En Sıcak Konular

NATO'NUN EYALETİ OLDUK!

30 Kasım 2012 21:16 tsi
NATO'NUN EYALETİ OLDUK! NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, ''Türkiye'nin sınırı, NATO'nun sınırıdır. Ani saldırı durumunda Kuzey Atlantik Konseyi derhal toplanır, herhangi bir gecikme olmaz'' dedi.

İslâm dünyasını birbirine katan NATO'nun Müttefik Kara Komutanlığı İzmir'e alındı

NATO'nun eyaleti olduk!

28 üyenin ortak kararıyla NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın İzmir'e alındığını açıklayan NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, ''Türkiye'nin sınırı, NATO'nun sınırıdır" dedi ve Patriot füze sistemiyle Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulmasının mümkün olmadığını iddia etti.

NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, ''Türkiye'nin sınırı, NATO'nun sınırıdır. Ani saldırı durumunda Kuzey Atlantik Konseyi derhal toplanır, herhangi bir gecikme olmaz'' dedi.

Korgeneral Hodges, NATO'nun Buca'da bulunan Müttefik Hava Komutanlığı kompleksinde düzenlediği basın toplantısında, bu komutanlığın NATO Müttefik Kara Komutanlığı olarak hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Hodges, 28 üyenin ortak kararıyla NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın İzmir'e alındığını ifade etti. Hodges, bunun da üyelerin Türkiye'nin önemini bir kez daha teyit ettiği anlamına geldiğini dile getirdi.

İttifak 'Üçüncü aşamaya' girmiş
NATO'nun kuruluşundan bu yana iki evreyi tamamladığını, doğu blokuna karşı kurulan örgütün yeni bir dünya düzeninin oluşmasının ardından 1990'larda ikinci aşamaya geçtiğini anlatan Hodges, şöyle konuştu: ''NATO, 3. evrede ekonomik koşullar ve yeni tehditleri göz önüne alarak kendi yapısında değişiklikler yapıyor. NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın İzmir'e alınması, ittifakın 3. evreye geçişinin göstergesidir.''

Türkiye, NATO'nun sınırı oldu!
Hodges, bir gazetecinin ''Türkiye'ye yönelik ani bir saldırının söz konusu olması durumunda nasıl hareket edileceğine'' yönelik sorusuna, ''Türkiye'nin sınırı, NATO'nun sınırıdır. Böyle bir durumda Kuzey Atlantik Konseyi derhal toplanır, herhangi bir gecikme olmaz'' yanıtını verdi.

İzmir'de yarın yapılacak törenle, NATO Müttefik Hava Komutanlığı yerini Kara Komutanlığı'na bırakacak.

NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, ''Patriotlar bir savunma sistemi. Bu sistemle uçuşa yasak bölge oluşturulması ya da saldırı yapılması mümkün değildir'' dedi.

Türkiye'nin patriot talebiyle ilgili sorularını yanıtlayan Hodges, bu talebin NATO'nun karar organı olan Kuzey Atlantik Konseyi tarafından değerlendirildiğini belirtti ve şöyle devam etti:

''Bu konuda henüz bir karar alınmadı. Konu değerlendirme aşamasında. Karar için 28 üyenin de olumlu görüş vermesi gerekir ancak ben teorik olarak bir üyenin karşı çıkması için bir neden göremiyorum.''


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/nato-nun-eyaleti-olduk-256876.htm


Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,133 µs