En Sıcak Konular

MİT: GAFFAR OKKAN'I HİZBULLAH İNTİKAM İÇİN ÖLDÜRDÜ

26 Kasım 2012 22:36 tsi
MİT: GAFFAR OKKAN'I HİZBULLAH İNTİKAM İÇİN ÖLDÜRDÜ Gaffar Okkan'ı kimin öldürdüğü tartışmaları sürerken MİT'ten çarpıcı bir açıklama geldi. MİT, darbe komisyonuna gönderdiği raporda Hizbullah'ın Okkan'ı 2000'deki operasyonun intikamı için öldürdüğünü yazdı.

Gaffar Okkan'la İlgili Şok İddia

Gaffar Okkan'ı kimin öldürdüğü tartışmaları sürerken MİT'ten çarpıcı bir açıklama geldi. MİT, darbe komisyonuna gönderdiği raporda Hizbullah'ın Okkan'ı 2000'deki operasyonun intikamı için öldürdüğünü yazdı.
 
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun Hizbullah terör örgütüyle ilgili bilgi talebine MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) 2.5 sayfalık raporla yanıt verdi. Hizbullah ile ilgili genel bilgilerin yer aldığı "gizli" damgalı raporda Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'la ilgili ifadeler dikkat çekti. MİT, örgütün Okkan'ı Hizbullah'a karşı yapılan 2000 tarihli operasyondan sorumlu tuttuğunu ve bu nedenle kendisine yönelik eylem gerçekleştirdiğini ifade etti.
 
KURİŞ RAPORDA YOK
Toplam 2 sayfa ve bir paragraftan oluşan MİT raporunda Hizbullah'ın kuruluşundan itibaren yapısı ele alınırken aralarında Konca Kuriş'in öldürülmesinin de olduğu belirli olaylarla ilgili detayların yer almaması dikkat çekti. Domuz bağı yöntemiyle bir dönem kamuoyuna korku salan ve çok sayıda insanı infaz eden Hizbullah'ın PKK'ya bir cami baskını nedeniyle savaş açtığı da MİT raporuna yansıdı. İşte TBMM'ye gönderilen MİT raporundan başlıklar:
 
TEMELİ 1979'DA ATILDI
- Hizbullah Terör Örgütü'nün temeli, İran İslam Devrimi sonrası 1979 yılında Diyarbakır ilinde "Vahdet Kitabevi" çevresinde bir araya gelenler tarafından atıldı.
 
- 1981 yılında Fidan Güngör, Menzil Grubu'nu oluşturdu.
 
- 1982'de Hüseyin Velioğlu, İlim Kitabevi'nde yeni bir oluşuma giderek İlim Grubu'nu kurdu. Grup, "Tebliğ-cemaat-cihat" yönteminden "Tebliğ ve cemaatleşme" aşamasına geçerek, Hizbullah Terör Örgütü (Allah adına, İslam uğruna gruplaşma) ismiyle, Allah adına silahlı mücadeleyi benimsedi.
 
ÖRGÜT PKK'YA SAVAŞ AÇTI
- 25 Haziran 1992 tarihinde PKK'nın Diyarbakır-Silvan Yolaç köyündeki camii baskını olayı iki örgütü karşı karşıya getirdi. Hizbullah bu olaydan sonra PKK'ya yönelik silahlı saldırı başlattı.
 
- 1999 yılı Mart ayında Mardin Kızıltepe ilçesinde örgüt arşivinin ele geçirilmesiyle 20 bin örgüt mensubu deşifre oldu.
 
- 17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul ilinde başlatılan ve 26 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarla Hizbullah Terör Örgütü'nün lider kadrosu ve silahlı kanadı etkisiz hale getirildi.
 
 
KATİLİ BİLE YARGILANMIŞ
- Örgüt 17 Ocak 2000 tarihinde yapılan operasyonları yönlendirdiği gerekçesiyle 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a yönelik eylem gerçekleştirdi.
 
- Okkan'a yönelik eylem nedeniyle yakalanan terör örgütü üyesi Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı ve cezalandırıldı.
 
HİZBULLAH 2004'TE ŞİDDETİ BIRAKTI
MİT raporunda, örgütün 2004 yılında 'şiddetten uzak durma'kararı aldığına da dikkat çekildi:
- Hizbullah Terör Örgütü "Şiddetten uzak durma" stratejisi gereği 16 Haziran 2004 yılında Diyarbakır'da faaliyete geçirdiği Mustazaflar (Ezilenler) ile Dayanışma Derneği'ne bağlı olarak mücadeleye devam etti.
 
- 2005'te 5954 sayılı Topluma Kazandırma Yasası ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'ndan yararlanan 591 örgüt üyesi tahliye oldu.
 
- Mustazaf Der'e, 25 Ağustos 2008 tarihinde, "Tüzüğe aykırı amaçlarla faaliyet yürüttüğü, Anayasal düzeni yıkarak yerine Şerri esaslara dayalı teokratik devlet kurmayı" amaçladığı için dava açıldı. Dernek 9 Şubat 2010 tarihinde kapatıldı.
 
- CMK 102 maddenin, 31 Ocak 2010 da yürürlüğe girmesiyle bazı örgüt üyeleri tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=26270&haber=gaffar-okkan-39la-ilgili-sok-iddia


Bu haber 2,430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,907 µs