En Sıcak Konular

MİLLİ TANK ALTAY HAZIR

15 Kasım 2012 23:02 tsi
MİLLİ TANK ALTAY HAZIR Altay’ın tanıtım töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Son 10 yılda önemli adımlar attık. Kendi piyade tüfeğimizi, savaş botlarımızı üretir hale geldik. Dünyada ABD ve İsrail'den sonra insansız hava aracı üreten üçüncü ülkeyiz' dedi.

'ABD ve İsrail'den sonra...'

Milli tank ALTAY hazır...

Altay'ın tanıtım töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Son 10 yılda önemli adımlar attık. Kendi piyade tüfeğimizi, savaş botlarımızı üretir hale geldik. Dünyada ABD ve İsrail'den sonra insansız hava aracı üreten üçüncü ülkeyiz' dedi.

Milli tank projesi Altay'ı tanıtan Başbakan Erdoğan, Suriye ile ilgili olarak ise "Uçağımızın düşürüldüğünü unutmadık, bizim de sabrımızın bir sonu var" dedi.

'BİZİM DE SABRIMIZIN SINIRI VAR'

Türkiye'nin herhangi bir ülkeyle hasmane bir tutumu olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, 'İyi niyetimizi kimse pasiflik olarak algılamasın. Bizim de sabrımızın sınırı var' diye konuştu.

Elbette kurulan tuzakların farkındayız. Elbette birilerinin bizi çekmek istediği bataklığa girmeyiz. Ama gerektiğinde bütün imkanlarımızla dünyanın en güçlü, en mücehhez ordularından biriyle barış, güvenlik ve istikrar için gereken karşılığı vermekte bir an bile tereddüt etmeyiz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hiçbir ülkeye karşı hasmane tutumu olmadığını, buna karşın kurulan tuzakların farkında olduklarını ve "gerektiğinde bütün imkanlarla barış, güvenlik ve istikrar için gereken karşılığı vermekte bir an bile tereddüt etmeyeceklerini" ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Altay Ana Muharebe Tankı Prototip Töreninde yaptığı konuşmada, Altay Projesi'nin imza töreninin 4 yıl önce yapıldığını, bugün savunma sanayi için atılan tarihi adımın yapılan prtotiple ete kemiğe büründüğünü ifade etti. Türkiye'nin de Altay'la, yüksek teknolojili ana muharebe tanklarını tasarlayıp üretebilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına girdiğini belirten Erdoğan, proje için 78 aylık takvim belirlendiğini, yetkililerle yaptığı görüşmede bunun 1-2 yıl kadar öne çekmenin mümkün olabileceğini öğrendiğini ifade etti.

Altay için 2013 yılında test sürecinin başlayacağını anlatan Erdoğan, "Bu konuda irademiz tamdır. Gereken kararları zamanında alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. Erdoğan, Altay'ın geliştirilmesi sürecinde bir çok yeni yatırımın da yapıldığını anlattı.

"BUGÜNE KADAR NEDEN YAPILMADIĞINI SORMAK ZORUNDAYIZ"

Son yüzyıl içinde Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan sıkıntıları hatırlatan Erdoğan, Osmanlı ordusunun çektiği sıkıntıları anlattı. Başbakan Erdoğan, "Rahmetli büyük dedemin de şehit olduğu Sarıkamış'ta, askerlerimizi düşman kadar, açlık ve yokluk kadar bütün vücutlarını saran bit tüketiyordu. Buğday tanelerinin sac üzerinde kavrulmasıyla elde edilen bir avuç kavurga Mehmetçik için bulunmaz bir nimet olarak görülüyordu" diye konuştu. Avrupa ordularında uçak gelişmiş savaş aracı olarak kullanılırken Osmanlı askerinin uçağı ilk kez kendi semalarında bomba yağdırırken gördüğünü söyleyen Erdoğan, İnebolu'dan Kastamonu'ya top mermisi taşırken soğuktan şehit düşen "Şerife Bacı'nın" hikayesini anlattı. Türkiye'nin o günlerden bu günlere geldiğini söyleyen Erdoğan, "Şu özeleştiriyi yapmak durumundayız. Şerife Bacı'nın kağnısı üzerinde donarak şehit olduğu günden 2002 yılına kadar tam 81 yıl geçti. Bu yıllar boyunca, savunma sanayinde gerekli adımların neden atılmadığını, gerekli yatırımların neden yapılmadığını sorgulamak zorundayız" diye konuştu. Gazi Mustafa Kemal'in savunma sanayindeki girişimlerinin akamete uğradığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin kendi silahını, uçağını, helikopterini, tankını, gemisini yapmaktan neden uzak kaldığını ya da neden uzak tutulduğunu detaylı şekilde sorgulamak zorundayız. Bunu sorgulamazsak son 10 yılda atılan devasa adımları geleceğe taşıyamayız" dedi.

"BİR GİZLİ EL ENGELLEDİ"

Nuri Demirağ'ın yerli uçak sanayinin temellerini attığını ama "gizli bir elin" bu girişimleri engellediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bunları sorgulayacağız. Bunları Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Hicaz'da, Dumlupınar'da düşman mermisinden ziyade imkansızlıkla, yoksullukla şehit olan Mehmetlerimiz adına sorgulamak zorundayız" diye konuştu.

"BARIŞ İÇİN GEREKİRSE KARŞILIK VERİRİZ"

Türkiye'nin son 10 yılda savunma sanayinde önemli gelişmeler yaşadığını, savunma sanayine desteğin sürdürüleceğini ve savunma sanayinde ihraç eden ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Bizim ne komşumuz olan ne bölgemizde olan ne de dünya üzerindeki herhangi bir ülkeye karşı hasmane tutumumuz yok. Biz barışın, istikrarın, huzur ve güven ortamının sadece bir ülke için değil tüm bölge için hayati derecede önemli olduğuna inanıyoruz. Kendimiz için istediğimizi ayrım yapmadan tüm bölge ülkeleri için de istiyoruz. Ancak, bizim iyi niyetimizi, sağduyulu ve sabırlı yaklaşımımızı hiç kimse pasiflik ve çekingenlik olarak algılamasın. Her ülke bilsin ki bizim de sabrımızın bir sınırı var. Elbette kurulan tuzakların farkındayız. Elbette birilerinin bizi çekmek istediği bataklığa girmeyiz. Ama gerektiğinde bütün imkanlarımızla dünyanın en güçlü, en mücehhez ordularından biriyle barış, güvenlik ve istikrar için gereken karşılığı vermekte bir an bile tereddüt etmeyiz."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/abd-ve-israilden-sonra/493205/1/G%C3%BCndem


Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,613 µs