En Sıcak Konular

5 FİDANIMIZ AÇLIK GREVİYLE DEĞİL HAİN KURŞUNUYLA TOPRAK OLDU

20 Kasım 2012 22:48 tsi
5 FİDANIMIZ AÇLIK GREVİYLE DEĞİL HAİN KURŞUNUYLA TOPRAK OLDU Bir türlü bitmek bilmeyen terör belası yüzünden 5 vatan evladını daha kara toprağın altına verdik.

5 fidan toprağa verildi

Bir türlü bitmek bilmeyen terör belası yüzünden 5 vatan evladını daha kara toprağın altına verdik. Vatanı korumak uğruna hain teröristlere karşı mücadele ederken şehit düşen 5 askerimiz geride acılı aileler bıraktı.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen uzman jandarma çavuş Bilal Akgün, memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirilen şehit Uzman Jandarma Çavuş Bilal Akgün'ün (25) naaşı, Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi morguna konuldu. Burada bir süre bekletilen Akgün'ün naaşı, daha sonra merkeze bağlı Dereli köyündeki baba ocağına getirildi. Burada son kez ailesine gösterilen şehidin naaşı, köy meydanında törenin düzenleneceği alana getirildi. Bir şehit yakını şehidin al bayrağa sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, şehit babası Mustafa Akgün metanetli duruş sergiledi. Uzman Çavuş Akgün, Kahramanmaraş Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat'ın ikindi namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Astsubayın cenazesi baba ocağına getirildi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Bekir Çavuş'un cenazesi Adana'ya getirildi. Şehidin cenazesi Van'da yapılan askeri törenin ardından kargo uçağıyla İncirlik 10 Tanker Üs Komutanlığı'na getirildi. Şehidi babası Ali, annesi Hürü Çavuş ve kardeşleriyle birlikte komutanlar karşıladı. Şehit ile birlikte eşi Eşeme ve oğlu Ataberk de geldi. Şehidin naaşı cenaze aracıyla İncirlik'ten alındıktan sonra Adana Asker Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehidin cenazesi morgtan alınarak memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesine götürülerek bugün toprağa verilecek.

Fuzuli'nin dizeleriyle duygularını yansıttı
Şehidin babası Ali Çavuş, Beyazevler Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Çavuş, basın mensuplarının soruları üzerine duygularını Divan Edebiyatı önemli şairlerinden Fuzuli'nin "Kim yanar bana ateş-i dilden özge/ Ne açar kimse kapım badı sabadan gayrı" dizeleriyle ifade etti. "Ne diyebilirim ki, sizler kapımı çaldınız, teşekkür ederim." diye devam eden Çavuş, terör olaylarının temelinde "cehaletin" yattığını vurguladı.

Acılı baba, şöyle devam etti:"Dünyanın her yerinde sefaletin, kanın ve gözyaşının temelinde cehalet vardır. Kürtler Türkmendir; bunu yüzde yüz garanti ediyorum. Herkes bunu böyle bilsin. Bu pis oyun bitmelidir. Fil ile fare avlatıyorlar. Fil fare avlamaz. Fareyi kedi avlar. Eğer file fareyi avlatırsanız çırpına çırpına ölür. Cümle şehitlerimize Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun. Mutlu ve kutlu yıllar milletimin olsun. Millet sağ olsun."

Konya'ya da şehit acısı düştü
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 4 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün naaşı Konya'ya getirildi. Şehidin naaşının bugün öğle namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.  Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Silo yaylası kırsalında terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Konyalı asker Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün naaşı uçakla memleketi Konya'ya getirildi.

Konya Havaalanı'nda uçaktan alınan şehidin naaşı ambulansa Konya Askeri Hava Hastanesi'ne götürüldü. Şehidin naaşının bugün hastaneden alınarak, Mürşitpınar Camisi'ne götürüleceği ve burada öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Astsubay Üstçavuş Çorum'da toprağa verildi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı'nın cenazesi, Çorum'un Bayat ilçesinde toprağa verildi.

Van'dan askeri uçakla Amasya'nın Merzifon Havalimanı'na götürülen şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Çorum'un Bayat ilçesine getirildi. İlk olarak Yakutçu Mahallesi'ndeki baba evine götürülen şehit Bostancı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, burada helallik alınmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omzunda cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/5-fidan-topraga-verildi-255854.htm


Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,322 µs