En Sıcak Konular

BU ÜLKE BU HALE Mİ DÜŞECEKTİ?

16 Kasım 2012 17:10 tsi
BU ÜLKE BU HALE Mİ DÜŞECEKTİ? Türkiye’nin ne hale geldiğini anlamak için Şemdin Sakık denilen katilin, bu ülkenin mahkemelerinde “tanık” olarak dinlenir hale gelmesinden daha güzel bir örnek olabilir mi?

Bu ülke bu hale mi düşecekti?

Türkiye'nin ne hale geldiğini anlamak için Şemdin Sakık denilen katilin, bu ülkenin mahkemelerinde "tanık" olarak dinlenir hale gelmesinden daha güzel bir örnek olabilir mi? 
Asker, yıllarca teröristle savaşıyor; binlerce şehit, yaralı veriyor. Zaman zaman hedef tahtasına oturtulup en ağır hakaretlere maruz kalıyor ama yine yılmadan terörle mücadelede kendisine verilen görevi ifa etmeye çalışıyor. 
Ama bir gün bir mahkeme kuruluyor. Bu mahkemeye askerin en büyük düşmanlarından biri, askere en çok zayiat verdiren teröristlerden biri çıkartılıyor ve deniliyor ki "anlat bakalım! Kim haklı kim haksız!" 
O terörist de azılı katillikten itibarlı tanıklığa terfi etmenin verdiği gururla orduya, askerlere, komutanlara, generallere verip veriştiriyor, "Vallahi hâkim bey benim hiçbir günahım yok. Ben Bingöl'de 33 askeri öldürdüm ama niye tedbir almadan gönderdiler ki, bütün suç komutanların!" deme küstahlığında bulunuyor; şehitler, gaziler, bu rezil adamın ipe sapa gelmez saçmalıklarını çıldırarak dinliyor ve bu dünyanın en büyük ordularından birine karşı o ordunun savaştığı katillerde birini konuşturup, "mahvet bakalım şu askerleri!" diye ellerini ovuşturan siyasetçilerin devri iktidarında biz de terörle mücadelede başarı bekliyoruz. 
Otuz üç canı katleden bir katile "benim hatam yoktu, onlar tedbirsiz yola çıktı" deme hakkın veren, orduyu rezil duruma düşüren açıklamalar yapmalarına göz yuman, halen Güneydoğu'da her gün şehitler verirken siz orada savaşan Mehmetçiklere siz bu durumu nasıl anlatacaksınız? 
Bu askerler, bu komutanlar, bugün dağda savaştıkları katilerin yarın yakalandıklarında aleyhlerinde ipe sapa gelmez sözde itiraf adı altında iftiralar atmayacakları konusunda nasıl emin olabilirler? 
Devlet, askerini, polisini böyle "utanç verici iftiralara maruz hale" getirirse onların teröre kaşı savaşmasını nasıl bekleyebilir? 
Örtülü ödenek Suriyeli isyancılara mı gitti? 
Kendilerinden önceki en küçül bir yanışın ve hukuk dışılığın üzerine gitmek için devletin bütün organlarını devreye sokan AKP Hükümeti döneminde Başbakanın kullandığı örtülü ödeneklerle ilgili "korkunç" bilgiler geliyor. Devletin bu ülkenin Başbakanına emanet "örtülü paranın" kullanılan miktarı dudak uçuklatan bir hale geldi. 
CHP milletvekili Hurşit Güneş'in verdiği bilgilere göre: "Bu yılın Eylül sonuna kadar 870 milyon para harcanmış. Olağanüstü bir rakam, nereye gidiyor? Örtülü ödenek ilk 9 ay itibarıyla MİT'in bütçesini geçmiş vaziyette, kepazeliğe bakın, Başbakanlığın bütçesine yaklaşmak üzeresiniz. 
Koca Başbakanlığın bütçesi 1 milyar 83 milyon lira, örtülü ödenekten harcama ilk 9 ayda ona yaklaşmış, onuncu ayı da eklediğimiz an Başbakanlık bütçesi kadar bir örtülü ödenek çıkıyor. TBMM'nin bütçesi 2012 yılında 610 milyon lira, onu geçmişiz. Bunlar olağanüstü rakamlar. 
Devrildiğinde AKP iktidarının başına bela olacak bir konu. Bu büyük rakamların altında neler var? Kimse bana TSK'nın silahları bununla alınıyor demesin, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi ortada, açık, net. Bunun altında Suriye mi var?" Böylesi bir büyüklüğe tarihimizde hiç gelmiş değiliz, Cumhuriyet tarihi boyunca. Birçok bakanlık bütçesini geçecek ölçüde bir örtülü ödenek harcaması ilk defa oluyor. Bir öngörüm zor çünkü kapalı bir şey, herhangi bir belgesi yok." 
Evet, devletin örtülü ödeneği de "beraber yürüyor" bu yollarda anlaşılan!  

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003613/bu-ulke-bu-hale-mi-dusecekti/muharrem-bayraktar


Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,074 µs