En Sıcak Konular

ŞEHİT ''DADAŞLAR''DAN 14'Ü VATANIN BAĞRINA UĞURLANDI

13 Kasım 2012 12:57 tsi
ŞEHİT ''DADAŞLAR''DAN 14'Ü VATANIN BAĞRINA UĞURLANDI Siirt’in Pervari ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü düşen askeri helikopterde şehit olan 17 seçkin özel harekâtçı Mehmetçik'in 14'ü dün 13 ilde düzenlenen cenaze merasimleriyle vatanın bağrına uğurlandı.

13 ilde 14 Dadaş'a veda

Siirt'in Pervari ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü düşen askeri helikopterde şehit olan 17 seçkin özel harekâtçı Mehmetçik'in 14'ü dün 13 ilde düzenlenen cenaze merasimleriyle gözyaşları eşliğinde kanlarıyla savundukları vatanın bağrına uğurlandı.

Siirt'in Pervari ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 seçkin özel harekâtçı Mehmetçik'in 14'ü dün 13 ilde düzenlenen cenaze merasimleriyle toprağa verildi. 
32 yaşındaki Şehit Mesut Şeker için Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Reis kasabasında dün bir tören düzenlendi. İlk olarak annesi Ayşe Konuk'un, daha sonra ise babaannesi Fadimana Şeker'in evine götürülen Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in cenazesi, Reis kasabasındaki Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine kasaba mezarlığındaki babasının kabrinin yanına defnedildi. 

Bartın'da büyük acı 
Dün bir başka cenaze merasimi de Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ndeydi. Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Erkan Yalçın'ın cenazesi Pazar günü Diyarbakır'dan Zonguldak Çaycuma Havaalanı'na getirildi. Şehidin nişanlısı, uçak indikten sonra, "Karın olamadan gittin. Hayallerimi yıktın" diye feryat etti. 
Şehit Erkan Yalçın dün Bartın'ın Ulus ilçesindeki Ulus Merkez Ulu Camii'nde kılınan öğle namazının ardından merkez mezarlığında toprağa verildi. 

Trakya'da iki cenaze birden 
Pervari'den Türkiye'ye yayılan 17 acıdan ikisi de Trakya'ya ulaştı. Çok özel askerlerimizden Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici'nin cenazesi dün memleketi Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un cenazesi ise Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Üsteğmen Ersan Yenici'nin babası Mustafa Yenici ve eşi Simge Yenici ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin eşini yakınları sakinleştirdi. 
Şehit uzman Çavuş Kürşat Güneş için ise Erzurum Yakutiye ilçesindeki Lala Paşa Camii'nde tören düzenlendi. Şehit Uzman Çavuş'un naaşı daha sonra Karskapı Asker Şehitliği'nde toprağa verildi. Giresunlu Jandarma Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici'nin cenazesi memleketi Giresun'un Keşap ilçesinde, Gümüşhaneli Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi'nin cenazesi ise Kürtün ilçesinde vatanın bağrına uğurlandı. 

Kayseri'de iki şehit 
Birinci Komando Tugayı ile Türkiye'nin en seçkin Mehmetçiklerini yetiştiren Kayseri, dün iki özel harekâtçıyı bağrına bastı. Siirt'te düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Onur Karasungur ile Uzman Çavuş İbrahim Çelik'i Kayseri'de son yolculuklarında binlerce Kayserili yalnız bırakmadı. Şehit Uzman Çavuş  Karasungur'un cenazesi dün Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı köyünde, şehit Uzman Çavuş İbrahim Çelik'in cenazesi ise Sarız ilçesinde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. 
Ve Adana - Mersin hattı... Uzman Çavuş Eren Kızılgedik dün öğle namazına müteakip düzenlenen törenin ardından Mersin'de, Şehit Uzman Çavuş Erdal Tekin ise Adana'nın Feke ilçesinde toprağa verildi.

İşte şehit 17 vatan evladı 
Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa), Pilot Üsteğmen Yakup Çınar (Kars), Jandarma Kıdemli Üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli), Üsçavuş Vedat Avcı, Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın), Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici (Giresun), Uzman Jandarma Çavuş Murat Yıldızhan (Diyarbakır), Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker (Konya), Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik (Kayseri), Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan (Gaziantep), Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin (Adana), Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (Mersin), Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş), Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur (Kayseri), Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş (Erzurum), Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane), Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy (Tekirdağ). 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,659382/13-ilde-14-dadas-a-veda


Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs