En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN BDP'YE ''ÖCALAN HEYKELİ'' CEVABI

14 Kasım 2012 16:17 tsi
ERDOĞAN'DAN BDP'YE ''ÖCALAN HEYKELİ'' CEVABI Erdoğan, “Bunların heykelleri bu topraklarda kendine kaide bile bulamaz. Her biri birer tarih ve medeniyet şehri olan doğunun şehirlerindeki manevi atmosferi o heykeli yapılmadan paramparça edecek güce sahiptir” dedi.

Erdoğan'dan 'Öcalan'ın heykeli dikilecek' açıklamasına cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceklerine dair sözlerini, "Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykelleri yıkılırken bunların aklı sadece heykel dikmeye yetiyor" diye eleştirdi.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Erdoğan, şehirlerin ruhu olduğunu anlattığı konuşmasında "sadece insanın şehri değil şehrin de insanı şekillendirdiğine inandıklarını" anlattı. Türkiye'nin şehircilik anlayışından adım adım uzaklaştırıldığını ifade eden Erdoğan, "Büyükşehir yasa tasarısı gündeme geldiğinde de bundan uzaklaşmış zihniyetler burada karşısına dikilip 'Biz istemezük' dediler" diye konuştu. Sadece nüfus artışı ve ekonomik şartlar nedeniyle değil, şehir medeniyetinin iktidarlar tarafından katledildiğini ve soykırıma tabi tutulduğunu anlatan Erdoğan, "CHP'nin tek parti döneminde yüzlerce cami yıkıldı" dedi. Dinamitlerle buldozerlerle şehirlerin köklü yapılarının, şehirlerin ruhlarının yok edildiğini anlatan Erdoğan, "Plan notları adı altında 3 emsali farklı yerle çıkarabilmek için tilki kurnazlığıyla şehirler sömürülmeye devam ediyor. Bunu Çevre ve Şehircilik bakanıma da söylüyorum. Adeta ajan gezdirir gibi Türkiye'yi ekibinle dolaşacaksın. Bir yerde farklı bir şey görüyorsan incelemeye alacaksın. Emsalden başlayıp plan notlarına kadar gözden geçirip bunları gözden geçirip 'tarihi bir görev kabul ederek' yıkacağız. Hiç acımadan. Biz bugün acırsak, gelecek bizi affetmeyecektir ve biz acınacak hale geliriz. Maalesef, 1950'lerden itibaren biz sağcı muhafazakar partiler tarafından böyle tarihi yıkımları yaşadık."

-"MEYDANLAR TURİSTİK GÜZERGAH OLDU"-

Şehrin ruhuna dokunmanın vebalinin ağır olduğunu, bu vebalden kurtulmak için çalıştıklarını, Taksim kışlasını aslına uygun olarak yeniden inşa etmenin CHP'yi rahatsız ettiğini belirtti ve kendilerinin Taksim'i ruhuyla buluşturacağını kaydetti. "Taksim meydanında trafiğin alta alınması bile beyefendileri rahatsız ediyor" diye Erdoğan, "Bugün 15 milyonluk şehrin meydanı yok. Bu adımı atarak Taksim Meydanı ortaya çıksın. Biz gençlik yıllarımızda Beyazıt, Sultanahmet meydanlarında mitinglerimizi yapar, 100 bin, 200 bin, 300 bin kişiyi toplardık. Oralar artık meydan değil turistik güzergahlar haline geldi" dedi. AK Parti'nin İstanbul'un Anadolu e Avrupa yakasında iki büyük meydan çalışmalarını başlattığını söyleyen Erdoğan, bu çerçevede Büyükşehirler Yasası'nın çıkarıldığını kaydetti.

-"BUNLARIN AKLI HEYKELE YETER"-

Konuşmasında BDP'ye de yüklenen Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelini dikecekleri yönündeki açıklamasını da değerlendirerek, "Bunlar sadece böyle beton dökerler. Kalp taştan olunca, ruh da işte böyle beton hayal ediyor. Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykelleri yıkılırken bunların aklı sadece heykel dikmeye yetiyor" dedi. Erdoğan BDP'nin doğunun CHP'si olduğunu savunarak, "Diyarbakır, Hakkari, Batman, Van pislik içinde yüzüyor. Sokaklarda kanalizasyon akıyor. Bunlar bölücü başının heykelini dikmekten bahsediyor. İşte şimdi tam CHP oldunuz. Kusura bakmayın, bu millet yeni bir CHP zulmüne, yeni bir faşizm dalgasına asla geçit vermez" diye konuştu. Erdoğan, "Bunların heykelleri bu topraklarda kendine kaide bile bulamaz. Her biri birer tarih ve medeniyet şehri olan doğunun şehirlerindeki manevi atmosferi o heykeli yapılmadan paramparça edecek güce sahiptir" dedi.

-"BÖLME GİRİŞİMLERİNE KARŞI DURURUZ"-

Konuşmasında Büyükşehir Yasası'na gelen eleştirilere de değinen Erdoğan, muhalefet partilerinden MHP'nin üniter yapıyı zedelediği, BDP'nin merkezileştirdiği iddiasıyla karşı çıktığını, CHP'nin ise yasayı anlamadığını savundu. "Türkiye bölünecek" iddialarına da cevap veren Erdoğan, "Biz Türkiye'yi bölmeye yönelik girişimlere karşı sizden çok daha önce ve sapasağlam dururuz" dedi. Yasayla merkeze uzak köylerin yeterince hizmet alamayacağı eleştirilerini "düşünce noktasında erozyona uğramış yaklaşım" olarak değerlendiren Erdoğan, yasanın sağlayacağı faydaları anlattı. AK Parti'nin belediyecilikte tecrübeli olduğunu anlatan Erdoğan, "405 nüfusa sahip bir belde belediyemizde 8 memur çalışıyor. Aynı şekilde 527 nüfusa sahip bir başka belde belediyemizde 26 kadrolu memur var. Yani nüfusun yüzde 5'i belediyede memur olarak çalıyor. Buna rağmen yeterince hizmet üretilemiyor. Bu belediyelere maalesef yeterince yatırım yapılamıyor" dedi. Erdoğan, geçmişte yapılan yanlışlardan döndüklerini söyleyerek, yasanın seçim yatırımı olduğu iddialarını da yalanladı.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-dan-ocalan-in-heykeli-dikilecek-aciklamasina-cevap/siyaset/siyasetdetay/14.11.2012/1626921/default.htm


Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,216 µs