En Sıcak Konular

''İMRALI VE KANDİLİN ÖZERKLİK TALEBİ KARŞILANIYOR''

12 Kasım 2012 22:52 tsi
''İMRALI VE KANDİLİN ÖZERKLİK TALEBİ KARŞILANIYOR'' MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı,"Özerklik, eyalet, federasyon taleplerinin PKK terör örgütünden, İmralı'dan, Kandil'den, geldiğini sağır sultan bile biliyor. Bunun için son birkaç yıllık gelişmelere bakmak yeterlidir'' dedi.

İmralı ve kandilin özerklik talebi karşılanıyor

MHP'nin tüm uyarılarına rağmen Büyükşehirlerle ilgili tasarı dün sabah 6.30 itibariyle AKP Milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.
Tasarının 20 ve Geçici 1'inci maddesi ile ilgili yaptığı konuşmada MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı şu konuları gündeme getirdi:
"Özerklik, eyalet, federasyon taleplerinin PKK terör örgütünden, İmralı'dan, Kandil'den, geldiğini sağır sultan bile biliyor. Bunun için son birkaç yıllık gelişmelere bakmak yeterlidir.
Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal'in 2009 yılı Mayıs ayında Kandil'de Murat Karayılan ile yaptığı röportajda " Demokratik özerklik'85 Mahall" İdareler Kanunu değişir, yerel yönetimler güçlendirilir. " şeklinde talebi yer almaktadır.
24 Temmuz 2009 tarihli Sabah gazetesinde yayımlanan İmralı'daki teröristbaşının 10 maddelik yol haritasının 7'nci sırasında " Yerel yönetimler güçlendirilsin, demokratik özerklik kabul edilsin. " talebi yer almaktadır.
Aksiyon dergisinde 9 Temmuz 2012 tarihli sayısında Sayın Başbakan ile Leyla Zana arasında 2012 Haziran ayında yapılan görüşmenin ayrıntılarına yer verilmiş olup görüşmenin aslında Oslo görüşmelerinin devamı olduğu belirtiliyor ve demokratik özerklik maddesinin görüşmenin ana temasını oluşturduğu ifade ediliyor.
Dolayısıyla, Oslo'da PKK'ya verilen vaatlerin yerine getirildiği görülmektedir.
 
DEVLETE MEYDAN OKUYAN, BAŞBAKANA HAKARET EDENLER ÖDÜLLENDİRİLİYOR
Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyan, Sayın Başbakana bile hakaret edenlerin burada isteğinin yerine getirildiğini görüyoruz. Kim istiyor? Daha yakında verdiği demeç: " BDP'li Osman Baydemir açık açık özerklik istedi. " diyor.
PKK yandaşlarınca yönetilen belediyelerin, kamu kuruluşu oldukları halde, yasaları nasıl hiçe saydığı, terör üssü halinde nasıl pervasızca çalıştığı, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalarda ölen terörist cenazelerini örgüt bayrağı altında nasıl kaldırdığı, taziye odaları açtığı, hasılı, bölücü terörü nasıl tırmandırdıkları bilindiği h‰lde yetkilerinin daha da artırılmasının hangi sonuçları doğuracağı ortada değil mi?
Bölgede PKK'nın tam anlamıyla h‰kimiyet kuracağı, milyonlarca insanımızın örgütün insafına terk edileceği belli değil mi? PKK, şartlarını kabul ettirdikçe, meşruiyet ve güç kazanmak istemektedir.
Hiç şüphe yok ki, PKK, hedeflerine ulaşıncaya kadar teröre devam edecektir. Bu gerçek iyi bilinmelidir. Tekrar sizleri uyarıyorum.
 
KÖYÜN ADINA "MAHALLE" DİYEREK, KÖYÜN VE KÖYLÜNÜN KANINA GİRİYORSUNUZ 
AKP, sanki köylüye vergi vardı da, beş yıl kaldırıyormuş gibi, köylüyü aldatmaya çalışıyor.
"Köylüden beş yıl süreyle vergi, harç ve katılma payları alınmayacak. " demek, aslında köylüye " Beş yıl sonra canına okuyacağız. " demekle aynı anlamı taşımaktadır.
Neticede, köylüyü, onlarca vergi, harç ve katılma payı ödemekle karşı karşıya bırakacak bir düzenlemeyi bu tasarıda yapıyorsunuz.
Köylü hem de büyükşehir tarifesi üzerinden vergi ödeyecek. Evi, arsası, arazisi, tarlası, bahçesi için yüzde 100 artırımlı yani 2 kat emlak vergisi ödeyecek. Şehirde ne ise köydeki de aynı vergiye tabi olacak. Sizin adaletiniz bu mu?
Bu tasarı, göçü hızlandıracak, köyleri iyice boşaltacaktır.  
İL ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARI YİNE SÜRGÜN EDİLECEK
Kapatılan belediye ve diğer kurumlardaki personelin diğer kurumlara nakline ilişkin düzenlemeler ile çalışanlar yerinden yurdundan edilmektedir.
2005 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılırken Sayın Başbakan " İl özel idaresine devredilen işçilerin sadece işvereni değişecek, bunun dışında başka bir sorun yaşamayacaklar, kefili benim. " demiştir.
Ancak, önce 2011 yılında çıkarılan 6111 sayılı Torba Kanun ile işçilerin işyerleri değiştirilmiş, şimdi da kapatılan il özel idarelerinin personeli başka kurumlara ve belediyelere nakledilecek, istihdam fazlası olanlar havuza alınarak sürgün edilecek.
Ne oldu Başbakanın verdiği kefalete? Sayın Başbakanın kefaletinin hiç mi hükmü yok?
İl özel idaresi çalışanları hiç olmazsa yeni kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına alınmalıdır.
 
SÖZLEŞMELİLER KADRO BEKLERKEN, SÜRGÜN EDİLİYOR
Geçen yıl kamu kurum ve kuruluşlarındaki sözleşmeliler kadroya alınmış, ancak il özel idareleri ve belediyelerde çalışan sözleşmelilere haksızlık yapılmıştır.
Daha sonra, belediyeler ve il özel idarelerinde çalışan sözleşmelilere yine, bizzat Başbakan tarafından kadro sözü verilmesine rağmen bugüne kadar bu sözler yerine getirilmemiştir.
En son Anadolu Ajansının 4 Kasım 2012 tarihli haberinde belediyelerdeki 18 bin sözleşmelinin kadroya alınacağı, Başbakanın talimatıyla kadro için çalışma başlatıldığı açıklanmıştır.
Ancak, tam aksine, bu tasarı ile kapatılan il özel idareleri ve belediyelerde çalışan sözleşmeli personel de sürgün edilmektedir". 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=imrali-ve-kandilin-ozerklik-talebi-karsilaniyor&id=26076


Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,086 µs