En Sıcak Konular

DOKUNULMAZLIK HAMLESİ ''KÜRTÇÜ AKIM''I AFİŞE ETTİ

4 Aralık 2012 15:43 tsi
DOKUNULMAZLIK HAMLESİ ''KÜRTÇÜ AKIM''I AFİŞE ETTİ Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘dokunulmazlık’ hamlesi AKP ve CHP içinde yer alan ancak ilk sıraya “Kürtçülük”ü koyup BDP’li gibi davranan vekilleri bir anda ortaya çıkarıverdi...

'Etnik test' maskeleri düşürdü

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'dokunulmazlık' hamlesi AKP ve CHP içinde yer alan ancak ilk sıraya "Kürtçülük"ü koyup BDP'li gibi davranan vekilleri bir anda ortaya çıkarıverdi...

Kürtçü dayanışma!
Terörİstlerle kucaklaşan BDP'li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması konusunun gündeme getirilmesinin ardından, hem iktidar hem de ana muhalefet partisindeki "Kürtçü" isimlerin gerektiğinde BDP çizgisinde dayanışma sergileyeceği de apaçık ortaya çıkmış oldu. 

Fırat da karşı çıktı
Fezlekeye karşı olduğunu ve dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemediğini açıkça ilan eden AKP'li Galip Ensarioğlu'nu partili 60 arkadaşı desteklerken, kuruculardan Dengir Mir Mehmet Fırat da "1994'deki DEP"i hatırlattı: Aklıselim sahibi insan denenmişi denemez! 
 
Dokunulmazlık hamlesi Kürtçü akımı afişe etti!
1'i bağımsız, 9'u BDP'li 10 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması gündeme gelince, AKP ve CHP'deki "Kürtçü"ler BDP çizgisinde dayanışma sergiledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "dokunulmazlık" hamlesi, iktidar partisi AKP ve ana muhalefet partisi CHP'lilerin BDP ile olan ittifakını gözler önüne serdi. Başbakan Erdoğan'ın "Etnik Testi" ile "Kürtçü akım" maskesi de düşmüş oldu. Hakkâri'de PKK'lılarla kucaklaşan 1'i bağımsız 9'u BDP'li 10 milletvekili hakkında "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan soruşturma açılması için izin verilmesi talebini içeren dokunulmazlık dosyasının, TBMM Karma Komisyona havale edilmesinin ardından gözler siyasi partilere, özellikle de iktidar partisi AKP'yi çevrildi. Bu arada, MHP, "Dokunulmazlıkları kaldırılsın" derken, CHP ise buna karşı çıkmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer kızdığınız bir mlletvekilinin dokunulmazlığını kaldırıp, kızmadığınızın kaldırmazsanız bu doğru olmaz. Bizim CHP olarak görüşümüz, dokunulmazlık kaldırılacaksa bütün milletvekilleri için kaldırılsın" demişti.

 
"Çatışma çıkar" uyarısı!
İktidar partisi AKP'nin Güneydoğu kökenli 60 milletvekili ise fezleke hazırlanarak BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına, bölgede "gerginlik ve çatışmalara yol açacağı" gerekçesiyle karşı çıkıyor. AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun BDP'lilerle ilgili olarak sert "dokunulmazlık" çıkışının ardından bir çatlak ses de AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir'den geldi. Galip Ensarioğlu, 1'i bağımsız ve 9'u BDP'li 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı olduğunu söylemişti. Ensarioğlu, "Bölgede insanların 'acaba etnik kimliklerinden dolayı mı bu muameleye tabii tutuldukları'gibi bir şeye kapılmasını ve gerginliği artırır" demişti.

Tümü için fezleke
AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir de, "1994 yılında yaşadığımız ve vatandaşın beyninde bıraktığı o kötü kareler hâlâ zihinlerden silinmedi. Umarım böyle bir fotoğraf karesiyle Türkiye bir daha karşılaşmaz. BDP'li milletvekillerinin davranışları kabul edilebilir değil, ama yine de bir siyasi partinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hiç de hoş değil. Gelecekse bütün siyasi partilerin dosyası, fezlekesi olan bütün milletvekillerinin gelmeli" dedi. AKP Siirt Milletvekili Osman Ören, "Bölge milletvekilleriyle tek tek istişare etmek lazım. Kimsenin tutuklanmasını ve Meclis dışına itilmesini istemiyoruz" derken, AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise "Kaptanımız belli ama takım oyunu oynuyoruz. İstişareden çıkacak sonucu destekleriz" diye konuşmuştu.

Grup kararı alınmaz
Öte yandan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili olarak önceki gün yaptığı açıklamada, "Bu konuda grup kararı alınacağını zannetmiyorum. Her milletvekilimiz hem vicdani kanaati, hem de dokunulmazlığın kalkmasının sonuçlarını en iyi şekilde düşünür ve ona göre kararını verir" demişti.

Fırat: Aklıselim, denenmişi denemez
AKP kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, 1'i bağımsız, 9'u BDP'li 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı olduğunu söyledi. Fırat, "Daha evvel denendi ve sonuçları görüldü. Aklı selim insanın denenmişi denememesi kanaatindeyim" dedi. Böyle bir hamlenin PKK'yı güçlendireceğini, Kürtlerin "mağduriyet" hissini artıracağını ve AKP'nin bölgedeki oylarında düşüşe neden olacağını ileri süren Fırat, şöyle konuştu: "Dokunulmazlıkların kaldırılmasını doğru bulmuyorum. Karşınızdaki hata işledi diye aynı hatayı işleme hakkınız yoktur. Siyasi partiler yasası o kadar anti demokratik ki, gelen milletvekilleri pozisyonlarını halka değil partiye borçlu. Buna ben de dahilim. Halk tarafından seçilen vekiller değiliz biz. Genel başkanın ya da parti genel merkezinin iki dudağının arasında seçilen insanlarız. Sizi halk seçmediğine göre, halkın taleplerini iletme durumunda değilsiniz. Ben de buna dahildim. Türkiye'nin demokratikleşmesi tabii ki yeni anayasadan geçer, ama yeni anayasadan çok daha önce daha demokratik bir siyasi partiler yasası lazım. Dokunulmazlık tartışması, AKP içi dinamikler ve Türkiye'nin dışarıdaki imajı açısından tam bir mayın tarlası."



Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=76354


Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,252 µs