En Sıcak Konular

BOP BARZANİ'YE YARADI

30 Kasım 2012 20:19 tsi
BOP BARZANİ'YE YARADI İslam coğrafyasını hedef alan BOP ve Arap Baharı gibi projelerden en fazla çıkar sağlayan taraf Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani oldu.

BOP Barzani'ye yaradı

İslam coğrafyasını hedef alan BOP ve Arap Baharı gibi projelerden en fazla çıkar sağlayan taraf Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani oldu. Barzani şimdi Suriye'de PKK kontrolünde bir Kürt ordusu kurulması için çalışmalar yürütüyor 

Batılı ülkeler her zaman gelecekte kendilerine uşaklık yapacak olan liderlerin önünü açıyorlar. Bunlardan biri de Kuzry Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani. 11 Eylül 2001'deki saldırılarından bu yana Ortadoğu'yu işgallerle kan gölü haline çeviren ABD'nin hiçbir icraatı Barzani'ye zarar vermedi. Zarar vermek bir yana atılan bütün adımlar adeta Barzani'ye hizmet etti. Sonuçta İsrail ve ABD'yle çok yakın ilişkisi olan Mesut Barzani'nin gücü bölgede her geçen gün daha da pekişiyor. Artık Irak merkezi hükümeti bile Barzani'ye söz geçiremiyor. Henüz resmen olmasa da fiilen bağımsız gibi davranan Barzani'nin başında olduğu Kuzey Irak Bölgesel yönetimi, Suriye'deki Kürtleri de organize ediyor. 

3 tugay kuruldu bile 

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani PKK'nın Suriye'deki uzantılarından Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) Suriye'de birlik içinde Kürt Ordusu kurulması teklifini yapmıştı.PYD ve YPG Barzani'nin bu çağrısına olumlu cevap verdiler. Şimdi Suriye'nin kuzeyinde Kürtler ordu kurmak için güçlerini birleştiriyorlar. Bir süre önce Barzani'nin başkanlığında Erbil'de toplanan sözde Yüksek Kürt Konseyi Suriye'nin kuzeyinde birlikte hareket etme, bölgeyi birlikte yönetme ve birleşik bir Kürt Ordusu kurma konusunda anlaşmaya varmışlardı. Gelen haberlere göre PKK'nın uzantısı PYD şu ana kadar Suriye-Türkiye sınırı boyunca 3 tugay kurmuş durumda. 

Türkiye destek mi veriyor? 

Beşar Esad'ın kolay kolay iş başından indirilemeyeceğini gören Türkiye'nin Kuzey Suriye'deki Barzani kontrolündeki bu oluşumu örtülü destek verdiği sanılıyor. Uzmanlar, bugüne kadar sözlü açıklamaların dışında başka hiçbir tepki vermeyen Türk Dışişleri'nin Beşar Esad'lı Suriye ile Türkiye arasında tampon görevi görecek bir Kürt bölgesinin oluşmasına çanak tututuğu görüşündeler. Uzmanlar, Suriye'nin kuzeyinin bütünüyle PKK/PYD kontrolüne girmesinin uzun vadede Büyük Kürdistan hedefine Barzani'yi bir adım daha yaklaştıracağını ifade ettiler. 

İsyanın sürmesi PKK'nın işine geliyor 

Ülkenin diğer bölgelerindeki isyanlarla mücadele eden Suriye ordusu Kuzey Suriye'de olan bitene müdahale edemiyor. Barzani'nin yönlendirmesiyle bunu fırsata çeviren PKK/PYD ikilisi her geçen gün daha fazla güçleniyor. Türkiye'nin isyancılara destek vermesi de dolaylı olarak PYD'nin işine geliyor. Bundan dolayı Türkiye'nin bir an önce Suriye politikasını gözden geçirmesi gerekiyor. İsyanlar bastırıldığı takdirde ülkenin kuzeyinde Suriye ordusunun kontrolü sağlaması sadece birkaç gün zaman alır.


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,659677/bop-barzani-ye-yaradi


Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,683 µs