En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''ŞEHİTLERİN SIRTINA BİNEREK CUMHURBAŞKANI OLAMAZSIN''

13 Kasım 2012 21:03 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''ŞEHİTLERİN SIRTINA BİNEREK CUMHURBAŞKANI OLAMAZSIN'' CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

'Şehitlerin sırtına binip...'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Erdoğan'ı patolojik hastaya benzeten CHP lideri Pervari şehitlerini hatırlatarak, 'Binlerce ana kuzusu şehit olurken sen çocuklarını nasıl seviyorsun. Sen şehitlerin sırtına binerek bu ülkede Cumhurbaşkanı olamazsın' diye konuştu.

İŞTE CHP LİDERİNİN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

17 gencimizi toprağa verdik ve neredeyse Türkiye'nin her ilinden feryatlar yükseldi. Adım gibi bir şeyden eminim bu kavganın kazananı olmaz. Kardeş kanının döküldüğü yere kimse başarıya ulaşamaz. Yeni bir iklime ihtiyacımız var. Türkiye'yi kucaklayan bir dile ihtiyacımız var. Kavgasız, tasasız bir ülkeye ihtiyacımız var. Biz bu ihanet çemberinden ne zaman kurtulacağız.

BEYLİK LAFLARLA BU İŞ YÜRÜMEZ

İnsanlar ağır bedeller ödedi. Viran şehirler viran ülkeler görürsünüz. Biz bu sorunu çözmek zorundayız. bizim tarihi tecrübemiz şudur beraber yaşadık, ulusal kurtuluş savaşını beraber verdik. Terör örgütünün tuzağına düşmeyin bu ülkede barış içinde huzur içinde yaşayabiliriz. İnsan sevgisi hepimizin yüreğinde ortak payda olmalı. Geldiğimiz noktada bazı kentlerden bugüne kadar görmediğimiz kentlerde tehlike sinyali alıyoruz. Bir toplumsal çatışma süreci başlarsa bunun sorumlusu hükümettir. Beylik laflar ediyor, edeceğiz kıracağız diyor. Analar ağlamasın diyoruz barış umut diyoruz. Bunlar yetmiyor cin şişeden çıkmıştır. Mne olduğunun farkında değil. Parlamento yeterli kadar bilgilendirilmiyor. Sorunu çözecek yer parlamentodur. Millet iradesi burada tecelli ediyor. Bir yol haritası verdikinsanlar konuşa konuşa anlaşır. Neden konuş muyoruz neden nefretin şiddetin dilini kullanıyoruz. Barış varken savaş kavga neyimize? 

ÇÖZMEZSENİZ BEDELİNİ ANALAR ÖDER

30 yıldır çözülmeyen bir sorun var Türkiye çözüm üretti mi? Kim çözecek siyasetçi çözemedi. Maalesef AKP hükümeti kuşatıcı kucaklayan bir çözüm üretemedi ortak aklı parlamentoda öne çıkaramadı. Siz sağlıklı bir çözüm ortaya koymazsanız bedelini anneler ödüyor. Şehidimizin çocuğu annesinin daha karnındaydı. Bu annenin çekti acının hesabını kim verecek? Milleti kandırıyoruz aslansın kaplansın diyoruz şu kadar şehidimiz var şu kadar terörüst öldürdük diyoruz. İnsani noktadan olaya bakacağız. Elbetteki teröre papuç bırakmayacağız aksi halde terörün değirmenine su taşımış oluruz. Devlet yönetmenin bir adabı var. Hop oturalım hop kalkalım olmaz. Devleti yönetenler toplumun sağ duyusuna güvenecek. Devlet her ne pahasına olursa olsun demez. Delet kan davası gütmez devlet intikamcı olmaz. Devletina sabı sinirleri bozulmaz. Devlet demek soğuk buz gibi akıl demektir. Devlet realiteye sırtını dönmez. Bunlar dün iktidar olanlar değil 10 yıldır tek başlarına iktidardalar.

ŞEHİT ANALARINA SESLENİYORUM CHP'Yİ İKTİDAR YAPIN

2002'de terörü sıfır noktasında devraldılar. Şimdi her yerden her bölgeden feryatlar yükseliyor. Ülkeyi bu hale getirenlerin sorumluluğu var. Sorarsanız ona kendisinin hiç bir suçu ok. Ona göre kimse suçlu küresel güçler medya suçlu, çocuklarını terör örgütüne kaptıranlar suçlu. Muhalefet suçlu medya suçlu iyi de bunların hiç biri devleti yönetmiyor ki bunları yöneten sensin. Şehitlerin kanları senin yakandadır. Şehit analarına da sesleniyorum ısrarla bana diyorsunuz ki terörü önle bitirin bunu diyorsunuz. Benim bunu önlemem için CHP'nin iktidar olması lazım. CHP bu sorunu çözer. Bizim devlet adamlığı kimliğimiz var. Biz sorunları çözeriz yeri zamanı gelir ri.sk de alırız. Devlet adamlığı budur. Benim yurttaşlarımın askerlerimin saçlarının teline zarar gelmesini istemem. Onların her biri birer ana kuzusudur. Dicle kenarında dul bir kadın ın koyununu kurt kaparsa Allah bunun hesabını senden sorar. Bir iki k oyun değil binlerce genç kuzumuzu kurtar kaptı. Sen artık aynaya nasıl bakıyorsun, nasıl uyku uyuyabiliyorsun? O analar ağlarken sen çocuğunu nasıl sevebiliyorsun.

ERDOĞAN PATOLOJİK BİR VAKA

17 fidanımızı daha toprağa vermedik sen 60 yıl öncesinin çocukluğunu anlatıyor. Bu patolojik bir vakadır. Sıradan bir meseleolsaydı hekime teslim ederdik bir şeye gerek kalmazdı. Patolojik vakayı hangi doktora teslim edelim. Ben Recep TAyyip Erdoğan'ı millete teslim ediyorum. İktidarı da patolojik bir hale getirdi. Her bakan beni aşar diyor. Kim karar verecek Recep Tayyip Erdoğan. Bir iktidar da her bakan bu iş beni aşar diyorsa bu hükümet hiç bir sorunu çözemez. Sorun çözülmezse maliyetini bu memleket öder. Her şehit cenazesinden sonra şehit yakınları yürüyor hepsi fakir fukara insanlar. Değerli arkadaşlar yemen türküsünü biliyorsunuz Zenginimiz bedel verir askerimiz fakirdendir. Onların hayatı bu kadar ucuz mu? Bu ülkeyi seven bütün yurttaşlarımı AKP'ye karşı daha dirençli olmaya davet ediyorum. Eğer ülkemizin sorunlarını çözeceksek. 

ŞEHİTLERİN SIRTINDAN CUMHURBAŞKANI OLAMAZSIN

Türkiye bir türlü şiddet sarmalından çıkamıyor. İktidar da şiddetin bir parçası olmaya başlıyor. Türkiye bir toplumsal çatışma ortamına sürükleniyor. Bunun sorumluluğu var benim sırtımda. Ben ne olacak diyorum memleketin bu hali beyefendinin umurunda değil. Şehitlerin sırtına binerek bu ülkede sen cumhurbaşkanı olamazsın. Hem içeride hem de dışarıda bela arıyor. 

Sayın başbakan şiddet dilini kullanma ya da sus dedik. Hayır dedi ben istediğim gibi konuşurum diyor sen öyle konuş da bedelini bu ülkenin fakir fukara çocukları ödüyor. Söyledim, her zaman söyleyeceğim. Bizim barışa ihtiyacımız var, huzura bir arada kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız var. Bizim siyaset kurumunun çözüm üretmeye ihtiyacı var. Onurlu bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Bunun yolu siyaset kurumundan geçer. İktidarı 10 yıldır denediniz geldiği nokta ortada. Demokraside kendi halkına bu kadar ağır bedeller ödeten bir iktidar koltuğunda bu kadar oturamaz hele hele patolojik vaka hiç oturamaz. 

BARIŞ DENİZİNİ BU COĞRAFYADA YARATMALIYIZ

Kimseyi ötekileştirmeden bir barış denizini bu coğrafyada hayata geçirmek zorundayız. Bunu yaparsak kendi bölgemizde daha güçlü oluruz. Sevginin egemen olduğu bir coğrafyada barış olur.

Eğer yöneticiler toğlumu ayrıştırıyorsa Türkiye'de barışı ve dirliği sağlayamayız. CHP'nin herzamankinden fazla sorumluluğu var. Ülkesini seven her yurttaşın sorumluluğu var. Biz parlamentoda var olan bütün sorunlarını çözmek isteriz. Eğer parlamento sorunların çözüm adresiyse orada çözeriz. Sen yolsuzluk yapacaksın da ben gensoru vermeyecek miyim? Biz parlamentoda sorunları çözmek için çaba harcayan bir siyasi partiyiz. Hiç bir şeye kategorik hayır demedik. 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/sehitlerin-sirtina-binip/492844/1/Gundem


Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,829 µs