En Sıcak Konular

PUTİN ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERDİ

4 Aralık 2012 12:48 tsi
PUTİN ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERDİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Putin aba altından sopa gösterdi

Duvarda silah varsa piyesin sonunda patlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Putin Suriye ve Patriotlarla ilgili soruya Anton Çehov'a atıfta bulunarak cevapladı: Duvarda silah varsa piyesin sonunda patlar.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında ilk sözü alan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Komşumuz Suriye'de barışın tekrar tesis edilmesi çok büyük önem taşımaktadır. En büyük temennimiz Suriye'de akan kanın durmasıdır. Dışişleri Bakanlarımız daha yoğun bir çalışma yolunda adım atacaklar"

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI
Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'nun durumunu da değerlendirme imkânı bulduk. Filistin'in BM'de tanınması için Rusya'nın verdiği destekten ötürü teşekkürlerimi tekrar ifade etmek isterim. Dış politika prensibimizin dostumuz Rusya ile ilkesel prensipte uyması bizi memnun etmiştir. Suriye halkının özgür iradesinin hakim kılınması komşumuz Suriye'de barışın yeniden tesisi hayati öneme sahiptir. Esasen aramızdaki samimi diyalog Türkiye Rusya ilişkilerine damga vuran stratejik derinliğin doğal bir neticesidir. Karadeniz havzasındaki işbirliğimiz en güzel örneği teşkil etmektedir. Nitekim hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ekonomik ticari ilişki seviyesine çıkmaktır.

"PATRİOTLAR ESKİ SİSTEM"
Putin, "Suriye'ye yaptırım konusunda veto hakkını kullandınız?" sorusuna ise "Suriye'de nükleer silah yok. Patriot silahlarına gelince dünyanın en iyi silahı değil eski sistem. Türkiye'nin kaygılarını anlıyoruz paylaşıyoruz. Bu durumda ek sınırda durumun oluşturulması yanlıştır. Biz Suriye'deki rejimi korumuyoruz. Onların avukatı değiliz. Bizi endişelendiren Suriye'nin geleceğidir. Yakın gelecekteki yanlışların tekrarlanmasını istemiyoruz. Libya'da ABD elçiliğinde yaşananlar ortada. Yeni fikirler ortaya atıldı yeni fikirler üzerinden çalışılması lazım." şeklinde cevap verdi.

"SURİYE İLE İLGİLİ POZİSYONLARIMIZ BİRBİRİNE BENZİYOR"
Suriye ve Patriotlara değinen Putin, "Suriye'deki gelişmelerle ilgili bir soru üzerine, "Suriye sorunu hem insani hem diğer açılardan görüştük. Suriye'yle pozisyonlarımız birbirine benziyor. Suriye'nin geleceğine yönelik metotlar konusunda görüşlerimiz farklı. Yeni fikirler söylenmiştir, biz bu fikirler üzerine çalışacağız" dedi.

"SURİYE YABANCI BİR ÜLKEYE TAARRUZDA BULUNACAK DURUMDA DEĞİL!"
Putin, "Patriot füzeleri dünyanın en iyi sistemi değil. Biz Türkiye'nin sınırdaki olaylar konusunda kaygılarını anlıyor, paylaşıyoruz. Kışkırtılması için ek durum oluşturulması yanlıştır. Duvarda tüfek varsa sonunda ateş edecektir. Biz Suriye rejimini korumuyoruz, bu rejimin avukatı değiliz. Bu zor sorunun çözümü için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Suriye yabancı bir ülkeye taarruz da bulunacak durumda değil" diye konuştu.

RUS SÖZCÜ TÜRKÇE KONUŞTU: PATRIOTLARDAN RAHATSIZIZ
Öte yandan, Erdoğan-Putin görüşmesi sürerken Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitry Peskov, Rus basınını bilgilendirmek için dışarı çıktı. Türk gazetecilerin İngilizce soruları üzerine Sözcü Peskov, daha önce Türkiye'de görev yaptığını belirterek, Türkçe cevaplar verdi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın devrilmesi durumunda ülkenin karışacağını savunan Peskov, "Kimsenin Suriye'nin rejimini belirleme hakkı yoktur. Esad giderse Suriye kan gölüne döner" ifadelerini kullandı.

Çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere dikkat çeken Peskov, "Esad'ın gitmesinin ardından on binlerce olan mülteci sayısı yüzbinleri aşar" dedi.

NATO'nun sınıra yerleştireceği Patriot füzelerinin iki ülke ilişkilerine zarar vereceğini dile getiren sözcü, "Patriotlardan rahatsızız" diye konuştu.Kremlin Sarayı Sözcüsü Peskov, "Türkiye'nin muhalefeti birleştirme gücü varsa, neden olmasın" şeklinde konuştu.

PUTİN PROTESTO EDİLDİ
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul ziyaretini protesto etmek isteyen bir grup, Galatasaray Meydanı'ndan Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü.  Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen grup, Rusya'nın Suriye, Kafkasya ve Çeçenistan politikalarını eleştiren pankartlar taşıdı, sloganlar attı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/duvarda-silah-varsa-piyesin-sonunda-patlar-257282.htm


Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,674 µs