En Sıcak Konular

İSRAİL ALEYHİNDEKİ SÖZLER LAFTAN ÖTEYE GEÇMİYOR

22 Kasım 2012 18:42 tsi
İSRAİL ALEYHİNDEKİ SÖZLER LAFTAN ÖTEYE GEÇMİYOR Başbakan Erdoğan'ın katıldığı uluslararası İslami platformlarda İsrail aleyhindeki söylemleri laftan öteye geçmiyor.

Çelişkiler yumağı

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı uluslararası İslami platformlarda İsrail aleyhindeki söylemleri laftan öteye geçmiyor. Her fırsatta' yola kefenimizi giyerek çıktık' sözlerini gündeme getiren Erdoğan'ın İsrail'e yaptırım konusunda adeta eli kolu bağlı gibi davranması ve İsrail'in hamisi olan ABD ile müttefik olduğunu gururla ifade etmesi büyük çelişkiyi ortaya koyuyor.

Ocak 2013'de gerçekleşecek seçimlerde elini güçlendirmeye çalışan Siyonist İsrail hükümeti,son günlerde Gazze'de başlattığı terör saldırılarını sürdürüyor.Kara hava ve deniz operasyonlarıyla Gazze'yi abluka altına alan İsrail son 8 günde 150'den fazla Gazzeli şehit oldu. ABD, AB ve bir çok müttefik ülkelerin desteğinden cesaret alan Siyonist İsrail, dünyanın gözü önünde vahşetini sergilemeye devam ederken, İslam ülkelerinin liderlerinden gelen cılız tepkiler İsrail'i durdurmaya yeterli olmuyor.

Gözler Türkiye'nin üzerinde
Başbakan Erdoğan'ın 'One Minute' tepkisi ve İsrail'in Mavi Marmara'da 9 vatandaşımızı şehit etmesi sonucu hükümet kanadından her fırsatta Türkiye-İsrail ilişkilerinin bozulduğu mesajı veriliyor.Ancak hükümet yetkililerinin, İsrail aleyhinde verdiği bunca demece rağmen, hala İsrail'e ciddi bir yaptırım uygulanmaması akıllara soru işaretlerini getiriyor. Henüz 2 yıl öncesinde İsrail'in ekonomik olarak ciddi anlamda önünü açan OECD üyeliğine onay veren de Erdoğan'ın başbakanlığındaki AKP hükümeti olmuştu.

AKP hükümetinin çıkardığı yabancılara toprak satışını kolaylaştıran yasa ile İsraillilerin Güneydoğuda geniş parsellerde arazileri satın alması, gözlerini topraklarımıza diken Siyonistlerin Arzu Mevud projesinin temelini oluşturmasını sağlıyor. Bunun yanısıra İran'ın olası bir saldırısında İsrail'in güvenliğini sağlamak için geçtiğimiz yıl Malatya Kürecik'de kurulan füze kalkanı da Erdoğan'ın İsrail konusundaki güvenilirliğini tartışmaya açan sebepler olarak görülüyor.

Kefen giymek böyle mi oluyor?
Başbakan Erdoğan'ın katıldığı uluslararası İslami platformlarda İsrail aleyhinde ki söylemleri laftan öteye geçmiyor. Her fırsatta' yola kefenimizi giyerek çıktık' sözlerini gündeme getiren Erdoğan'ın İsrail'e yaptırım konusunda adeta eli kolu bağlı gibi davranması ve İsrail'in hamisi olan ABD ile müttefik olduğunu gururla ifade etmesi büyük çelişkiyi ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Avrasya İslam Şurasında, İslam ülkelerine 'birleşin' çağrısı yapan Erdoğan'ın Milli Görüş lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın kurduğu D-8 İslam Birliği projesinin gelişmesi ve dünya siyasetinde etkin bir rol üstlenmesi adına hiçbir ciddi adım atmaması da sözlerini ayrı bir çelişki konusu haline getiriyor. Ayrıca Başbakan'ın 2005 yılında gerçekleştirdiği ABD seyahatinde,misyonunu 'İsrail devletini kurmak ve Siyonizm'i dünyaya egemen kılmak' şeklinde ifade eden Yahudi Örgütü ADL'den aldığı ' Yahudi üstün cesaret ödülü"nü,yapılan bütün baskılara rağmen neden ısrarla iade etmediğinin de cevabı hala merak ediliyor.

Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e karşı kullandığı sert ifadelere rağmen yaptırım konusunda pasif kalması Filistin meselesine duyarlılığı ile bilinen milletimizin gazını alma şeklinde yorumlanıyor.

En sert yaptırım Mısır'dan
Mısır'daki devrimin sonucunda seçilen Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'nin İsrail Büyükelçisini sınır dışı edip,kendi elçisini ülkesine geri çağırması ve Refah sınır kapısının süresiz olarak açılacağını belirtmesi Filistinlilere büyük bir destek ve moral kaynağı oldu.Bunun yanısıra Mısır Başbakanı Hişam Kandil destek için Gazze'ye gitti ve burada şehit edilen Kassam Komutanı Ahmet El Caberi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.Hamas lideri başbakan İsmail Heniye ile birlikte Gazze Şifa Hastanesindeki gazileri de ziyaret eden Kandil'in bu temasları İsrail'e büyük bir gözdağı olarak yorumlandı. (Abdussamet Karataş - Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/celiskiler-yumagi-256088.htm


Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,501 µs