En Sıcak Konular

SP ''BÜYÜKŞEHİR YASASI''NA SAHİP ÇIKTI AMA BİR İTİRAZI VAR

2 Aralık 2012 23:06 tsi
SP ''BÜYÜKŞEHİR YASASI''NA SAHİP ÇIKTI AMA BİR İTİRAZI VAR Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, TBMM Genel Kurulu'nda oylanan ve onaylanması için Cumhurbaşkanı'na gönderilen Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın Milli Görüş'e ait bir proje olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Tongüç

Mabet kelimesindeki kasıt açıklansın

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın içerisinde yer alan bir kelimenin gözlerinden kaçmadığını da söyleyen Saadet Partisi  Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, yasada yer alan mabet kelimesinin ne anlama geldiğinin açıklanması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi  Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, TBMM Genel Kurulu'nda oylanan ve onaylanması için Cumhurbaşkanı'na gönderilen Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın Milli Görüş'e ait bir proje olduğunu söyledi.

Konferans vermek üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, parti yönetimi ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu. Elbistan'ın Sesi Gazetesi Kurucusu Mehmet Göçer'i de ziyaret eden Tongüç, burada yaptığı açıklamada, AKP hükümeti tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulan Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın Saadet Partisi ile birlikte Milli Görüş partilerinin parti programlarında yer aldığını ifade etti. Tongüç, şunları söyledi:

"Gündemde şuanda bir Büyükşehir Yasası var ve bu yasa şuanda Cumhurbaşkanı'nın önünde. Onaylandığı zaman 16 tane büyük şehrin yanına Kahramanmaraş'ta dahil 13 yeni büyükşehir eklenecek. Tabi biz yasanın Saadet Partisi olarak, Milli Görüş partileri içinde gerek Refah döneminde, gerekse Saadet Partisi'nin kuruluşu döneminde programına şunu yazmışız; 'Büyükşehirler, köyleri de içine alacak derecede genişletilerek, merkez yerinde güçlendirilecek'. Bu noktadan baktığımızda yasanın getirdiği bir takım yenilikler var. Bu çerçevede il mülki sınırları büyükşehir sınırları haline gelmiş olacak.

Büyükşehirdeki beldeler, nüfusları ne olursa olsun tamamen ortadan kardırılıyor. Biz önceki partilerimizde de parti programlarında merkezi güçlendirmek üzere sınırların köyleri de içine alacak şekilde genişletilmesini savunuyoruz. Anlaşılan AKP iktidarı bu bölümünü almış. Bu arkadaşlar biliyorsunuz bizimle siyaset yaptılar. Biz burada ayrıca işi yapacak olan belediyelerin bütçelerinin nereden geleceğini soruyoruz ve İl Özel İdarelerinin kaldırılmasını geri adım olarak görüyoruz. Seçilmiş insanlardan oluşan İl Genel Meclisi lağvediliyor ve bu görev valiliğe veriliyor ve bir komisyon eli ile yürütülmeye çalışılıyor."

"Mabet' kelimesinden kasıt ne açıklasınlar"
Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın içerisinde yer alan bir kelimenin gözlerinden kaçmadığını da söyleyen Tongüç, yasada yer alan mabet kelimesinin ne anlama geldiğinin açıklanması gerektiğini söyledi. Tongüç, "Yasa içerisinde özellikle geceleyin geçirilen bölümünde bir mabet kelimesi var. Diyor ki; 'Belediye meclisleri oy birliği ile kabul ederlerse tamir, onarım, bakım ve su giderlerinin bedava veya az ücretle yapılması sağlanabilir'. Biz hükümete şu çağrıyı yapıyoruz; burada mabetten kastınız nedir? Herhangi bir vatandaşımıza, ibadet edilen yer neresidir diye sorsanız vereceği cevap camidir.

Biliyorsunuz AB Uyum Yasaları çerçevesinde cami kelimesi çıkartıldı ve ibadethane kondu ve bir takım yerlere para transferi yapıldı. Burada da bizim endişemiz odur ki, mabet adı altında camilerle birlikte kiliseler ve havralara yönelik bir aktarım söz konusu olacaktır" dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETEhttp://www.milligazete.com.tr/haber/mabet-kelimesindeki-kasit-aciklansin-257079.htm


Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,906 µs