En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN TURAN YAZGAN İÇİN TAZİYE MESAJI

22 Kasım 2012 16:34 tsi
BAHÇELİ'DEN TURAN  YAZGAN İÇİN TAZİYE MESAJI MHP lideri Devlet Bahçeli, Merhum Turan Yazgan'ın Türk Dünyası sevdalısı olarak her daim saygı ve özlemle anılacağını söyledi.

Bahçeli'den Başsağlığı mesajı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Merhum Turan Yazgan'ın Türk Dünyası sevdalısı olarak her daim saygı ve özlemle anılacağını söyledi. Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof.Dr. Turan Yazgan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınlayan Bahçeli, " Milletinin değerleriyle bütünleşmiş, dürüstlüğüyle temayüz etmiş, cömertliğiyle takdir toplamış ve inançları uğruna her mücadeleyi göze almaktan kaçınmamış olan Merhum Yazgan Türklüğün gurur sayfasında ilelebet kutup yıldızı gibi parlayacaktır " dedi.

Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof.Dr. Turan Yazgan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınlayan Bahçeli,

Bahçeli mesajında şunları kaydetti:

"Hayatını Türklüğe, Türk Dünyasına ve Türk'e dair her şeye vakfeden; gönül, akıl ve dava insanı olarak büyük bir sevgi, ilgi ve hürmete layık görülen Prof.Dr. Turan Yazgan Hocamızın vefatı hepimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir.
 
Milletinin değerleriyle bütünleşmiş, dürüstlüğüyle temayüz etmiş, cömertliğiyle takdir toplamış ve inançları uğruna her mücadeleyi göze almaktan kaçınmamış olan Merhum Yazgan Türklüğün gurur sayfasında ilelebet kutup yıldızı gibi parlayacaktır.
 
Aynı zamanda günümüzün İsmail Gaspıralısı olarak da gösterilen Muhterem Hocamızın hatıraları, temennileri ve fikirleri her daim içimizi ısıtacak ve yolumuzu aydınlatacaktır.
 
Merhum Yazgan, 1980 yılında kurduğu Türk Dünyası Araştırmalar Vakfıyla Türklüğün geniş ve kutlu coğrafyasına nüfuz ederek müşterek ruh ve şuura; sanat, kültür, edebiyat ve sosyal alanlardaki tanıtım ve çalışmalarıyla muazzam katkılar sağlamıştır.
 
Ve Türk dünyasının ortak bir alfabede buluşması da onun en temel dilek ve beklentisi olmuştur.
 
Merhum Hocamızın, Türk ve dünya tarihine olan h‰kimiyeti, dünün vakıalarını derin bir zek‰ ve yorum süzgecinden geçirip bugünle ilişkilendirmesi, yalın ve anlaşılır bir üslupla düşüncelerini aktarması unutulmayacak vasıfları arasında yer almıştır.
 
Merhum Turan Yazgan Türk Dünyası sevdalısı olarak her daim saygı ve özlemle anılacaktır.
 
Bu düşüncelerle Merhum Hocamız Prof.Dr. Turan Yazgan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, saygıdeğer ailesine, camiamıza ve Türk milletine sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
 
Ruhu şad, mekanı cennet olsun." 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=26218


Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,040 µs