En Sıcak Konular

ŞİDDETLİ FIRTINA ŞİLE'DE FACİAYA YOL AÇTI

5 Aralık 2012 09:23 tsi
ŞİDDETLİ FIRTINA ŞİLE'DE FACİAYA YOL AÇTI Şile'de kaybolan Volga-Balt isimli geminin 1 personeli ölü olarak bulundu, 3 personel ise sağ olarak karaya çıkartıldı.Şiddetli fırtına yüzünden kaybolan kömür yüklü gemide 12 personel olduğu açıklandı.

Şiddetli fırtına gemi batırdı

Şiddetli fırtına nedeniyle Şile açıklarında kaybolan Volga-Balt isimli kömür yüklü gemide 12 personel olduğu açıklandı. Mürettebatın 4'ü sağ olarak kurtarılırken, 1'inin ise cansız bedenine ulaşıldı. Diğerlerinin arama çalışmaları devam ediyor.

Gemiden yarım sinyal alındığı ve daha sonra iletişimin kaybolduğu kaydedildi. Sinyalin Şile Sahil Köyü'nün 10.5 mil açığından geldiği ifade edildi. Bu arada, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 10 numaralı kurtarma gemisinin görevlendirildiği öğrenildi. 

Kaybolan gemideki 3 personel kurtarıldı
Şile'de kaybolan yük gemisindeki 12 mürettebattan 4'ününkurtarıldığı bildirildi. Dün sabah saatlerinde Şile açıklarında kaybolan kömür yüklü Volgo-Balt adlı gemideki 4 personel sağ olarak kurtarıldı. 11'i Ukraynalı 1'i Rus olan mürettebattan kurtarılan 3 personel Kıyı Emniyeti yetkililerinin hızlı tahlisiye botu tarafından karaya çıkartıldı. Römorkor ve hızlı tahlisiye botları tarafından kurtarma çalışmaları devam ederken, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri ve radyolar aracılığıyla da çevredeki gemilere kurtarma çağrısı yapıyor.

Personelden biri ölü bulundu
Şile açıklarında kaybolan Volga-Balt isimli gemideki personelden biri ölü olarak bulundu. Denizden çıkarılan şahıs helikopterle kıyıya çıkarıldı.

Şiddetli fırtına nedeniyle Karadeniz'de kaybolan Volga-Balt isimli yük gemisini arama çalışmaları devam ediyor. Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerinin katıldığı kurtarma çalışmaları sonucu 4 kişi sağ olarak kurtarıldı. Personelden birinin ise cesedine ulaşıldı. Kurtarılan mürettebatın Büyükdere Limanı'na götürüldüğü öğrenildi. Ölen şahıs ise kurtarma botundan helikopterle alınarak kıyıya çıkarıldı. Cenaze aracına taşınan ceset, bölgedeki bir hastanenin morguna götürüldü.

İstanbul Valiliği: 4 kişi sağ olarak kurtarıldı, 1 kişi ölü bulundu
Şile'de kaybolan Volga-Balt isimli geminin 1 personeli ölü olarak bulundu, 3 personel ise sağ olarak karaya çıkartıldı.

İstanbul Valiliği Şile'de kaybolan gemiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Şile'nin 12 mil açıklarında, 12 personeliyle birlikte yol alan St. Kitts-Nevis Bandıralı Volga-Balt isimli kuru yük gemisiyle sabah saat 10.20 sıralarında iletişim kesildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan arama ve kurtarma faaliyetleri sonucunda 4 personel sağ olarak, 1 personel ise ölü olarak bulundu.

Diğer personellere yönelik arama faaliyetlerinin yoğun olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Yardıma giden tekne kayalıklara çarparak battı: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayıp
Şile'de alabora olan tahlisiye botundaki 4 personelden biri öldü, biri yüzerek karaya çıktı, 2'sini ise arama çalışmaları devam ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı tahlisiye botu, Şile'de sabah saatlerinde batan ''Volgo-Balt 199'' adlı yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye sevk edildi.Tahlisiye botu daha sonra fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak, alabora oldu. Bottaki 4 personelden biri öldü, biri yüzerek karaya çıktı, 2'sini arama çalışmaları ise devam ediyor. Öte yandan, alabora olan botun personelini kurtarmak isteyen bir balıkçı da hayatını kaybetti.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/siddetli-firtina-gemi-batirdi-257424.htm


Bu haber 1,022 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,718 µs