En Sıcak Konular

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN YORUMCULUĞU TEHLİKEDE

1 Aralık 2012 20:32 tsi
HAKAN ŞÜKÜR'ÜN YORUMCULUĞU TEHLİKEDE Meclis, AKP'li Hakan Şükür’ün özel bir televizyon kanalında spor yorumculuğu yapmasıyla alevlenen “etik” tartışmasına nokta koymaya hazırlanıyor.

Hakan Şükür'e kötü haber!

Etik tartışmasına nokta: 12 bin TL sınırı

Meclis, AK Partili Hakan Şükür'ün özel bir televizyon kanalında spor yorumculuğu yapmasıyla alevlenen "etik" tartışmasına nokta koymaya hazırlanıyor. Meclis'in ve vekillerin saygınlığını korumak ve etik tartışmalarına son vermek amacıyla 4 partiden birer temsilcinin oluşturduğu "Etik Komisyonu", TBMM'nin "Etik Yasasını" hazırlama çalışmasında son aşamaya geldi. Taslağın aralık ayı ortasında sunulması bekleniyor. Komisyonun taslağındaki düzenlemeler özetle şöyle:

Şükür'e kötü haber

- Milletvekillerinin etik kuralara uygun davranıp davranmadıklarını takip ve incelemek üzere TBMM'de Etik Kurul oluşturulacak.

- "Üyelikle bağdaşmayan işler" başlığı altında mevcut mevzuattaki düzenleme netleştirilecek. Milletvekilleri kamuda ya da özel sektörde ücretli hiçbir işte çalışmayacak. Ancak periyodik olmayan fikir ve sanat eseri üretimi yasak kapsamının dışında tutulacak. Örneğin milletvekilleri düzenli olmamak şartıyla yazılı basında "yorum ya da köşe" yazabilecek. CHP'li Sebahat Akkiraz gibi sanatçı kökenli milletvekilleri yine periyodik olmamak üzere konser verebilecek. Ancak AK Partili Hakan Şükür'ün yaptığı tarza televizyonlarda düzenli olarak yorumculuk ya da gazetelerde düzenli olarak köşe yazarlığı yapamayacak.

Teşhir edilecek

- Vekillerin mal bildirimleri de artık TBMM'de "kapalı zarf" içinde kalmayacak. Bunların içerik kontrolleri de yapılabilecek. Olağan dışı artışlar Etik Kurul değerlendirmesine tabi olacak.

- "Bildirime" tabi hediye tutarı yeniden düzenlenecek. Mevcutta net asgari ücretin 10 katından (7398 TL) fazla değere sahip hediyelerin kabul edilemeyeceği ve bu tutarın üstündeki hediyelerin bildirime tabi olacağı hükme bağlanıyor. Milletvekilleri için kendi ödenek ve yollukları kıstas alınacak. Bu çerçevede 1 aylık ödenek ve yolluklarının tutarını (bugün itibariyle yaklaşık 12 bin lira) aşan değere sahip hediyeler kabul edilmeyecek. 

- Etik kurallara uymadığı tespit edilen vekillere 3 aylık süre içinde durumlarını düzeltmemeleri halinde fiiline göre uyarı, kınama cezası verilebilecek. Israrla durumunu düzeltmeyen vekiller ise isimleri açıklanarak kamuoyuna teşhir edilecek. (ŞEBNEM HOŞGÖR / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/hakan-sukure-kotu-haber/496461/9/Siyaset


Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,643 µs