En Sıcak Konular

YUNANİSTAN'LA TÜRKİYE'NİN ARASINA ''KARAYILAN'' GİRDİ

1 Aralık 2012 22:25 tsi
YUNANİSTAN'LA TÜRKİYE'NİN ARASINA ''KARAYILAN'' GİRDİ PKK terör örgütünün liderlerinden Murat Karayılan’'ın imzasını taşıyan bir yayının Atina’da tanıtımının yapılması ve Ankara’da büyük tepki ile karşılandı.

Komşu'yla "Karayılan" krizi

PKK terör örgütünün liderlerinden Murat Karayılan’ın imzasını taşıyan bir yayının Atina’da tanıtımının yapılması ve Ankara’da büyük tepki ile karşılandı.

PKK terör örgütünün liderlerinden Murat Karayılan’ın imzasını taşıyan bir yayının Atina’da tanıtımının yapılması ve bu amaçla Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı resmi bir mekan olan Savaş Müzesi’nin kullanılması, Ankara’da büyük tepki ile karşılandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Avramopulos ile telefon görüşmesinde Türkiye’nin tepkisini dile getirdi ve duyulan hayal kırıklığına vurgu yaptı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da olay için “terörle mücadele alanında yürütülen işbirliği bakımından son derece talihsiz bir gelişme” denildi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “PKK terör örgütü elebaşlarından olup, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Murat Karayılan’ın imzasını taşıyan, örgüt propagandası niteliğindeki bir yayının 28 Kasım 2012 tarihinde Atina’da tanıtımının yapılması ve bu amaçla Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı resmi bir mekan olan Savaş Müzesi’nin kullanılması, terörle mücadele alanında yürütülen işbirliği bakımından son derece talihsiz bir gelişme teşkil etmiştir” denildi.

AB kararlarıyla uyumlu değil

Olayı, Türk-Yunan dostluğunun gelişmesinden rahatsızlık duyan bazı çevrelerin halen faal olduğunu göstermesi bakımından da “endişe verici” olarak niteleyen Bakanlık, “NATO ve AB tarafından terör örgütü olarak tanınan PKK’nın terörizm propagandasının alenen yapılmasına imkan verilmesinin, ilgili NATO ve AB kararları ile terörle mücadele bağlamındaki uluslararası yükümlülüklerle uyumlu olmadığı açıktır” dedi ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada da bu hususa işaret edildiğine dikkat çekti. 

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,659706/komsu-yla-karayilan-krizi



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,740 µs