En Sıcak Konular

AÇILIM SÜRECİNDE BAŞTACI EDİLEN PERVER'DEN AÇLIK GREVLERİNE DESTEK

16 Kasım 2012 23:01 tsi
AÇILIM SÜRECİNDE BAŞTACI EDİLEN PERVER'DEN AÇLIK GREVLERİNE DESTEK Perver, Türkiye’deki cezaevlerinde yapılan açlık grevlerine insani destek amacıyla Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentinde bir günlük açlık grevine başladı.

Şiwan Perwer de açlık grevine başlıyor

Perver, Türkiye'deki cezaevlerinde yapılan açlık grevlerine insani destek amacıyla Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde bir günlük açlık grevine başladı.

Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki cezaevlerinde düzenlenen açlık grevleriyle ilgili olarak Kürt müzisyen Şivan Perver, "Grevin amacı neyse, şartlar yerine getiriliyorsa bence buna devam etmelerine gerek yok" dedi.

Kuzey Irak'ta bulunan Perver, Erbil'de bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (İKBY) Meclisi'nin karşısındaki Sami Abdurrahman Parkı'nda bir günlük açlık grevine girdi.

Kürtçe ve Türkçe basın açıklaması yapan Perver, cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumlara insani, sembolik destek vermek amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. Perver, "Cezaevlerinde açlık grevine giren insanların taleplerinin haklı olduğuna inanarak destek veriyorum. Hükümeti de insaflı ve merhametli olmaya davet ediyorum. Hepimizin barışa, demokrasiye ihtiyacı var" dedi.

AK Parti'nin "demokratik açılım politikası"na ilişkin bir soru üzerine Perver, açılım politikasına destek verdiğini, alkışladığını ve tüm kesimlere demokratik açılıma destek vermeye çağırdığını hatırlatarak "Türkiye'de demokrasinin geliştirilmeye çalışıldığını, yeni bir sürecin başladığını söyledim, demokratik açılıma destek verdim, alkışladım. Buna karşın bir çok kesim rahatsız oldu. Son süreçteki politikalar ise umudumuzu kırıyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de herşey herkese yeter, ne Kürt'ün ne de Türk'ün ölmesi gerekiyor"

Sanatçı Şivan Perver, hükümetin, anadilde savunma hakkı ile ilgili mecliste yaptığı çalışmalar ve hükümet yetkililerinin 'mesaj alındı artık grevi bıraksınlar' şeklindeki açıklamalarına rağmen açlık grevinin sürdürülmesi konusundaki bir soruya ise şu cevabı verdi: "Grevin amacı neyse, şartları yerine getiriliyorsa bence fazla devam etmeye gerek yok. Oturup konuşmaları gerekiyor. Birbirlerini saymaları gerekiyor. Türkiye artık ilerleyen bir ülke, kendini değiştirmesi gerekiyor. Türkiye'de herşey herkese yeter. Ne Kürt'ün ne de Türk'ün ölmesi gerekiyor."

Perver, açıklamalarının ardından sazıyla mini bir konser verdi.



KAYNAK: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/siwan-perwer-de-aclik-grevine-basliyor/gundem/gundemdetay/16.11.2012/1628053/default.htm


Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,070 µs