milyonlarca Müslümanı katlettiler diye sormaz mı acaba? Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hıristiyanların katliamlarını gizlemek gibi bir misyonu mu var?   
Sonra, Müslüman'ın ibadet ettiği "Tek Allah" ile Hıristiyanların "teslis tanrısı" nasıl aynı kefeye konuluyor ve kilisenin ağzında "Müslümanlar da aynı tanrıya ibadet ediyor" safsatası uyduruluyor? 
Şimdi sıkı durun. Daha bitmedi. Bu bilgiler daha başlangıç. Kitapta değişik konu başlıklarının içinde dinler arası diyalog çalışmalarına yer verilmekle yetinilmemiş, 163. sayfada "Dini Çoğulculuk, Diyalog ve Misyonerlik" diye özel bir başlık altında diyalog konusu daha etraflıca ele alınmış. 
Papa II. Jean Paul ve Eski Diyanet İşleri Bakanı Ali Bardakoğlu'nun yan yana çekilmiş fotoğrafları eşliğinde girilmiş konuya. 
Konu başlığı altında "Dinlerarası diyalog hem insani bir faaliyettir, hem de ahlaki faaliyettir" deniliyor ve şu görüşlere yer veriliyor: "Her din mensubun kendi dinini yaşaması için ve başkasına anlatması için diyalog ortamına ihtiyaç vardır. Dolayısıyla insani bir faaliyet olan dinler arası diyalogun amacı birlikte yaşama kültürüne katkıda bulunmaktır." 
Daha da ileri gidilerek "Hz. Peygamberin Müslümanları Ehli Kitapla diyalog kurduğu" yalanına yer veriliyor. 
Konular tamamen çarpıtılmış. Dinlerarası diyalog çok şirin bir insani çaba olarak takdim edilmiş.
İmam Hatip Liselerinde bu dersi gören öğrencilere "diyalogun gayet güzel bir insani faaliyet olduğu, Hıristiyanların Müslümanlara sevgi ve aşkla baktığı, zaten Hz. Peygamberin de bu yönde çalışmalara yaptığı" yalanı gayet profesyonelce verilerek "Vatikan'ın rüyada bile görse inanmayacağı" bir diyalog zaferini Haçlı dünyasına ikram ediyorlar. 
Vatikan zaten bunu istiyordu. Düşünsenize Vatikan'ın 48 yıl evvel aldığı diyalog kararı Türkiye'de İmam - Hatip okullarına ders olarak girmiş. 
Bundan büyük zafer olur nu? 
İyi de bu ders kitabını kaleme alanlar "Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Tauran'ın "Kur'an-ı Kerim var oldukça, Müslümanlarla diyalog zor" itirafına neden yer vermiyorlar? 
Ya da Sekreterya'nın ilk başkanı Kardinal Marella'nın Konsil Babalarına gönderdiği mektupta ve 6 Aralık 1964 tarihinde L'Osservatore Romano'da yayınlanan bir makalesinde belirttiği " Sekreterya'nın faaliyet amacı, Kilisenin misyon faaliyetlerinin kanunen mümkün olmadığı yerlerde yardımcı olmaya ve boşluğu doldurmaya çalışmaktır" sözüne neden dikkat çekmiyorlar? 
Ya da 1973'te Dinlerarası Diyalog Sekreterliğe getirilen Kardinal Rosanno'nın dinlerarası diyalog ile neyi hedeflediklerini açıkladığı şu ifadelere neden yer vermiyorlar: "Diyalogdan söz ettiğimiz de açıktır ki, bu faaliyeti, Kilise şartları ve çerçevesinde misyoner ve İncil'i öğreten bir cemaat olarak yapıyoruz. Kilise'nin bütün faaliyetleri, üzerinde taşıdığı şeyleri yani Mesih'in sözlerini nakletmeye yöneliktir. Bu sebeple diyalog Kilise'nin İncil'i yayma amaçlı misyonunun çerçevesi içinde yer alır."  Hülasa bütün Vatikan kaynakları "Biz, diyalog çalışmalarını Müslümanları Hıristiyanlaştırmak için başlattık" derken AKP'nin Milli Eğitim Bakanlığı neden ısrarla "diyalog insani bir faaliyettir" yalanına başvuruyor? 
İmam - Hatip liselerinden mezun olup iktidara gelenler, imam hatipleri BOP'un diyalog misyonunun emrine mi verdiler? 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer halkı 4 artı 4 ile oyalarken ne dümenler çevirmiş meğer. 
Ne diyelim Allah bu ülkenin Müslümanlarını ayıktırsın. 
Tabi İmam - Hatip camiasını da. 


Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003835/dinlerarasi-diyalog-imam---hatip-mufredatina-girdi/muharrem-bayraktar




Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,691 µs