En Sıcak Konular

İSRAİL HAMAS'IN MERKEZİNİ VURDU

18 Kasım 2012 10:08 tsi
İSRAİL HAMAS'IN MERKEZİNİ VURDU İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ölü sayısı 42’ye, yaralı sayısı ise 289’a yükseldi. Beşinci gününe giren saldırıda İsrail uçakları Hamas’ın yönetim merkezinin ve Başbakan Haniye’nin ofisinin de bulunduğu binayı yerle bir etti.

Hamas'ın merkezi yerle bir oldu
 
İsrail dün yine saldırdı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 42'ye, yaralı sayısı ise 289'a yükseldi. Beşinci gününe giren saldırıda İsrail uçakları Hamas'ın yönetim merkezinin ve Başbakan Haniye'nin ofisinin de bulunduğu binayı yerle bir etti.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar beşinci gününe girdi. İsrail'in 'savunma sütunu' adını verdiği saldırılarda Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın, "saldırıların artırılması" emri vermesinin ardından önceki gece Gazze'ye yine bomba yağdı. Saldırıların başladığı çarşamba gününden beri Gazze Şeridi'nde 800 nokta hedef olurken, ölü sayısı 42'ye, yaralı sayısı ise 289'a yükseldi. Hayatını kaybedenlerin yarısının sivil olduğu ve aralarında sekiz çocuk ile bir hamile kadının bulunduğu belirtiliyor. Hamas'ın saldırılara roketlerle karşılık vermesi sonucu ise 3 İsrail askeri öldü, 6 asker yaralandı. Bu sayıyla saldırılar başladığından beri İsrail'in kaybı 6'ya yükseldi.

Mısır Başbakanı'nı ağırlamıştı

İsrail uçakları, önceki gece havadan yaptığı saldırlarla Hamas hükümet binalarını hedef aldı. Gazze'deki Hamas yönetimi başbakanı İsmail Haniye'nin ofisinin de bulunduğu hükümet merkezinin vurulduğu açıklandı. Dört katlı bina tamamen yerle bir olurken, binanın daha önce boşaltılmış olması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Haniye cuma günü bu binada, Mısır Başbakanı Hişam Kandil'i ağırlamıştı. Olay sonrası Hamas Sözcüsü Tahir Ennunu, "Saldırılar, bizi halkımıza hizmet etmekten alıkoymayacaktır. Hükümet yoluna devam edecek, işgalciler gidecektir" dedi.

Hamas liderinin evi de vuruldu

Öte yandan saldırıda Gazze Şeridi'nin batısındaki emniyet birimleri binaları ile kuzeyde yer alan iç güvenlik merkezi de hedef alındı. Hamas liderlerinden Süleyman Salah'ın evine düzenlenen saldırıda da onlarca kişi yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda hasar gören binanın enkazından çoğu çocuk ve kadın 30 yaralının çıkarıldığı, hastaneye kaldırılan yaralılardan 2 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi. İsrail uçakları Gazze'deki bir futbol sahasını ve bir mezarlığı da bombaladı. İsrail ordusu, Hamas'ın roket saldırılarına karşı da güvenlik sistemini güçlendirdi. Önceki gün Tel Aviv ve Kudüs'ün ilk kez Hamas roketlerine hedef olmasının ardından Tel Aviv'e, Demir Kubbe Savunma Sistemi roket bataryasından bir tane daha yerleştirdi. Dün akşam saatlerinde Tel Aviv'e yönelen bir roket bu sistem tarafından imha edildi. Hamas tarafından atılan "Kassam" füzeleri, 75 kilometre menzile kadar ulaşmış, Tel Aviv, Siderot, Ashdod, Birşeva ve Askelon kentlerine isabet etmişti. 

'48 saat içinde ateşkes sağlanabilir'

Mısır yönetimi ise, başkent Kahire'de hem Hamas hem de İsrail temsilcileriyle görüşerek ateşkes sağlamaya çalıştıklarını açıkladı. Mısırlı yetkililer, ateşkesin 48 saat içinde başlayabileceğini öne sürdü. 

Davutoğlu'nun Gazze mesaisi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'ın başkenti Kahire'de Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya ve Hollanda dışişleri bakanlarıyla telefonla görüştü. Görüşmelerde, İsrail'in Gazze'ye saldırısı ve Suriye sınırındaki son gelişmeler ele alındı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'deki durum hakkında mevkidaşlarına Türkiye'nin görüşlerini aktararak, İsrail'in saldırılarının bir an önce durması gerektiğini söyledi.

Obama da telefonda 

ABD Başkanı Barack Obama'nın da bölgedeki gerginliğin yatışması amacıyla İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi ile bir telefon görüşmesi yaptığı ifade edildi. Mısır Başbakanı Kandil, Gazze'yi cuma günkü ziyaretinde ülkesinin aracılık rolü üstlenmeye hazır olduğunu duyurmuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel de Mısır yönetimine çağrıda bulunarak, Hamas üzerindeki nüfuzunu çatışmaların şiddetlen-memesi için kullanmasını istedi. Merkel, çatışma ortamından füze saldırısını sürdüren ve İsrail halkını mağdur durumda bırakan Hamas'ın sorumlu olduğunu belirterek, bunun hiç bir haklı gerekçesi olamayacağını söyledi.



Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/hamasin-merkezi-yerle-bir-oldu/493641/1/G%C3%BCndem


Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,458 µs