En Sıcak Konular

AYRASYA MARATONU'NA KENYA DAMGASI

12 Kasım 2012 11:58 tsi
AYRASYA MARATONU'NA KENYA DAMGASI İstanbul Avrasya Maratonu'nda birinciliği Kenyalı atlet Stephan Chebogut kazandı. Boğaziçi Köprüsü'nden başlayıp Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik yarışta ilk 3 sırayı Kenyalı atletler paylaştı.

Maratona Kenya damgası

İstanbul Avrasya Maratonu'nda birinciliği Kenyalı atlet Stephan Chebogut kazandı. Boğaziçi Köprüsü'nden başlayıp Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik yarışta ilk 3 sırayı Kenyalı atletler paylaştı.

34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nda birinciliği Kenyalı atlet Stephan Chebogut kazandı. Boğaziçi Köprüsü'nden başlayıp Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik yarışta ilk 3 sırayı Kenyalı atletler paylaştı. Stephan Chebogut 2 saat 11 dakika 5 saniyelik derecesiyle ilk sırayı alırken, Kiprotich Yegon 2.15.35 ile ikinci, Evans Kiplagat da 2.16.43'lük derecesiyle üçüncü sırayı elde etti. Yarışın başından itibaren öndeki grupta yer alan Chebogut, 20 kilometreden sonra atağa kalktı ve son bölümde rakiplerine büyük bir fark atarak, 4 dakika 30 saniye farkla birinciliğe ulaştı.

HALK KOŞUSUNA İLGİ BÜYÜKTÜ
Bu yıl ilk kez ''altın'' kategoride düzenlenen 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nu kapsamındaki halk yürüyüşü, büyük bir katılımla gerçekleşti. Altunizade Köprüsü'nün altında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından startı verilen ve 100 bin kişiyle sınırlandırılan halk yürüyüşüne katılanlar, Boğaziçi Köprüsü'ne yöneldi. Katılımcılar, güzel havayla birlikte köprüdeki farklı etkinlikler sayesinde keyifli anlar yaşadı. Yürüyüş, köprü geçişinin ardından Barbaros Bulvarı sapağından Beşiktaş'a doğru devam etti.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce kişi, parkuru BJK İnönü Stadı'nın yanında tamamladı. Bitiş noktasına gelen katılımcılar, burada da hatıra fotoğrafı çektirdi.  34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu halk yürüyüşüne  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da katıldı.   Koşunun startını verdikten sonra yoğunluğun azalmasıyla Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçen Kadir Topbaş, yürüyüş sırasında aktivitelere katılarak, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Ödüller verildi
İstanbul Avrasya Maratonu'nda kategorilerinde ilk 3 sırayı alanların ödül, kupa ve madalyaları törenle verildi.  Maratonda genel sıralamada birinci gelen erkek ve kadın sporcular 50 bin, ikinciler 25 bin, üçüncüler 15 bin dolar ödül aldı.

Türk sporcular tasnifinde ise birinci 20 bin, ikinci 10 bin ve üçüncü 5 bin dolar ödül kazandı. Tekerlekli sandalye yarışında ise birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin dolar ödül verildi.  34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nda toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtıldı.

Tekerlekli sandalye kategorisi
Tekerlekli sandalye kategorisinde ise erkeklerde Taylandlı Prasopchoke Klunnge, 1.54.59 ile birinci oldu. Ömer Cantay, 2.27.53 ile ikinci, Semih Görkem Kıyar ise 2.48.48 ile üçüncü sırayı elde etti. Kadınlarda ise Zübeyde Süpürgeci, 2.55.42'lik derecesiyle varış noktasına ilk sırada geldi. Bu kategoride Hamide Kurt, 2.56.58 ile ikinci, Maşide Cesur ise 3.07.02 ile üçüncü oldu.

Varışta fenalaşanlar oldu
Maraton ve 15 Kilometre Koşu'nun bitiş noktasında bazı sporcular fenalaştı ve baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri, bitiş noktasında sporculara ilk müdahaleyi yaptı. Durumu ağır olanlar ise ambulansla hastaneye gönderildi.

Elvan Abeylegesse ikinci oldu
15 Kilometre Koşu'yu kadınlarda Etiyopya'dan Seboka Seyfu, 48 dakika 38 saniyelik derecesiyle kazanırken, ikinci ve üçüncü sıraları Türk sporcular elde etti. Seyfu'nun ardından Elvan Abeylegesse 49.29'luk zamanıyla ikinci, Türkan Özata ise 51.22'lik derecesiyle üçüncü oldu.

Tarihi Maraton'da 2 Türk'ten derece
34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu organizasyonu içinde yer alan 15 Kilometre Koşu'da erkekler ve kadınlarda ilk sırayı Etiyopyalı sporcular elde etti. Boğaziçi Köprüsü'nden start alıp Sultanahmet Meydanı'nda sona eren yarışta, erkeklerde Etiyopyalı Biruk Demiye 43 dakika 57 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Aynı ülkeden Birhan Nebebew Tesfaye 43.59'luk derecesiyle ikinci, Kenya'dan Vectar Kirui ise 44.37'lik zamanıyla üçüncü sırayı aldı. Erkeklerde Türkiye adına yarışan Mert Girmalegesse ise 45.24'lük zamanıyla 4. sırada kendisine yer buldu.

8 Kilometre Koşu'yu erkeklerde Furkan Aksuoğlu kazandı
34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu kapsamındaki 8 Kilometre Koşu'yu  erkeklerde Furkan Aksuoğlu, kadınlarda ise Bulgaristan'dan Veneta Cholakova kazandı. Boğaziçi Köprüsü'nden startı verilen ve Tophane'de sona eren yarışta, Türkiye'den Furkan Aksuoğlu, 32 dakika 27 saniyelik zamanıyla ilk sırayı aldı. İkinciliği 33.31'lik derecesiyle Hollanda'dan Frenken Crifven, üçüncülüğü de 34.26'lık derecesiyle Fransa'Dan Olivier Perret elde etti.

Kadınlarda ise ilk sırayı Bulgar sporcu Veneta Cholakova 40 dakika 18 saniyelik zamanıyla aldı. Cholakova'nın ardından ikinci sırayı 40.13'lük derecesiyle Fransa'dan Danielle Croset, üçüncü sırayı da Bulgaristan'dan Stanislava Kara elde etti.

MARATON'DA ÜZÜCÜ OLAY YAŞANDI

* 15 Kilometre Koşu'ya katılan 34 yaşındaki Ali Ferda Anıl, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

* Finlandiyalı sporcu Ari Pikakosti'nin de kalp krizi geçirdi. Sporcunun durumu ciddiyetini koruyor.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/maratona-kenya-damgasi-255095.htm


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,823 µs