En Sıcak Konular

MÜLK ELDEN GİDİYOR!

11 Kasım 2012 13:42 tsi
MÜLK ELDEN GİDİYOR! Mülkün Sahibi olan, mülkü dilediğine verip dilediğinden alan Allah Âdildir, Kendisine iman eden kullarına adaleti emr etmiştir. Allah zulümden ve zalimlerden razı olmaz. Adaletli olmayan zalimleri bu dünyada ve ahirette cezalandırır.

Mülk Elden Gidiyor!

Lütfen birkaç dakika bendenizi iyi dinlemenizi rica ediyorum. Soru: Mülkün hakiki Sahibi Kimdir? Bu suale her Müslüman "Allah'tır" cevabını verir. Çünkü Kur'an'da mülk Allah'ındır, dilediğine verir, dilediğinden alır, dilediğini aziz kılar, dilediğini zelil kılar mealinde ayet bulunmaktadır.

İkinci soru: Mülkün temeli nedir? Her Müslüman bunun da cevabını bilir. El-adlü esasü'l-mülk=Mülkün temeli adalettir.

İslam hükeması "Bir gayr-i Müslim devlet adil olduğu takdirde ayakta durur ama bir İslam devleti veya rejimi adil değil zalimse ayakta duramaz buyurmuşlardır.

Üçüncü soru: Biz Müslümanlar bu coğrafyada kaç yıldan beri varız?.. Bin yıldan beri... İstanbuldaki varlığımız ise 600 seneyi bulmaz. Bu mülkün ebedî olarak elimizde kalacağına dair senedimiz yoktur.

Dördüncü soru: Devlet olarak, toplum olarak, efrad (bireyler) olarak bu ülkede var olmak, ayakta kalmak istiyorsak ne, yapmalıyız?.. Öncelikle en geniş manasıyla adaleti sağlamalıyız. Hukuk adaletini, sosyal adaleti, kültürel adaleti... İnsan hakları konusundaki adaleti... Eğitim adaletini... Her Müslüman öncelikle kendisine âdil olmalıdır.

Bu adaletleri sağlayamazsak varlığımız, devletimiz, vatanımız tehlikeye girer.

Niçin niçin niçin?

Bu niçini sağduyu sahibi Müslümanlara anlatmak çok kolaydır... Mülkün Sahibi olan, mülkü dilediğine verip dilediğinden alan Allah Âdildir, Kendisine iman eden kullarına adaleti emr etmiştir. Allah zulümden ve zalimlerden razı olmaz. Adaletdli olmayan zalimleri bu dünyada ve ahirette cezalandırır.

Peki adalet nedir, zulüm nedir?

Adaletin Müslümancası şudur: Allahın gönderdiği Kur'anda, Resulünün (Salat ve selam olsun ona) Sünnetinde, Peygamberin varisleri vekilleri halifeleri olan ulema ve fukahanın o iki ana kaynaktan çıkardıkları fıkıhta olan hükümlerin, emirlerin, yasakların, kıstasların, ölçülerin, değerlerin, prensiplerin, öğütlerin kabul edilmesi ve hayata geçirilmesidir.

Mü'minler ezelde elest bezminde Allah ile ahidleşmiş, Onunla misak yapmışlardır. Peygambere iman ettikleri için ona biat ve itaat edeceklerine söz vermişlerdir.

İslamın kesin yasaklarını meşru görmek, kesin emirlerini yasaklamak... Allahın Kur'anda koyduğu hadleri hayata uygulamamak, çizdiği sınırları aşmak, Peygamberin emir ve yasaklarının bir kısmına uymamak... İşte bunlar adaletsizliktir, zulümdür; helak ve yıkılış, mülk emanetinin elden gitmesi, zillete duçar olma sebebidir.

Allah zinayı kesinlikle yasaklamış, Peygamber zina ettikleri şer'an sabit olanlara çok ağır cezalar vermiştir. Zinanın suç olmaktan çıkarılması adalet değil, zulümdür.

Allah ribayı-faizi kesin olarak yasaklamış, haram kılmış, ribacıları Allah ve Resulüne savaş açanlar olarak vasıflandırmıştır.

Allah emr bi'l-mâruf ve nehy 'ani'l-münker yapılmasını farz kılmıştır.

Allahın Resulü, bir Müslümanın, komşusu aç iken tok gecelemesini kötülemiştir.

Allah zekatların öncelikle fakirlere, miskinlere verilmesini emr etmiştir.

Allah bütün mü'minleri tek bir Ümmet yapmıştır. Bölücülüğü, tefrikayı, fitne ve fesadı, ırkçılığı yasak ve haram kılınmıştır. İslam dini israfı haram kılmış, mü'minlerin kanaat ve tevazu içinde yaşamalarını emr etmiştir. Dinimiz cihad fi sebilillahı farz kılmıştır.

Bir İslam ülkesinde Kur'anın ve Sünnetin kesin emirleri yerine getirilmez, yasakları çiğnenir, çeşitli azgınlıklar sergilenirse orada zulüm var demektir. Zulüm adaletin zıddıdır. Adalet gidince temeli çöken mülk de elden çıkar.

Halkının çoğunluğu şöyle veya böyle Müslüman olan bu ülkede İslamın kesin şekilde yasakladığı zina serbest midir? Riba serbest midir? Kur'anın yasak ve haram kıldığı nice günahlar ve suçlar serbest midir? Bu ülkede, İslam dininin azgınlık dediği nice kötülükler alenen, küstahça, sere serpe işlenmekte midir?.. Evet bunların hepsi yapılmaktadır.

Öyleyse adalet elden gitmiş, zulüm gelmiştir. Binaenaleyh mülk tehlikededir.

Gafiller bunun farkında olmayabilir ama uyanıklar tehlikenin farkındadır.

Bu ülkede İslamın temel emirlerinden olan adaleti, istikameti (doğruluk dürüstlük) hakim kılamazsak, kendimizi ailemizi toplumu ıslah edemezsek mülk elden gidecektir.

Bir İslam ülkesinde, İslamın temel şartlarından olan zekat Kur'ana, Sünnete, Şeriata, fıkha uygun şekilde hakkedenlere verilmiyorsa orada adalet yoktur.

Zalimleri engellemeyen, zulmü önlemeyen sözde dindarlar da dolaylı olarak zalimdir.

Zalim bir toplumun üzerine azap ve musibet gelirse, sadece zalimlere isabet etmez, toptan gelir.

Sağduyu sahipleri titresinler...

Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/mulk-elden-gidiyor-255007.htm


Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,894 µs