En Sıcak Konular

''ÇEVİK BİR 57. DEĞİL 56. HÜKÜMET ZAMANINDA ÖCALAN'LA GÖRÜŞTÜ''

29 Kasım 2012 21:45 tsi
''ÇEVİK BİR 57. DEĞİL 56. HÜKÜMET ZAMANINDA ÖCALAN'LA GÖRÜŞTÜ'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Yeni Akit Gazetesi'nin Çevik Bir'in, MHP'nin de yer aldığı 57. Hükümet döneminde bölücü başı Öcalan'la görüştüğü iddiasının safsatadan ibaret olduğunu belirtti.

Yalçın: Yandaş medya gerçekleri saptırıyor
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Yeni Akit Gazetesi'nin Emekli Orgenera Çevik Bir'in, MHP'nin de yer aldığı 57. Hükümet döneminde bölücü başı Öcalan'la görüştüğü iddiasının safsatadan ibaret olduğunu belirterek, yandaş medyanın gerçekleri saptırdığını söyledi.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, "AKP hükümetinin, kanlı terör örgütü PKK ile Oslo'da masaya oturduğunun ortaya çıkması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamalar, iktidar çevrelerinde büyük rahatsızlığa yol açmıştır" dedi.
Partisiyle ilgili bir gazetede yer alan iddialar " üzerine basın açıklaması yapan Yalçın, AKP iktidarının terör örgütü ile sarmaş dolaş yakalanması karşısında yandaş medyanın harekete geçerek hükümetin kamuoyuna taşan pisliklerini temizleme gayretine girdiklerini söyledi.
Semih Yalçın şunları kaydetti:
" Yeni Akit Gazetesinde yer alan bir haberde, Emekli Orgeneral Çevik Bir'in 57. Hükümet döneminde bölücü başı ile görüştüğüne dair bir iddia ortaya atılmıştır. Söz konusu gazete, Çevik Bir'in bölücü örgütün elebaşı ile o dönemde hükümet ortağı MHP'nin Lideri Sayın Bahçeli'nin bilgisi doğrultusunda görüştüğü intibasını vermek suretiyle dönemin gerçeklerini saptırmaktadır.
Hatırlatalım ki bölücü başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği tarih 16 Şubat 1999'dur. O dönemde merhum Bülent Ecevit'in azınlık hükümeti iktidardadır. Orgeneral Çevik Bir de Birinci Ordu Komutanıdır. MHP'nin yer aldığı 57. hükümet ise 1999 Mayıs'ında kurulmuş ve 8 Haziran'da güvenoyu almıştır. Orgeneral Çevik Bir ise 30 Ağustos 1999'da emekliye ayrılmıştır.
Bölücü başı Türkiye'ye getirilir getirilmez İmralı'ya yerleştirilmiş, başta MİT ve Genelkurmay İstihbaratı olmak üzere bazı birimler tarafından sorguya alınmıştır. Öcalan'la görüşmeler, Şubat 1999 ile Mayıs 1999 arasındaki dört aylık sorgu ve soruşturma sürecinde yapılmıştır. Öcalan'ın yargılanmasına 31 Mayıs 1999 tarihinde başlanmış, 29 Haziran'da da mahkžm edilmiştir. O bakımdan Çevik Bir'in, MHP'nin de yer aldığı 57. Hükümet döneminde bölücü başı Öcalan'la görüştüğü iddiası safsatadan ibarettir.
AKP hükümeti, PKK sevdalısı açılımıyla birlikte bölücü örgütü ve onun elebaşını muhatap almıştır. Bölücü örgütün temsilcileriyle görüşmelere geçilmesi ve pazarlık sürecinin mimarı, AKP iktidarıdır. Yeni Akit başta olmak üzere hiçbir yandaş medya organının Başbakan Erdoğan'ın sırtındaki bu ayıplı yaftayı indirmeye gücü yetmeyecektir. Sayın Bahçeli'nin de söylediği gibi, "Başbakan Erdoğan suçüstü yakalanmış ve kanlı örgütle nasıl sarmaş dolaş olduğunu göstermiştir."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=yalcin-yandas-medya-gercekleri-saptiriyor&id=26324


Bu haber 2,739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,983 µs